'Er was wel interesse, maar niet van clubs waarvoor ik Feyenoord zou verlaten'

6 september 2024, 08:48
Foto: © Imago

Quinten Timber had deze zomer naar een andere club kunnen overstappen, maar koos er uiteindelijk voor om bij Feyenoord te blijven. Dat zegt hij in gesprek met Voetbalzone. De middenvelder kijkt uit naar de uitdagingen van dit seizoen, waaronder in de Eredivisie en de Champions League.

Timber raakte tijdens de voorbereiding op dit seizoen geblesseerd, waardoor de kansen op een transfer afnamen. Dat geeft hij zelf ook toe. "Ik heb mezelf heel erg gefocust op het herstellen en weer fit worden. Ik ben blij bij Feyenoord. Dat heb ik al vaker aangegeven. Er was wel interesse, maar niet van clubs waarvoor ik Feyenoord zou verlaten. Dus ik blijf met veel plezier in Rotterdam."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Johan Derksen ziet Brian Priske een speler wegpesten en iets lachwekkends doen

Toch gebeurde er om Timber heen bij Feyenoord genoeg. Zo vertrokken Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Yankuba Minteh uit Rotterdam, terwijl er ook aan andere spelers werd getrokken (Santiago Giménez, Calvin Stengs, Justin Bijlow). "Feyenoord is een topclub. Ik kan wel zeggen dat elke zomer tot nu toe chaotisch is geweest door de vele wisselingen van spelers. Toen ik hier kwam, speelden we volgens mij met veertien nieuwe spelers. Afgelopen zomer vertrokken er ook weer een aantal, en kwamen er nieuwe jongens bij. Deze zomer gebeurde dat opnieuw." De middenvelder maakt zich nog geen zorgen, na de mindere seizoensstart van de Rotterdammers. "Er zijn gewoon veel dingen veranderd. Dat heeft soms tijd nodig."

Feyenoord speelt dit seizoen weer Champions League, maar werd daarbij aan zware tegenstanders gekoppeld. Zo moet de ploeg van Brian Priske het onder andere opnemen tegen Bayern München, Manchester City en Bayer Leverkusen. Toch ontmoedigt dat Timber niet. "Als je een wedstrijd speelt is er altijd hoop. Ik zal sowieso niet een wedstrijd ingaan van: oh, dit gaan we sowieso verliezen. Vooral in De Kuip heb je altijd een goede kans." Donderdag 19 september staat het eerste duel op de planning, thuis tegen Leverkusen. "We gaan ons stinkende best doen, maar dat het zwaar gaat worden weten we wel, want dat is gewoon een heel goed team. Ze hadden een jaar lang geen competitiewedstrijd verloren, tot afgelopen weekend. Misschien is het wel een tik die ons kan helpen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Champions League-spelerslijst Feyenoord kent één opvallende afwezige

Feyenoord heeft de spelerslijst ingediend voor de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Grappig om Feyenoord te verheerlijken, terwijl je door de “grote” clubs gewoon bent gewogen en te licht bevonden!

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Dat is zeker niet zo. Hij had te veel concurrentie oa van Alvarez. Bovendien zijn we nu een aantal jaren verder en heeft hij zich goed, heel goed ontwikkeld. Afgelopen jaar heeft hij dit zeker bewezen en zou een super aanwinst voor Ajax zijn geweest. Ik vind niet dat je een speler moet afbranden omdat hij bij een concurrent speelt

Flamingo
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Vind het eerder grappig dat je een mening geeft zonder het te onderbouwen. Vind het meer iets schrijven voor de likes. Timber is 23 jaar, draait makkelijk weg bij z’n tegenstander, is fysiek sterk en pikt z’n goaltjes mee als middenvelder. Is nog niet op de top van z’n kunnen. Die gaat echt nog wel in de PL spelen. Met zijn sterke fysiek is hij uitermate geschikt voor de PL. Vind het juist verstandig dat hij er voor kiest nog te rijpen bij Feyenoord in de Eredivisie en nog minimaal jaartje CL gaat spelen. Genoeg voorbeelden van spelers die de omgekeerde weg bewandelen, op de bank terecht komen, Nederlands elftal uit zicht zien raken en je hoort nooit meer wat van ze.

Goku
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Goed dat je er nog bent, lekker een jaartje ballen bij Feyenoord en dan een mooie stap omhoog maken.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Idd goed dat hij er nog is . Verder is het wel jammer dat er weer mensen zijn die ook hier weer een negatieve draai eraan geven . Timber is gewoon een goeie speler die heus wel een stap gaat en kan maken .

Copa
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Als je het eerste woord verandert in jammer dan ben ik het met je eens. Maar ja ik ben dan ook voor Ajax

Hurricane.
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Grappig dat jij dat zegt. Ze hadden hem graag in amsterdam gezien. Maar daar zijn nu eenmaal geen grote clubs.

Sticks
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Goed om te zien dat er spelers zijn die niet meteen vallen voor alle gouden bergen en money money. Gewoon rustig kijken wat je wil en wat voor jezelf belangrijk is. Dat is wat telt.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Veel mensen als Mikos Gouka vergeten dat deze A categorie spelers bij Feyenoord zijn gebleven. Gaat straks ook weer zijn wedstrijden bij het Nederlands elftal spelen en CL waardoor ie zich weer ontwikkeld. Zijn marktwaarde stijgt en stijgt. Geertruida voor 25 miljoen weg met 10 maanden contract al om al staat er gewoon een sterke selectie. Hopen dat Hwang en Timber goed op elkaar ingespeeld worden. Dan staat er wel wat zeg op het middenveld. Bewijst maar weer dat Feyenoord er staat beter voor staat en ook voor zaakwaarnemers en spelers interessant om zaken te doen met Feyenoord. Het ziet er rooskleurig uit in Rotterdam-Zuid.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hij heeft gelijk. Hij speelt om het kampioenschap Hij is een zeer gewaardeerde speler Hij speelt CL Nog een jaar heel goed spelen en dan de stap wagen Voor hem is dat veel beter Voor mij als niet Feyenoord -fan mag hij best slecht spelen, Ach eigenlijk meen ik dit ook niet

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Mooi gezegd Timber! 🔴⚪⚫

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Moet ook gewoon nog een jaar Feyenoord doen. Ik vond hem nog niet klaar om gelijk basis te staan bij een club in de grotere competities. Lekker een jaar Feyenoord en rijpen en volgende zomer kijken hoe je ervoor staat.

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Timber en Paixao zijn de spelers waar Feyenoord veel aan te danken had. Wat ook de reden is van Timber, Feyenoord mag blij zijn om nog van zijn diensten gebruik te kunnen maken, voor hoe lang is het onduidelijk, want over 4 maanden is de Wintertransfer al weer aan de gang.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen