Tijdelijke burgemeester Amsterdam heeft geen goed woord over voor Ajax-fans: 'Ongelooflijk triest'

15 september 2024, 18:19   Bijgewerkt: 15 september 2024, 18:27
Foto: © Imago

De demonstratie van vele Ajax-fans, zondagmiddag op het Leidseplein, is uit de hand gelopen. Nadat de supporters zich aanvankelijk goed gedroegen en een goede sfeer creëerden, moest de Mobiele Eenheid (ME) uiteindelijk ingrijpen. Marjolein Moorman, tijdelijk burgemeester van de hoofdstad, heeft er geen goed woord voor over.

Ajacieden verzamelden zich zondag om te protesteren tegen de politiestakingen, die ervoor gezorgd hadden dat Ajax al twee wedstrijden heeft zien worden afgelast. Feyenoord - Ajax en Ajax - FC Utrecht gingen niet door vanwege pogingen van de politie om een vervroegd pensioen te krijgen. Supporters van de Amsterdammers waren hier niet over te spreken en besloten samen te komen na een oproep via Facebook.

LEES OOK: Ajax en Klaassen bereiken mondeling akkoord over terugkeer

Artikel gaat verder onder video

Meerdere Ajacieden werden bij de demonstratie echter opgepakt, nadat de sfeer was omgeslagen. Het hoofdbureau van de politie en politiewagens werden een mikpunt van hun woede. Ook werd er met stenen gegooid en werd er op de ramen van trams geslagen. De Mobiele Eenheid moest uiteindelijk ingrijpen.

De locoburgemeester, ook wel tijdelijke burgemeester genoemd, liet bij de NOS weten niet gediend te zijn van dit gedrag. "Ongelofelijk triest dat deze zogenaamde Ajax-supporters zich zo hebben misdragen in onze stad", zegt Moorman. "Hiermee bewijst deze groep zogenaamde supporters voetbal en Ajax geen dienst. Iedereen wil dat voetbalplezier voorop staat, maar dit gedrag laat zien dat het helaas niet zonder politie-inzet kan. Terwijl we de politie zo hard nodig hebben voor andere zaken."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax-spelers reageren geschokt op het trainingsveld na slecht nieuws

Ajax-trainer Francesco Farioli: "Op het moment dat het gebeurde, was iedereen tien seconden stil."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Minimaal 5 wedstrijden zonder publiek. F Side verantwoordelijk stellen, zij zijn immers degene die dit opgeroepen hebben.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

21Rudolf21 2 uur geleden 13 avatar Misschien voorstellen dat de komende 2 thuiswedstrijden van Ajax zonder publiek gespeeld moet worden.. Vorig jaar was het al een paar keer raak nu ook weer. Nog ff en aan het einde van de avond zeg je helemaal geen publiek in Amsterdam of heb je zelf nu door dat het niet helemaal lekker met je gaat

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Hijreageertaltijd.. Bedankt voor je bericht doet me altijd goed. Wat vind jij hier nou van.. Vorig jaar bewust een wedstrijd staken tijdens de klassieker toen was het allemaal niet erg. Nu wordt er een wedstrijd gestaakt en geven ze de politie de schuld.. Beetje hypocriet of niet? Hoe kijk jij daar na ben wel benieuwd na je mening.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Aangezien je altijd reageert en commentaar hebt ben ik nog steeds benieuwd.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

21 rudolf 21 Ik reageer altijd maar jij heb het over 5 wedstrijden zonder publiek Is dat niet een beetje overdreven dat je zo moet straffen voor een paar supporters die de politie het moeilijk maakt en ze het zelf opzoeken Waarom de koning niet ff dwars zitten waarom prinsdag dag niet ff pakken waarom de supporters en zeker twee keer Ajax dan kan je op een reactie wachten Zeg niet dat slopen of wat dan ook goed is maar als je een reactie vraag van supporter die letterlijk twee keer genaaid worden door de politie dan weet je dat je iets kan verwachten Wij supporters hebben niks te maken met de politie qua extra geld of vervroeg met pensioen en daar ben ik ook niet op tegen dat ze daar tegen in actie komen maar pak de mensen die daar over gaan en niet de mensen die hun vrije tijd graag een wedstrijd van hun club willen bezoeken en of het nu Ajax Feyenoord psv Utrecht is wie dan ook is qua supporters actie had ik het allemaal begrepen behalve het slopen of aanvallen van politie of politiebureau of auto’s of wat dan ook

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Natuurlijk hoort dit niet. Vreedzaam ok, maar vernielingen aanrichten dat kan en zal niemand goed kunnen en mogen keuren. Ik zou als ik deze mevrouw was niet alleen naar de aanleiding kijken, maar vooral naar de oorzaak Ik hoop overigens niet dat het kabinet zich laat gijzelen door actievoerders/ stakers Terwijl overal om ons heen we horen, lezen en zien dat mensen langer door moeten werken, zelf in China, willen ze hier eerder stoppen met werken. Je hebt toch voor dit beroep gekozen. Bovendien wist je dat vroeg-pensionering zou gaan stoppen en als klap op de vuurpijl, zodra je eerder met pensioen gaat meldt je je vervolgens aan voor extra dienst omdat de sector mensen te kort komt

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Toen Klaassen een aansteker op zijn hoofd kreeg was het allemaal huilen en was de wereld te klein. Nu dit buitenproportioneel geweld wordt gebruikt moeten we even naar de oorzaak gaan kijken. Bizar.

Dexi
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het toppunt van logica: je eigen stad verbouwen en vervolgens een voordeel halen uit het feit dat je op het politiebureau kunt slapen, wat voor velen als thuiskomen zal voelen.

Martin0345
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik snap de frustratie van deze Ajax-fans zeker, maar dit is totaal niet hoe je goodwill creëert. Je laat alleen maar zien dat de afgelopen wedstrijden terecht zijn verboden door de locale politiek.

Sticks
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Toen de demonstratie werd aangekondigd zei ik al dat er gezeik zou komen. Je kunt het op 10 vingers natellen. Bijzonder triest weer. Ze gooien hun eigen glazen in.

Dug out
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ik blijf me afvragen waarom de Politie besloten heeft om te staken bij een en dezelfde club. Je kan dan toch rotzooi verwachten. Vernieling en agressie is onnodig en moet juist voorkomen worden. Ik steun het doel van de staking, maar je kunt je punt ook maken door bij verschillende clubs te staken.

Dexi
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huilend en snikkend ga ik meneer de rechter vertellen dat ik door de invloed van Facebook en groepsdruk naar het politiebureau ben gegaan om daar vernielingen te plegen aan het gebouw en de politievoertuigen. Zou u mij alstublieft geen boete willen geven? Anders kan ik van mijn uitkering geen babymelk meer kopen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen