Thomas Beelen vol schaamte na kapitale blunder, maar Feyenoord-fans wijzen andere zondebok aan

28 september 2024, 19:34   Bijgewerkt: 28 september 2024, 19:50
Foto: © ESPN

Feyenoord is zaterdagavond op knullige wijze op achterstand gekomen tegen NEC. Thomas Beelen ging na ruim een halfuur in de fout, waardoor Sontje Hansen kon scoren: 1-0.

Feyenoord had aanvankelijk niet veel te duchten van NEC, maar een grote fout van Beelen kwam het elftal van trainer Brian Priske in de 34ste minuut duur te staan. De 23-jarige centrumverdediger kon een lange bal eenvoudig oppikken, maar liet zich in de rug verrassen door Hansen.

LEES OOK: ESPN vol bewondering over spandoek bij NEC - Feyenoord: ‘Ze hebben er zeven maanden aan gewerkt’

Artikel gaat verder onder video

Hansen zette Beelen met een schouderduw weg, waarna de vleugelaanvaller van NEC het strafschopgebied binnenliep en scoorde met een schot in de korte hoek. “Beelen gaat in de fout, maar daar had toch ook ergens coaching moeten komen”, reageert commentator Mark van Rijswijk van ESPN op het moment. “Beelen ziet Hansen niet. Hij weet niet dat hij daar is. Beelen heeft géén idee. Hij moet beter om zich heen kijken, maar op het moment dat je dat niet doet is het ook handig als een van je ploeggenoten je helpt.”

Op social media valt overigens op dat supporter van Feyenoord niet alleen Beelen kritisch benaderen: ook doelman Timon Wellenreuther ligt onder vuur na het doelpunt van Hansen.

Been ziet keeperswissel bij Feyenoord nóg dichterbij komen

In de rustanalyse bij ESPN toont voormalig Feyenoord-speler én -trainer Mario Been zich eveneens kritisch op de Duitse eerste doelman van de Rotterdammers. "Ik vind 'm er wel makkelijk ingaan. Hij gaat een beetje over de kuit van Gijs Smal heen, maar dit is te makkelijk. Dat gebeurt Wellenreuther over het algemeen niet en ik denk dat dit ook een stukje communicatie is." De roep om Justin Bijlow, die door de keuze van Priske om Wellenreuther onder de lat te zetten de bank warmhoudt, kan Been dan ook wel begrijpen. "Dat is wekelijks aan de gang natuurlijk, hij heeft al een paar van dit soort momenten gehad. Dan komt de discussie op gang, vorige week heb ik al gezegd dat het niet al te lang meer gaat duren. Dan helpen dit soort makkelijke goals natuurlijk niet mee", aldus Been.

Klik op de tekst van het bericht hieronder om een video van het doelpunt te bekijken op X.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Wat is er met Been aan de hand? Binnen tien minuten twee keer de wijsneus uithangen

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Waar is die wijsneus nu met zijn Beelen in oranje want de ligt is niks

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Als Beelen net zoveel fouten mag als de Ligt is Beelen al met voetbalpensioen. Moet ik t nog maar eens uitleggen aan de simpele ziel. De Ligt maakt vanaf z’n 17e keer op keer fouten en mag elke keer blijven opdraven. Dan kan je andere jongens zoals Beelen inderdaad ook de kans geven wat de Ligt is inderdaad niks.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Fcupdate Gaan we alleen selectief berichten weg halen

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hijreageerafentoe.. Misschien moet je eens normaal een discussie aangaan ipv alleen maar op de man af te gaan. Enige keren wanneer jij bericht schrijft gaat het over R21. Feyenoord is nu een lachertje maar dat maakt Beelen niet minder. Wat ik al zei Max Verstappen zijn auto rijdt ook niet goed maar dat maakt hem geen mindere coureur.

Kramer
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Hoe laat moet Feyenoord?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen