Süleyman Öztürk lovend over Eredivisie-ster: 'Die zou eigenlijk bij United in de defensie moeten staan'

16 september 2024, 17:41
Foto: © Voetbal International

Süleyman Öztürk is zeer gecharmeerd van Olivier Boscagli. De centrale verdediger stond deze zomer in de belangstelling van Brighton & Hove Albion, maar bleef bij PSV. De analist van Voetbal International vindt dat Boscagli de competitie ontgroeid is.

Tijdens VI Uncensored vergelijkt Öztürk Boscagli met Pau Cubarsi, de voetballende en jonge centrale verdediger van FC Barcelona. "Boscagli is zo goed." Tafelgenoot Pieter Zwart complimenteert hem eveneens. "Hij geeft zo makkelijk balletjes." Vervolgens gaat Öztürk een stap verder. "Hij hoort eigenlijk bij United in de defensie te staan." Voor de posities centraal achterin werd bij die club deze zomer Matthijs de Ligt aangetrokken, terwijl Lisandro Martinez momenteel zijn partner is.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Opta analyseert competitiefase Champions League: aardige kans overwintering PSV, Feyenoord komt er bekaaid vanaf

Presentator Matthijs Vegter is nog niet zo zeker van Boscagli. "Ik wil het straks ook wel eens zien, tegen Juventus." PSV neemt het dinsdag op tegen De Oude Dame, in Turijn. Öztürk lacht om de opmerking van Vegter: "Jij bent streng, daar houd ik van." De presentator vult vervolgens aan: "Je moet de lat hoog leggen."

De 26-jarige Franse verdediger van PSV is bezig aan zijn zesde seizoen bij de club. Vorig seizoen was hij onderdeel van het team dat glansrijk kampioen werd en weinig tegendoelpunten incasseerde. Dit seizoen heeft hij al twee assists op zijn naam staan, en de kans is groot dat hij na deze jaargang niet meer in Eindhoven voetbalt. Boscagli heeft tevens een contract dat komende zomer afloopt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: PSV'ers vertegenwoordigd in de top

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Drie van de beste vier spelen bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen