Update over mogelijke staking van Ajax - FC Utrecht

7 september 2024, 13:35
Foto: © Imago

Het is nog altijd de vraag of de wedstrijd Ajax - FC Utrecht van zondag 15 september doorgang vindt. Maandag vindt er nieuw overleg plaats tussen de gemeente Amsterdam en de andere betrokken partijen, zo weet ESPN.

De Eredivisie, de KNVB en de betrokken clubs hopen dat de wedstrijd doorgang kan vinden ondanks de geplande politiestaking. Eerder werd Feyenoord - Ajax om die reden verplaatst naar 30 oktober. Eredivisie-directeur Jan de Jong denkt dat Ajax - Utrecht wel doorgang kan vinden, ondanks dat die wedstrijd net zoals De Klassieker geldt als een risicowedstrijd.

Artikel gaat verder onder video

"Wij zullen er bij de gemeente Amsterdam op aandringen dat deze wedstrijd gewoon veilig doorgang kan vinden zonder politie", zegt De Jong. Eerder dit seizoen werden NAC Breda - Ajax en FC Twente - Sparta Rotterdam ook 'gewoon' zonder politie gespeeld, al waren dat geen risicowedstrijden.

LEES OOK: 'Situatie bij Ajax kan Ronald Koeman in een hoek drijven bij Oranje'

Of de wedstrijd wordt afgelast, zal onder andere afhangen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en haar overleg met de politie en Openbaar Ministerie. Mocht Ajax weer een wedstrijd uitgesteld zien worden, zal er een grote druk ontstaan op de wedstrijdkalender, zeker nu de Amsterdammers in de Europa League actief zijn. In het geval van een afgelasting zou Ajax al drie Eredivisiewedstrijden achterlopen op andere teams.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen hoort schokkend verhaal: 'Die baas van Ajax komt er niet goed uit'

Johan Derksen licht de rol van Ajax-directeur Marijn Beuker uit, nadat hij een schokkend verhaal hoort van een ex-AZ'er.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als er gestaakt wordt dan is het weer een wedstrijd van Ajax. Reden? Ajax trekt de meeste aandacht? Waarom niet bij het NED. elftal? Trekt deze geen of minder aandacht?

kib*
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Niet aan gedacht Copa, waarom niet b.v. dinsdag bij Nederland-Duitsland, maar wel bij Ajax.

Rolie02
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Desnoods zonder publiek spelen?

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dan komen ze met een ander argument, namelijk dan vinden er onlusten buiten het stadion plaats. (waar e nu ook al plaatsvinden) Beter zou bijvoorbeeld zijn ALLE wedstrijden dat weekend af te gelasten. Of De wedstrijd in het buitenland te laten plaats vinden (kost geld ja, maar het is niet anders) . KNVB bepaalt waar of de thuisclub mag bepalen waar Ik ben sowieso tegen stakingen. Voer overleg en blijf dit voeren

boyke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De politiebonden willen een groot impact hebben dus kiezen ze AJAX maar uit maar zijn zo gruwelijk laf dat ze niet Op Prinsjesdag durven staken. Nee ze moeten een voetbalwedstrijd uitkiezen. Heb dan lef met je achterlijk gedoe met je zogenaamd zwaar beroep. Vele malen lokken ze zelf ook de boel uit. Niet alleen de Politie is belangrijk in dit land, iedereen wil wel vroeger met pensioen. wat te denken van de Brandweer, Ziekenwagens, Bouwvakkers, Stratenmakers enz enz. dat zijn nog zwaardere beroepen dan de politie. Een politieagent kan er altijd voor kiezen o.a. binnenwerk te gaan doen, verkeer te gaan regelen overtredingen te gaan beboeten,. Begin daar maar eens aan te werken i.p.v. staken bij een voetbalwedstrijd. Moet je nog respect voor de politie hebben. Nee dus ik zie ze nooit in de straat nog het park waar men niet mag fietsen, brommen of hond los laten.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Beetje kort door de bocht deze reactie. Alle beroepen die je daar noemt zijn inderdaad zware beroepen, die wat mij betreft eerder met pensioen mogen. Vergeet echter niet de psychologische druk op agenten. Ze moeten jou maar eens meenemen naar, bijvoorbeeld, een zwaar verkeersongeval, waarvoor iedere agent ieder moment kan worden opgeroepen tijdens zijn of haar dienst. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunnen ze een verzoek doen voor ander werk. En dat uitlokken. Als iedereen zich fatsoenlijk gedraagt wordt er ook niets uitgelokt. Ik kom regelmatig bij grote evenementen waar ook politie aanwezig is. Ik voel me dan nooit uitgelokt, maar misschien gedraag ik me te netjes. Tenslotte: respect voor de politie is zeker op zijn plaats.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen