Nick Olij komt na Willem II - Sparta met belangrijk nieuws over zijn toekomst

1 september 2024, 08:48
Foto: © Imago

Nick Olij staat tot minstens de winterstop ‘gewoon’ onder de lat bij Sparta Rotterdam. De doelman werd na vorig weekeinde nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek bij de nummer acht van het afgelopen seizoen in de Eredivisie, maar bevestigde zaterdagavond na afloop van de uitwedstrijd tegen Willem II dat hij blijft.

Sparta nam Olij in de zomer van 2022 over van NAC Breda. Hij groeide sindsdien uit tot een van de beste keepers op de Nederlandse velden. Olij stond al een aantal keer dicht bij een vertrek uit Spangen. Zo viel zijn naam vorig jaar nog bij Ajax, maar de toenmalige technisch directeur Sven Mislintat gaf de voorkeur aan Diant Ramaj. Ajax werd ook deze transferwindow genoemd, maar Feyenoord leek de belangrijkste gegadigde om er met de handtekening van Olij vandoor te gaan.

Vervanger van Bijlow

Artikel gaat verder onder video

De nummer twee van het afgelopen seizoen stond een week geleden nog op het punt afscheid te nemen van Justin Bijlow. Het was de bedoeling dat de Rotterdammer in eerste instantie op huurbasis de overstap naar Southampton zou gaan maken en zich na dit seizoen definitief zou verbinden aan de club uit de Premier League. Feyenoord zag in Olij de ideale vervanger en de doelman van Sparta bevestigde na afloop van de Rotterdamse stadsderby dat zijn management had gesproken met de topclub uit Zuid. Maar twee dagen later kwam naar buiten dat de overgang van Bijlow naar Southampton was afgeketst.

LEES OOK: Nick Olij reageert kortaf, geprikkeld en stellig: 'Dat is totale onzin!'

Olij is niet bezig met een transfer

Feyenoord viel dus af. Olij noemde zaterdagavond na afloop van de uitwedstrijd tegen Willem II geen clubs, maar gaf wel aan dat er van de week een streep ging door een transfer. Nee, want ik blijf, zo reageerde de sluitpost voor de camera van ESPN op de vraag of hij in de laatste dagen van de transferwindow nog ergens op hoopt. Olij geeft aan er ook helemaal niet meer mee bezig te zijn (geweest). Nee, helemaal niet. Ik kreeg dinsdag te horen dat de club waar we mee bezig waren was afgehaakt. Daarna was er nog één club waarmee we contact hebben gehad. Dat ging ook niet door want de keeper werd niet verkocht. Dan is het eigenlijk heel simpel. Ik ga hier dan ook geen mooi weer spelen. Het is dan heel simpel: ik blijf bij Sparta.

Olij heeft op Het Kasteel nog een contract tot medio 2026. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij bij een mooi voorstel een stap zou willen maken, maar heeft er zeker geen problemen mee om nog wat langer met het embleem van Sparta op zijn borst te keepen. Ik heb vanaf het begin ook aangegeven dat ik het geen schande vind en ik me heel goed voel om hier te spelen. Dan ben je daar ook heel blij mee, zo klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Noa Lang reageert via Instagram op transfer Geertruida naar RB Leipzig

PSV-aanvaller Noa Lang reageert op de transfer van Lutsharel Geertruida, die van Feyenoord naar RB Leipzig is gegaan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ajax had Olij vorig seizoen meteen moeten inlijven zoals Maurice Steijn wilde. Nu hebben ze een 40-jarige keeper en een talentvolle 23-jarige reservekeeper die z.s.m. weg wil. Lekker goed gedaan weer. Wat een onkunde bij die RVC en de technische directeuren. Van voetbal hebben ze geen verstand, dat is duidelijk.

Nachtburgemeester
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Eindelijk eens een normale reactie van Olij, vorig jaar kreeg ik het idee dat hij zich te goed voelde voor ons terwijl hij voor Sparta nog nooit in de Eredivisie had gespeeld. Gewoon de focus houden op Sparta, een mooie transfer is je gegund maar vergeet niet waar je vandaan komt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen