Valentijn Driessen keihard voor Alex Kroes: 'Een dikke onvoldoende'

4 september 2024, 10:47
Foto: © Talpa/Imago/ESPN

Valentijn Driessen deelt in Vandaag Inside een 'dikke onvoldoende' uit aan Alex Kroes, voor zijn eerste transferzomer als technisch directeur van Ajax. De chef voetbal van De Telegraaf stelt dat Kroes juist datgene waaraan het de selectie van trainer Francesco Farioli ontbreekt niet heeft weten aan te trekken: creativiteit.

LEES OOK: Fabrizio Romano bevestigt verhaal zaakwaarnemer over Ajax-transfer

Eind juli legde Kroes tegenover het clubkanaal van Ajax al uit dat hij financieel voor een uitdagende zomer stond. "Een heel makkelijk rekensommetje in deze: als wij voor pak 'm beet honderd miljoen verkopen, dan kunnen we ongeveer veertig miljoen herinvesteren", sprak de bestuurder in een dubbelinterview met directeur voetbalzaken Marijn Beuker. Uiteindelijk zou hij met Wout Weghorst (Burnley, gekocht), Daniele Rugani (Juventus, gehuurd) en Bertrand Traoré (Villarreal, transfervrij) slechts drie spelers naar Amsterdam halen. Mogelijk komt daar nog een vierde bij: Ajax wacht nog altijd in spanning af wat de FIFA beslist over de last-minute transfer van Kamaldeen Sulemana, die als opvolger van Steven Bergwijn moet overkomen van Southampton.

Driessen geeft Kroes 'dikke onvoldoende'

Artikel gaat verder onder video

Presentator Wilfred Genee vraagt Driessen dinsdagavond een oordeel te vellen over de transferzomer van Kroes. "Een dikke onvoldoende, een vier", reageert de immer kritische journalist. "Er moet ook creativiteit komen, maar wat is er nou gekocht? Hij heeft het wel goed gedaan als spelersbegeleider, maar dan zie je dat dat iets heel anders is. Veel makkelijker", verwijst hij naar het verleden van Kroes, die het voetbalmakelaarskantoor SEG oprichtte.

LEES OOK: Alex Kroes gecomplimenteerd: 'Fantastisch, dit een hele goede window geweest'

Derksen vindt Kroes al maanden 'ongeloofwaardig'

Johan Derksen meent dat Kroes nooit als technisch directeur had moeten terugkeren in de Johan Cruijff ArenA, nadat zijn klus als algemeen directeur al snel ten einde was gekomen vanwege de aanschaf van een groot aantal clubaandelen, vlak voordat zijn aanstelling bekend werd gemaakt. "Kroes die was ongeloofwaardig vanaf het moment dat hij de troostprijs kreeg dat hij nog technisch directeur mocht worden, bij Gods gratie. Toen had hij moeten zeggen: 'Nee, ik ga voor algemeen directeur, en anders zoek je het maar uit'", meent De Snor.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van der Gijp krijgt tik op de vingers en laat niets meer van zich horen

René van der Gijp heeft achter de schermen een tik op de vingers gekregen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Kroes heeft geen creativiteit weten aan te trekken. Klopt, ben ik het mee eens. Toch blijf ik erbij dat het makkelijk wauwelen is als je Driessen bent want ga er maar aanstaan. Je moet spelers kwijt waar eigenlijk nauwelijks iemand op zit te wachten en je bent niet bepaald in een positie dat spelers denken "oh ja ik ga lekker bij Ajax voetballen". Dus misschien had Driessen het dan moeten doen. Ik denk niet dat hij succesvoller dan Kroes was geweest. Dus ik concludeer: voor Kroes een mager zesje, maar knap dat ie Bergwijn heeft weten te slijten.

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Sticks wordt altijd verweten dat hij met alle winden meewaait, is een windvaan dus, maar pas op als het stukken beter met Ajax gaat dan gaat Driessen Kroes en Farioli een veer in hun k..t steken. Driessen is het schoolvoorbeeld van een windvaan. Ken hem al langer. Driessen waardeert Kroes op een financieel moeilijk moment voor Ajax. Kroes mag alleen 40 procent van inkomende gelden aan spelers besteden. Kroes begon pas in maart met puinruimen, zonder hem zou ik niet weten wie in de plaats van Farioli coach geworden is en Farioli is voor Ajax een vondst. Kroes haalde toch Weghorts, Traoré, misschien Sulemana en waarschijnlijk nog een vleugelspeler binnen ? Driessen kan je als spotjournalist niet vereenzelvigen met Wijffels, Gouka, Ten Voorde, Mossou, Jaap de Groot, Pieter Zwart, Johan Inan, Rik Elfrink, Verweij, Willem Vissers en hem van het Dagblad v/h Noorden en nog enkele. Laat Driessen maar lekker in dat programma blijven schnabbelen.

Dave van Roij
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Driessen is gewoon een misselijk makend etter ventje! Alleen maar open deuren intrappen en alleen maar negatief… Al hadden we 6 goede nieuwe spelers aangetrokken,dan nog zevert hij wel ergens over.. Iemand moet hem is de mond snoeren voor groot publiek,dat verdiend hij!!

Nobody
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Neem nog een emmer azijn Valentijn, proost!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen