Valentijn Driessen spreekt genadeloze verwachting van Steven Bergwijn uit

3 september 2024, 17:03
Foto: © Imago/De Telegraaf/Realtimes

Valentijn Driessen denkt dat het met de sportieve loopbaan van Steven Bergwijn wel gedaan is. De aanvaller maakte op de slotdag van de Nederlandse transfermarkt de overstap van Ajax naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië. Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal gooide de deur voor Bergwijn al dicht.

Koeman werd dinsdagmorgen op de persconferentie van Oranje gevraagd naar de transfer van Bergwijn. De vleugelspeler maakte nog wel onderdeel uit van de selectie voor het Europees Kampioenschap in Duitsland en behoorde ook tot de voorselectie voor de Nations League-duels met Bosnië & Herzegovina, maar hoefde zich maandag niet te melden in Zeist. In plaats daarvan was Bergwijn druk bezig zijn overgang naar Al-Ittihad af te ronden. Volgens Koeman is het duidelijk dat de aanvaller het financiële plaatje verkiest boven zijn sportieve ambities.

Artikel gaat verder onder video

Driessen kan zich daar wel in vinden. Als ik zijn bankrekening zie, dan denk ik dat het niet nodig is. Hij was bij Ajax al veruit de best verdienende speler en hij zal bij Tottenham Hotspur ook wel genoeg verdiend hebben. Sportief vind ik het al helemaal onbegrijpelijk, zo zegt de verslaggever op de website van De Telegraaf. Als hij zijn kinds-, kinds-, kinds-, kindskinderen een onbezorgde toekomst wil bezorgen, dan heeft hij een hele goede beslissing genomen door naar de zandbak te gaan. Maar ik denk dat de sportieve carrière - die eigenlijk al een beetje in het slop is geraakt sinds zijn terugkeer bij Ajax - wel einde verhaal is, zo laat Driessen er geen misverstand over bestaan.

LEES OOK: Ajax krijgt serieus verwijt, niet lang na de transfer van Steven Bergwijn

Ajax betaalt recordbedrag voor Bergwijn

Bergwijn maakte in de zomer van 2022 de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. De club uit Amsterdam telde een recordbedrag neer voor de komst van de aanvaller. Hij ging veelbelovend van start, maar slaagde er niet in zijn goede niveau vast te houden. Bergwijn kon desondanks geregeld rekenen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar volgens Driessen kon je je bij de keren dat hij zich bij Oranje mocht melden al afvragen wat hij er deed.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Duizenden boze tweets na transfer Steven Bergwijn naar Al-Ittihad

De bij Ajax vertrokken Steven Bergwijn krijgt geen warm welkom in Saudi-Arabië.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik denk dat meneer Driessen gelijk heeft, maar de vraag is wat Bergwijn er zelf van denkt. Misschien heeft ie inderdaad gekozen voor money money money (Abba) en kan zijn verdere carrière hem gestolen worden. Het zou zomaar kunnen. Bergwijn is achter een jaartje of 3 uitgebald en kan lekker waar ter wereld dan ook lekker baden in champagne met Sem Smit en als zij er geen zin in meer in heeft komt er wel een andere bloedmooie mevrouw langs om gezellig met hem zijn geld erdoor te draaien. Uiteindelijk lacht Bergwijn een hele hoop mensen uit.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Maar jij was wel de beheerder van de Bergwijn fanclub. Je hebt meerdere malen aangegeven dat je het een hele goede voetballer vindt.

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Je bent een fantast. Kom met links waar ik dat geschreven heb en je krijgt respect van me. Maar dat kun je niet. Je bent een zeur die aan de gang blijft. Overbodig en puberaal. Kom maar met je links groot mondje.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Rustig maar het is niet erg dat Bergwijn weg is.. Voetbal is business. Er staat vast vanzelf een nieuwe op.

Wim Smit
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Misschien moet mijnheer Driessen ook maar naar de woestijn verhuizen> Koeman heeft ook hem op zijn nummer gezet. Mooi voorbeeld voor andere trainers. Wellicht een functie bij de andere onruststokers bij Prive ??

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Driessen heeft gelijk, carrière is over en uit, of er moet een wonder gebeuren. Maar als die dezelfde inzet toon als bij Ajax, gaat die daar ook de bank warm houden

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Weet je al het gezeur bij elkaar, 27 miljoen in 3 jaar verdienen is veel, heel veel mensen en als ik Bergwijn ben dan stop ik met Oranje en ga later lekker zaakwaarnemer worden, geld genoeg om een bureau op te richten. Poeh 27 miljoen in 3 jaar. Net als wat Sticks hier schrijft lekker money money money.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen