Dramatische avond voor Ziggo Sport: 'Het gaat helemaal niet goed! Au, au, au'

26 september 2024, 13:59
Foto: © Imago

De start van de competitiefase van de Europa League was voor FC Twente met een gelijkspel op bezoek bij Manchester United een daverend succes, maar op het kantoor van Ziggo zal mogelijk toch de teleurstelling overheersen. Want wie had gerekend op heel wat televisiekijkers komt bedrogen uit. Tina Nijkamp spreekt zelfs van een ‘kijkcijferhorror’.

Waar je de afgelopen jaren voor de verrichtingen van de Nederlandse clubs in de Champions League, Europa League en Conference League ‘gewoon’ nog terecht kon op RTL7 en Veronica, is dat sinds de start van dit seizoen niet meer het geval. De rechten voor de Europese wedstrijden zijn exclusief in handen van Ziggo Sport. Abonnees van Ziggo kunnen ‘gewoon’ schakelen naar kanaal 14 om Ziggo Sport te zien. Daar worden dit seizoen de wedstrijden van de Nederlandse clubs in Europa uitgezonden, plus de finales. Maar niet-abonnees moeten zich registreren via de Ziggo-website en vervolgens een account aanmaken.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hoe werkt Ziggo Sport Free? Zo kijk je de Champions League, Europa League en Conference League

Hebben zij dat gedaan, kunnen de wedstrijden bijvoorbeeld via de Ziggo GO-app worden bekeken. Die moeten gebruikers wel eerst downloaden. Anders kunnen ze kijken via hun smart-tv, waarop de beelden gestreamd kunnen worden via de Ziggo GO-app. Voor de Nederlander zonder smart-tv is dat echter een lastig verhaal. Zij zullen bij vrienden/buren moeten kijken, of een mediabox van hun eigen tv-provider moeten aanschaffen.

Dramatische kijkcijfers voor Ziggo

Of bovenstaand de voornaamste oorzaak vormt, is niet bekend. Maar volgens Nijkamp gaat het ‘HELEMAAL niet goed met het Europese voetbal op Ziggo’. “Kijkcijferhorror. Natuurlijk kijken velen ook via de app, maar dan nog: slechts 309.000 kijkers voor Manchester United - FC Twente!!! En maar 10.6 in de 25-54 jaar. Au, au, au”, zo schrijft de mediapersoonlijkheid op haar Instagram. Opvallend is dat de ontmoeting tussen AZ en Elfsborg beter werd bekeken. De wedstrijd in Alkmaar begon weliswaar al om 18.45 uur, maar trok wel meer kijkers voor de televisie. Al is het verschil niet groot: 318.000 kijkers, tegenover de 309.000 dus bij Manchester United - FC Twente.

LEES OOK: Ajax - Besiktas op tv: hoe laat en op welke manier te kijken?

Werk aan de winkel dus voor Ziggo, want het verschil met vorig seizoen is dan wel weer bijzonder groot. “Ter vergelijk: vorig jaar scoorde Ajax op 20 september ruim 1,2 miljoen kijkers op Veronica… Hoeveel zullen dat er vanavond (donderdag, red.) worden op Ziggo?”, zo vraagt Nijkamp zich af. Ajax speelde op 20 september vorig jaar thuis tegen Olympique Marseille in de eerste speelronde van de Europa League. Ruim een jaar later is Besiktas te gast in de Johan Cruijff ArenA. De ontmoeting tussen Ajax en de formatie van coach Giovanni van Bronckhorst is eveneens exclusief te zien bij Ziggo.

Update 13.59 uur: kijkcijferaantal ligt toch een stuk hoger

Nijkamp komt terug op haar eerste berichtgeving over de kijkcijfers van Manchester United - FC Twente. Het duel op Old Trafford werd immers op nóg een Ziggo-kanaal uitgezonden. Daar zapten 200.000 kijkers op af. Het aantal kijkcijfers komt dus in totaal op 509.000. Nijkamp vindt het 'heel verwarrend'. Ze had het in eerste instantie niet gezien dat de ontmoeting tussen Manchester United en FC Twente op nóg een kanaal te zien was en biedt haar excuses daarvoor aan. Het aantal kijkcijfers ligt dus een stuk hoger dan in eerste instantie vermeld, al laat Nijkamp het bij 'iets meer' en vindt ze het 'nog steeds ontzettend laag'.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kijkcijfers Vandaag Inside hollen achteruit, gaat talkshow ten onder aan navelstaarderij?

De kijkcijfers van Vandaag Inside blijven behoorlijk achter bij die van een jaar geleden, zo meldt Tina Nijkamp.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Grote Markt
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik kom steeds de naam Tina Nijkamp tegen. Is mevrouw representatief voor de waardering van TV-porgramma's ? Zo ja is mevrouw de enige in onze mediawereld en zijn er geen anderen die ook geciteerd kunnen worden ? Mevrouw Nijkamp smijt en goochelt met kijkcijfers. Ik vraag me af welk kijkcijfer mevrouw zelf krijgt. Is mevrouw zelf geen kijkcijferhorror of ..?

Nobody
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Ben al meerdere mensen tegengekomen die niet eens wisten dat ze het via de Ziggo GO app konden kijken. Dat verklaart misschien een gedeelte..

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Precies ik had dit probleem ook. Ziggo zal duidelijker moeten communiceren naar de consument ik denk echt dat het daar aan ligt! Ook de oudere generatie weet misschien totaal niet hoe je zo iets moet installeren registeren. Ik zelf ben van mening dat je dit op een vrij kanaal moet houden zodat het voor ieder makkelijk toegankelijk is!

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Buiten de nederlandse clubs,en echte topclubs die tegen elkaar moeten is er ook niet veel aan . We krijgen nu een overkill aan voetbal ,waar uiteindelijk het top voetbal aan kapot gaat . Mensen zitten niet te wachten op elfsborg etcetc. En ook niet voor de 10e keer real barca . Je verheugen op een wedstrijd is er amper meer

Cipolini
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Feyenoorders willen geen Ziggo vanwege sponsering ajax. Beetje kortzichtig

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik ben al meer dan 50 jaar Feyenoorder en skh Had vroeger tdk bandjes en heb nu ook gewoon ziggo . En met mij velen dus je punt is !?

Flamingo
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik ben Feyenoord supporter, maar heb jarenlang ziggo gehad. Alleen wifi was slecht en ziggo is de duurste van allemaal. Dus Cipolini, idd wat Gtsb zegt, je punt is? Weet je wat pas kortzichtig is, te veel betalen voor je Ziggo abonnement 😜 Ik geniet hier wel van, de lage kijkcijfers nadat ze veel geld hebben neergeteld voor de Europese uitzendrechten van het voetbal. CL weer gewoon terug naar de openbare zender en Europa League weer terug naar ESPN 👍

Grote Markt
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Met alle respect heer gtsb 2.0 en u hoeft niet op mijn vraag een antwoord te geven, als u daar geen behoefte aan hebt, maar bent u al zeg maar een 70-er, omdat u al meer dan 50 jaar Feyenoorder bent ? Knap en trouw hoor.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je hoeft niet percé een 70 -er te zijn om 50+jaar Feyenoorder te zijn . Ik ben in de 50 en heb ongeveer 35 jaar (niet aan een stuk )een sk Heb eerst zelf gevoetbald bij een ed team in de jeugd . Buitenland gewoond ook . Maar ik vind het altijd zo kindetachtig als mensen van alles denken omdat je voor een bepaalde club bent. Heb ook philips tv's gehad etcetcetc

Martin0345
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Met deze logica gaan Ajax-fans zeker ook niet meer naar de Media Markt?

Grote Markt
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Heer gtsb2.0 dank voor uw eerlijke en openhartige antwoord. Stomme vraag maar wat is een sk ?

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Eh seizoenskaart !

Jejadi
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Het is een slechte zaak dat het bij een provider terecht is gekomen. Je krijgt alleen de kale wedstrijd, geen voor geen na, dit had echt verboden moeten worden. Kan dit niet terug naar een zender? Ziggo is geen zender.

Gusa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Deze omslachtige manier had gewoon nooit goedgekeurd mogen worden. Ziggo heeft het voetbal van het open net getrokken, maar het mag omdat je op een enorm klantonvriendelijke manier toch zou kunnen kijken. Ik zou het niet meer dan terecht vinden als hier snel tegen opgetreden gaat worden.

Oxyron
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Mijn moeder is 85 en gek op voetbal. Europese wedstrijden zijn voor haar feestavonden (als ze kan kijken). Natuurlijk wist zij ook niet waar ze de wedstrijden nu kan zien. Ik woon helaas ver weg dus heb geprobeerd het haar uit te leggen. Probeer een 85-jarige vrouw eens uit te leggen hoe ze een app op een smart-tv moet installeren, om haar vervolgens duidelijk te moeten maken dat ze op internet eerst een account moet maken om de app te kunnen gebruiken. Het mensje is al verschrikkelijk blij dat ze eindelijk weet hoe ze een mailtje kan beantwoorden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen