Vraagtekens bij afgeketste transfer Bijlow: 'Ik mag het niet zeggen, maar dat was wel héél toevallig'

5 september 2024, 14:44
Foto: © Imago/Realtimes

Dennis te Kloese zet vraagtekens bij de manier waarop Justin Bijlow afgelopen zomer naast een transfer van Feyenoord naar Premier League-club Southampton greep. Nadat beide clubs tot een akkoord waren gekomen meldde de keeper zich voor de medische keuring in Engeland, waarna Southampton echter alsnog een streep door de transfer zette én binnen no-time een alternatief presenteerde.

De nieuwe Feyenoord-trainer Brian Priske wees aan het begin van het seizoen Timon Wellenreuther aan als zijn eerste keeper. Een bittere pil voor 'kind van de club' Bijlow, die door blessures weliswaar meerdere periodes naar volle tevredenheid werd vervangen door de Duitser, maar zich - mits fit - altijd eerste keeper mocht blijven noemen in De Kuip. De transfer naar Southampton leek dan ook uitkomst te brengen na de teleurstellende boodschap van Priske, maar de Premier League-club trok uiteindelijk Arsenal-doelman Aaron Ramsdale aan.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Hans Kraay jr. komt met een héél ander geluid over Feyenoord en Justin Bijlow

"We hoeven het niet eens te hebben over de impact die Justin op de club heeft en heeft gehad", zegt Te Kloese in gesprek met ESPN over de keeper. "Ik mag niet zeggen wat ik dénk dat een andere club doet, maar het is wel héél toevallig dat ze, vijf minuten nadat ze bij ons aangeven dat Justin eventueel niet door de medische keuring komt, dat ze Ramsdale al hebben klaarstaan voor 25 miljoen en hem een vijfjarig contract hebben aangeboden."

LEES OOK: Te Kloese baalt: 'We hebben er zóveel tijd, geld en energie in gestoken'

"Ik denk niet dat je dat in vijf minuten georganiseerd krijgt", vervolgt Te Kloese, die de gang van zaken als exemplarisch ziet voor de manier waarop het er tegenwoordig aan toe gaat op de transfermarkt. "Dit geeft wel een beetje aan dat hoe het een beetje aan hoe het binnen de voetbalwereld gaat. Je hebt te maken met een laatste transferdag, met een té lange transferperiode, met emoties én steeds meer entourages rondom spelers, veel meer dan vijf of tien jaar geleden", somt de algemeen en technisch directeur van Feyenoord op. "En je hebt met de groei van de club te maken, maar ook dat een andere club misschien beslissingen neemt waar wij niets vanaf weten als iemand in het vliegtuig zit. En wij met de beste intenties een kans wilden geven aan Justin om zich op Premier League-niveau te laten zien." Te Kloese benadrukt wel dat er ook een positieve kant aan het hele verhaal zit: "Aan de andere kant ben ik stiekem ook wel een beetje blij dat hij terug is."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Voor Brian Priske springt één tegenstander ertussenuit in de Champions League

De trainer van Feyenoord laat zijn licht schijnen over de Champions League-loting.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik mag het niet zeggen, maar doe het toch. Ongepast Kloese, ongepast Ik mag het niet schrijven, maar ik denk dat je bij zowel Stengs alsook Bijlow dacht; deze jongens hebben altijd wel wat, verkopen maar. Misschien wist je zelf van de onderliggende blessures, al mag ik dit niet schrijven

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Rustig maar hoor. Je hoort eens het verhaal van de andere kant van Te kloese hemzelf en je raakt gelijk in paniek. Maar jij hebt ook alle medische rapporten van Bijlow en Stengs zeker ?

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Kom op Copa, er wordt hier van alles, te pas en te onpas, door iedereen gezegd. Je mag veel, maar niet alles zeggen, als het maar binnen de grenzen is en niet persoonlijk wordt. Helaas kan je dit niet altijd volhouden, als je op dezelfde golflengte op moet reageren. Trouwens over Kroes wordt ook van alles gezegd.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hou toch eens op om een middenmoter te vergelijken met topclub Feyenoord. Je kan een zwetser Kroes niet vergelijken met vakman Te Kloese. Kroes heeft zijn eigen glazen ingegooid met veel praatjes en heeft niks waar gemaakt. Is het nu duidelijk voor je?

Copa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@ kib ik ben het met j eens

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Copa / kib* Ik ben het met jullie beiden eens. En hoezo mag je iets niet schrijven? Wij zijn louter anonieme reageerders die een beetje op voetbalberichten ingaan. Het zijn maar meningen en gedachten. Geen reden tot paniek.

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

En Rudolfje, wat lezen wij hier ?: Dennis te Kloese overweegt te stoppen als technisch directeur bij Feyenoord. Ik zeg nu ha ha ha.

Kramer
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Copa, Kib, Sticks.. ik ben het met jullie alle 3 eens. Maar dat mocht ik eigenlijk niet zeggen, dat is ongepast.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja kib* hij heeft een dubbele functie bij Feyenoord en daar wil hij er entje van neerleggen en dat is die van technisch directeur

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Helemaal geen rare gedachten. Voetbal is tegenwoordig business. Bijlow is gewoon gebruikt om Arsenal over de knie te laten gaan. Maar wat Dennis ook zegt als ik Dennis mag zeggen.. Stiekem zijn we allemaal blij dat de beste keeper uit Nederland terug is bij de mooiste club van Nederland.

RWBY
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@21Rudolf21 Mee eens.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

We zijn zeker blij dat het niet doorging. Over 1 maand staat bijlow gewoon in de basis

Goku
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

21Rudolf21 kun je niet met ons mee doen en de 3 bekende accountjes gewoon links laten liggen. En ook gewoon inhoudelijk op een artikel reageren?

fuall
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dit geeft wel een beetje aan dat hoe het een beetje aan hoe het binnen de voetbalwereld gaat... nice one frank.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen