Bergwijn bedankt Ajax voor ‘droom die uitkwam’ na transfer naar Saoedi-Arabië

3 september 2024, 13:19
Foto: © Imago

Steven Bergwijn heeft op Instagram afscheid genomen van Ajax en de supporters. De aanvaller maakte op de slotdag van de zomerse transferperiode de overstap van Amsterdam naar het Saoedische Al-Ittihad en is de hoofdstedelingen dankbaar voor zijn tijd bij de club.

“Vandaag neem ik afscheid van een club die altijd een speciale plaats in mijn hart zal hebben”, begint Bergwijn zijn afscheidsboodschap op Instagram. “Voor mij was het een droom die uitkwam om voor Ajax te spelen en het rood en witte tenue te dragen.” De aanvaller is de fans enorm dankbaar voor hun support gedurende de afgelopen jaren. “Jullie passie heeft me altijd aangemoedigd mijn best te doen, zowel op het veld als daarbuiten.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax moet vrezen dat transfer van Kamaldeen Sulemana niet doorgaat

“Ik wil ook iedereen binnen de club bedanken. Mijn teamgenoten, trainers, de medische staf en al het andere personeel”, gaat de buitenspeler verder. “Jullie hebben me altijd gesteund en hielpen me te groeien als speler en als persoon. Ik zal Ajax altijd in mijn hart dragen en wens iedereen het beste voor de toekomst.”

LEES OOK: Koeman laat EK-ganger van Oranje glashard vallen: ‘Het boek is voor hem nu dicht’

Ajax gaat akkoord met miljoenenverlies

Bergwijn maakte maandagavond vlak voor het sluiten van de markt de overstap van Ajax naar Al-Ittihad. Doordat de onderhandelingen moeizaam verliepen, besloot technisch directeur Alex Kroes uiteindelijk akkoord te gaan met een vast bedrag van 21 miljoen euro. De Amsterdammers maken geen melding van bonussen. In de zomer van 2022 betaalde Ajax nog 31,25 miljoen euro aan Tottenham Hotspur om de buitenspeler naar Nederland te halen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Duizenden boze tweets na transfer Steven Bergwijn naar Al-Ittihad

De bij Ajax vertrokken Steven Bergwijn krijgt geen warm welkom in Saudi-Arabië.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Zal ook dankbaar zijn als je zo je zakken gevuld hebt daar. Voetbal is business in Amsterdam.

Copa
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

alleen in Amsterdam. echt waar alleen in Amsterdam Ik wens Bergwijn veel succes. Ik ben van mening dat hij niet gefaald heeft. Wel een stel waardeloze trainers gehad. Ik weet niet wat Stein in de voorbereiding op het seizoen heeft gedaan, maar in ieder geval NIETS aan conditie en fitheid

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Klopt ook een Farioli kon hem niet in zijn kracht brengen. Zo zie je maar hoe kwetsbaar het instituut Ajax is.

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

toch kan je zien dat het maar een misselijk persoontje is!! bedankt ajaks voor alles blablabla!! en pisve waar hij eigenlijk groot is geworden omdat hij daar een transfer buitenland verdiende laat hij links liggen nog geen bedankt !! wat een rare gast!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Hoewel ik het deels gewoon met je eens bent, heeft deze transfer daar opzich niks mee te maken. Neemt niet weg dat hij PSV toen had moeten bedanken voor zijn transfer naar de Spurs. Misselijk persoontje is het wel verder hoor

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen