Ten Hag bijt flink van zich af en ziet zichzelf niet als het probleem bij United

2 september 2024, 12:05   Bijgewerkt: 2 september 2024, 12:37
Foto: © Imago

Erik ten Hag en Manchester United zijn er zondag met 0-3 afgegaan tegen rivaal Liverpool. Toch wilde de Nederlandse trainer kritiek op zijn eigen leiding niet horen en beet hij tegen de Engelse pers flink van zich af.

Onder aanvoering van de grote mannen Mohamed Salah (twee assists en een goal) en Luis Diaz (twee doelpunten) versloeg Arne Slot zondag de geplaagde Ten Hag. De coach van United pakte in de laatste twee seizoenen twee prijzen, maar lijkt door de mindere resultaten in de competitie alweer een beetje onder druk te staan. Vorig seizoen eindigde United op de achtste plaats in de Premier League.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Valentijn Driessen trekt na Manchester United - Liverpool een genadeloze conclusie

Bij Sky Sports sprak een interviewer met Ten Hag over de blijvende defensieve kwetsbaarheid bij United. Vorig seizoen kreeg die ploeg namelijk 58 doelpunten tegen in de competitie. Ten Hag kan zich daar echter niet in vinden. "Ik vind niet dat je gelijk hebt. Kijk maar naar de Expected Goals, we hebben niet zoveel weggegeven." Volgens die statistiek had United 1,79 doelpunten moeten incasseren tegen Liverpool. "Ik zie niet hetzelfde patroon als vorig seizoen. We gaven af en toe teveel ruimte weg, maar we moesten ook risico nemen door de stand. Goed gedaan, Liverpool."

LEES OOK: Jamie Carragher maakt na felle discussie pijnlijke grap over Erik ten Hag

Ten Hag kreeg ook nog een aanvaring met een andere Engelse journalist. Die stelde dat mogelijk zijn manier van leidinggeven het probleem is en niet de spelers van United zelf. "Weet je het zeker?", begon Ten Hag. "Volgens mij niet, anders win je geen prijzen en versla je geen grote tegenstanders zoals wij hebben gedaan. Ik vind het jammer voor je, maar na Manchester City hebben wij de meeste prijzen gewonnen." Zo won Ten Hag de FA Cup en de League Cup in zijn eerste twee seizoenen bij de club. "Jammer maar helaas voor jou", sloot de Nederlandse oefenmeester af.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Antony krijgt flinke vernedering te verwerken met nieuwe kaart in EA Sports FC 25

Manchester United-aanvaller Antony krijgt een flinke downgrade in FC 25, de voetbalgame van EA Sports die op 27 september uitkomt.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit gedrag heeft ie geleerd in Amsterdam. Manchester United heeft het paard van Troje naar binnen gehaald. Veel sterkte toegewenst. En zo had je 1 Harry Maguire en dan heb je de Nederlandse er ook nog eens bij Mathijs de Ligt.

Laurens1
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ten Hag heeft nooit enige zelfreflectie gehad, ongetwijfeld is zijn afkomst hier debet aan! Door zijn aankoopbeleid en gedrag naar de pers hangt hij zelf zijn hoofd al in de strop! Zoveel geld uitgeven, lees verkwisten, tegen zo weinig resultaat, gewoon heel triest! De uitspraken van Rudolf H. dienen ook geredigeerd te worden fc update.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen