Teleurstellend nieuws voor Ajax-fans: 'Streep door transfervrije optie'

13 september 2024, 08:59
Foto: © Imago

Ajax-watcher Johan Inan van het Algemeen Dagblad verwacht dat de Amsterdammers zich niet meer zullen versterken met een transfervrije speler. Na het vertrek van Steven Bergwijn naar Al-Ittihad en het mislopen van Kamaldeen Sulemana suggereerden meerdere media en ook technisch directeur Alex Kroes dat een transfervrije speler nog een optie zou kunnen zijn, maar Inan denkt dat Ajax daar nu niet meer mee bezig is. Het zou te lang duren voordat de nieuwkomer wedstrijdfit zou zijn.

Ajax stevende af op een rustig slot van de transferwindow, maar in de laatste uren van Deadline Day moest de club nog vol aan de bak. De nummer vijf van het afgelopen seizoen in de Eredivisie verkocht Bergwijn aan Al-Ittihad en had graag Sulemana aangetrokken als diens vervanger. Er lag een akkoord met de speler én Southampton over een tijdelijke overgang, maar het papierwerk arriveerde niet op tijd bij de FIFA. Daardoor moest Ajax een streep zetten door de komst van Sulemana. Technisch directeur Kroes had (en heeft) nog de optie om een transfervrije speler aan te trekken, maar Inan verwacht dus dat dit niet meer gaat gebeuren.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ajax en FC Utrecht hadden plan gesmeed om wedstrijd door te laten gaan'

Ik denk dat we door de transfervrije optie onderhand wel een streep kunnen zetten. Haal je die, dan weet je bijna zeker dat het een speler is die al bijna drie maanden niet heeft gevoetbald, zo zegt Inan in de AD Voetbalpodcast. ESPN publiceerde onlangs, na het mislopen van Sulemana door Ajax, nog een lijst met transfervrije opties. Younes Namli was er één van, maar hij tekende eerder deze week een contract bij PEC Zwolle. Zelfs Memphis Depay werd genoemd, maar de Oranje-international verliet het Europese continent voor een avontuur in Brazilië. Inan denkt niet dat er op dit moment serieus door Ajax wordt gekeken naar transfervrije opties. We weten hoe voorzichtig deze trainer (Francesco Farioli, red.) is met het opbouwen van wedstrijdritme, zo klinkt het.

LEES OOK: Van der Gijp uitgesproken over duel Brobbey - Weghorst: 'Bij Ajax is die twijfel nu ook weg'

Inan noemt Traoré als voorbeeld bij Ajax

Volgens Inan zou het minimaal een maand in beslag nemen voordat een transfervrije aanwinst wedstrijdfit is. De clubwatcher noemt Bertrand Traoré als voorbeeld. De buitenspeler keerde afgelopen zomer terug bij Ajax, maar Farioli deed het in eerste instantie heel rustig aan met zijn aanwinst. Hij was er eigenlijk al dik een maand, maar nog steeds niet helemaal wedstrijdfit bij Ajax. Hetzelfde gold een beetje voor Brobbey. Haal je die transfervrije optie, dan is hij denk ik begin november eindelijk een keer topfit. Ik denk niet dat een club dat gaat doen. Dan kun je beter wachten tot de winterstop en dan proberen een goede linksbuiten te halen, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax en Feyenoord richten pijlen op dezelfde transfervrije buitenspeler'

In navolging van Ajax zou ook Feyenoord interesse hebben in een transfervrije buitenspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dus Alex Kroes martijn beuker en Kevin de lange hebben gefaald bij ajax te weinig verkocht te weinig binnengehaald ik wil je jaar schijvers straks wel zien zal dik tegen vallen

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dilima1966, "jaarschrijvers" whoa, effe denken hoor. G.a.j.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Niks nieuws onder de zon. Ajax moet het tot de winterstop zeer waarschijnlijk doen met de spelers die er momenteel zijn en dat is an sich helemaal niet zo erg. Als je een vergelijking maakt met een jaar geleden zit er nu progressie in de groep en zijn er vooruitzichten. Kijk naar spelers als Sutalo die zich flink verbeterd heeft, Youri Baas die het goed doet, Brobbey die zich heeft laten zien tegen Duitsland, Godts speelt goed, Fitz-Jim...er zijn er meer. Natuurlijk is het niet allemaal hosanna bij de club maar het gaat de goede kant op.

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Niets nieuws aan, gewoon een goede zomer. Kan altijd beter, maar niets te klagen.

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is dit eigenlijk voor nieuws ? Ik weet er ook nog we; een paar Vliegtuig stort niet meer Duikboot zinkt En kerst valt in December

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Beter toch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen