Ten Hag verder in de problemen na 0-3 nederlaag in eigen huis

29 september 2024, 19:48
Foto: © Imago

Manchester United heeft zondagavond verloren van Tottenham Hotspur. United kwam geen moment in de wedstrijd tegen een sterk Tottenham en verloor kansloos: 0-3. United kwam snel op achterstand, verloor aanvoerder Bruno Fernandes op slag van rust met rood en kwam meteen na de pauze op een nog grotere achterstand. Voor de Spurs scoorden Brennan Johnson, Dejan Kulusevski en Dominic Solanke. Micky van de Ven was met een prachtige assist belangrijk bij de openingstreffer.

Bij Tottenham Hotspur ontbrak aanvoerder en topscoorder Heung-min Son wegens een blessure. Hij werd vervangen door oud-Vitesse speler Solanke. Micky van de Ven speelde op zijn vertrouwde plek centraal in de verdediging. Bij United speelden Matthijs de Ligt en Joshua Zirkzee weer in de basis, nadat De Ligt in de midweekse wedstrijd tegen FC Twente (1-1) op de bank bleef. Op het middenveld maakte Manuel Ugarte zijn basisdebuut in de Premier League, hij vormde het verdedigende blok op het middenveld met Kobbie Mainoo.

Artikel gaat verder onder video

Tottenham begon fantastisch aan de wedstrijd. In de derde minuut pikte Van de Ven de bal nog op eigen helft op en begon aan een lange rush richting het United doel. Uiteindelijk eindigde die rush vlak voor de achterlijn met een strakke lage voorzet op rechtsbuiten Johnson, die de bal in het lege doel kon tikken: 0-1. In de 20e minuut verdubbelde Johnson de voorsprong bijna, maar zijn lage schot vanaf rechts raakte de paal. United, dat weinig in te brengen had in de eerste helft, was in de 37e minuut wel dicht bij de gelijkmaker toen Alejandro Garnacho een voorzet van Marcus Rashford steenhard tegen de paal schoot. In de 42e minuut werd de opgave voor United een stuk lastiger toen het met tien man kwam te staan. Bruno Fernandes wilde druk zetten op James Maddison, gleed daarbij half weg, en raakte de Spurs-middenvelder net onder zijn knie. Scheidsrechter Chris Kavanagh twijfelde niet en stuurde de United-aanvoerder met rood naar de kleedkamer.

LEES OOK: Bruno Fernandes pakt zeer opvallende rode kaart tegen Tottenham: 'Never a red'

Na rust besliste Tottenham de wedstrijd vrijwel meteen. In de 47e minuut zat Lisandro Martínez volledig mis waardoor Johnson op weg kon naar het doel van André Onana. Hij legde de bal terug op Kulusevski, die de bal uit de lucht subtiel langs de keeper tikte: 0-2. Daarna zakte Tottenham wat weg en kon United een paar keer gevaarlijk worden, voornamelijk uit corners. In de 77e minuut besliste Solanke het duel definitief. Hij promoveerde een kopbal van Pape Sarr tot doelpunt door de bal van dichtbij net genoeg te raken om Onana te passeren: 0-3. Daarmee was de angel helemaal uit de wedstrijd en speelde Tottenham het rustig uit.

Door de nederlaag blijft United steken op zeven punten, nu uit zes wedstrijden, op de elfde plaats. Tottenham klimt naar de achtste plek en speelt zich voor nu even uit de zorgen. De zorgen voor Erik Ten Hag nemen alleen maar toe na de derde nederlaag deze competitie. Lang heeft United echter niet om te treuren, komende donderdag wacht FC Porto alweer in de Europa League. Tottenham Hotspur gaat midweeks op bezoek bij het Hongaarse Ferencváros, dat getraind wordt door oud-AZ-trainer Pascal Jansen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Valentijn Driessen genadeloos voor FC Twente na gelijkspel op Old Trafford

Valentijn Driessen loopt niet mee in de polonaise na het gelijkspel van FC Twente tegen Manchester United.

Reacties

FROIO
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Erg jammer dat hij het maar niet op de rails krijgt. Had het hem gegund. Misschien een schot op open doel maar zijn dagen zijn geteld ben ik bang.

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ik had het hem ook wel gegund. De chemie die er ooit was is volgens mij helemaal op helaas. Dan kun je wellicht idd beter ergens anders een nieuwe start maken.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

De chemie is er nooit geweest. En hoe kan je iemand als ten Hag iets gunnen ? Is dat een beetje soort zoekt soort ?

Allback
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik heb al vaker geroepen dat het over zou zijn en hij zit er nog. Gaat nu toch wel weer moeilijk worden. Zulke slechte resultaten en honderden miljoenen uitgegeven. Hij heeft echt zulke slechte aankopen gedaan voor teveel geld.

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ze hebben echt een paard van Troje van binnen gehaald. Het paard van Amsterdam. Helaas voor Manchester United dat deze narcist hun club verder kapot gemaakt heeft. Verlies pakken en een goede trainer halen, elke trainer zelfs Robert Maaskant doet dit beter. Ten Hag zie ik wel naar Saoudi Arabië gaan zijn type is t wel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen