Spaanse journalist weet waarom Diao niet naar Feyenoord kwam

3 september 2024, 14:01   Bijgewerkt: 3 september 2024, 17:09
Foto: © Imago

Assane Diao leek op de laatste dag van de zomerse transferperiode hard op weg van Real Betis naar Feyenoord. Uiteindelijk waren de clubs rond, maar ging de overstap door toedoen van de speler zelf niet door. De Spaanse journalist José David López van Cadena SER weet waarom de buitenspeler uiteindelijk niet naar Rotterdam kwam.

Feyenoord leek zich maandagavond vlak voor het sluiten van de markt te gaan versterken met Diao. De clubs waren rond over de overstap van de achttienjarige buitenspeler en hij was ook al medisch gekeurd, maar enkele minuten na de deadline kwam naar buiten dat de transfer niet door zou gaan. De reden daarvoor is dat er aan de kant van de speler een kink in de kabel zou hebben gezeten.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Rutger Vinke, de man achter 1908, stopt met het verspreiden van Feyenoord-nieuws

López weet inmiddels wat er precies is gebeurd waardoor de transfer niet doorging. De journalist schrijft dat er sprake was van een akkoord, maar dat Diao vond dat alles te overhaast was. De aanvaller wilde namelijk een weloverwogen beslissing nemen over zijn toekomst en niet zomaar naar een nieuwe club vertrekken. Uiteindelijk ging de transfer dus niet door, waardoor Diao in ieder geval tot de winterstop bij Real Betis speelt.

De zoektocht van Feyenoord naar een rechtsbuiten

Feyenoord is de afgelopen periode flink op zoek geweest naar een nieuwe rechtsbuiten. Yankuba Minteh (huur) en Alireza Jahanbakhsh (aflopend contract) vertrokken deze zomer als optie, waarna de jonge Ibrahim Osman werd gehuurd van Brighton & Hove Albion, maar die is nog niet in actie gekomen door het ontbreken van de juiste papieren. Nadat Calvin Stengs onlangs een knieblessure opliep waaraan hij moet worden geopereerd, zagen de Rotterdammers de noodzaak een nieuwe buitenspeler in te lijven.

LEES OOK: Feyenoord loopt op slotdag rechtsbuiten mis, oude bekende mogelijk een optie: 'Niet ondenkbaar'

In eerste instantie dacht Feyenoord Andreas Skov Olsen te kunnen oppikken bij Club Brugge, maar de Belgen wilden hem op het laatste moment niet meer laten vertrekken. Op de slotdag van de transferwindow werd ook de naam van Anders Dreyer van RSC Anderlecht genoemd, maar uiteindelijk ging Feyenoord vol voor Diao. Die transfer ging dus niet door, waardoor er geen nieuwe rechtsbuiten naar De Kuip is gekomen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 René van der Gijp weet hoeveel punten Feyenoord in de Champions League gaat halen

Voormalig aanvaller René van der Gijp voorspelt hoeveel punten Feyenoord pakt in de competitiefase van de Champions League.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Te Kloese kan zichzelf aanrekenen dat hij toch eerder contact had moeten opnemen. Blijkt het toch ineens ook maar een mens te zijn.

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@rudolfjegtsbhurricanschizo, Te Kloese is inderdaad ook maar een mens, maar geen Top TD zoals jij altijd vol bravoure arrogant beweert. Nee Kroes die 10 mislukkelingen wist te slijten die is pas een goede TD, geen top, want dat is Stewart. Te Kloese ? Ach wat moeten wij nog meer over zeggen. Aardige vent.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Te Kloese zal wakker liggen van jou commentaar.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

21rudolf21 Wij als Ajacieden ook niet over jou commentaar qua Ajax zijnde Doet me wel goed dat je zo met Ajax bezig bent waar het hart van vol is loop de mond van over toch

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

En altijd maar weer die Ajacieden die zo erg met Feyenoord bezig zijn. Zo zie je maar weer

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@21Rudolf21 jij toch ook met Ajax?

kib*
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

@rudolfgtsbhrurricane, en ik zeker niet van jouw commentaar, allemaal gebakken lucht vol frustratie.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

kib, van degene die "versleten" zijn, is de kans groot dat die na het seizoen weer terug komen. Daarnaast was het de uitspraak van Kloese zelf, dat die ze wel even zou verkopen. Ook zit er tussen die 10 spelers 2 die al algelopen seizoen verhuurd waren met een optie tot koop en gezien Kloes pas in maart bij Ajax kwam had die weinig te maken met die deals. Dus blijven er 8 over waar van 4 verhuurd dacht ik. De enige deal die hij goed heeft gedaan is Bergwijn 21 mil voor zo speler is goed maar had die dit gedaan met een Europese club voor 21 mil, dan pas had ik mijn pet afgenomen. Wat PSV betreft moet je ook maar alles terug lezen want ook die hadden het niet alles voor elkaar.

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@ach goku waar maken jij en ik nou druk om. Om een competitie van wie de grootste heeft ? Maar graag niet over Kloes of Kloese hebben, maar over Kroes, Alex. En ach wat Kroes zei, er wordt overal en door iedereen wat voorspeld, gezegd en gegokt. Te Kloese gokte ook helaas te laat, hoor de podcasts maar. DtK dacht denk ik er te gemakkelijk over, kwestie van ervaring. Kroes werkte hiervoor al met redelijk succes bij Go Ahead en AZ. Ik vind het echt jammer voor jullie dat DtK niet er in geslaagd is om een rechterwinger te kunnen contracteren. Dat er na dit seizoen de verhuurde spelers weer op de stoep staan is van latere zorg. Belangrijkste is dat Ajax Feyenoord, AZ, Twente, Utrecht, Groningen weer partij kan geven en probeert de 2e plek te halen. PSV is volgens de podcasts winnaar van deze transfer window. En PSV is tot dit moment gewoon buitencategorie in onze voetbalwereld. Zij zijn op die Oppergard, Ledezma na een sterke ploeg en zijn met de nieuwe aankopen misschien nog sterker geworden. Voor het overige, de meeste Ajacieden zijn blij van Bergwijn die een salaris van 5 miljoen per jaar kost, verlost te zijn, lees maar overal. En Steven brengt wel 21 miljoen binnen. Als Sulemana komt (?) dan is linksvoor met Godts en misschien met Banel al goed genoeg.

Copa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik snap niet waarom Feyenoord Lingr weer heeft laten vertrekken. Ik vond het een goede beweeglijke speler. Een aanwinst voor iedere club in Nederland Dat het nu mislukt is bij drie spelers voor de rechterkant is denk ik wel eigen schuld. Kloese had niet het probleem dat er eerst verkocht moest worden. Hij had een zak met geld

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Tsja in Amsterdam is eenoog koning.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Copa, De eerste zin ben ik het met je eens, ik vond de keren dat die speelde wel goed. Even een vergelijking hoevaak moest PSV doorschakelen voor een verdediger? Daarnaast als je het bericht hebt gelezen heeft de speler op het laatste moment ervanaf gezien, hoe is dit dan zijn schuld. Een zak met geld wil niet zeggen dat je het ook uit moet geven, hoe vaak heeft PSV er vanaf gezien vanwege een hoge transfersom, van de berg als voorbeeld.En wij zijn geen Ajax die een speler haalt voor 20 mil terwijl zijn waarde op verschillende sites rond de 10 mil ligt

FCJel
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Kan ik me wel wat bij voorstellen, als je als 18 jarige binnen enkele uren moet beslissen om te verhuizen naar een vreemd land. Dat is ook niet makkelijk.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mee eens . Verder moet je het met zo'n talent sowieso altijd afwachten .

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

als er niks bijkomt zie ik maar 1 optie en hoe verschrikkelijk ik het ook vind doe dan maar die nietsnut Ueda op rechts zeg hem dribbelen naar voren laag of hoge pass de 16 in . en ga alsjeblieft geen fysieke duels aan met die evenwichtsstoornis van je .

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ze (toppertje Kloese?) hebben dus gewoon te laat gehandeld en een hoop haast gemaakt want er moest en zou een speler binnen worden gebracht en die jongen had geen zin in haastige spoed. Terecht en een prima overweging als je iemand bent die rustig wil nadenken. Dikke faal van Kloese. Ik las ergens dat Psv het beste uit deze transferperiode is gekomen en ik heb een vaag vermoeden dat het klopt. Die lachen daar voorlopig iedereen uit.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

De laatste prijs is naar Rotterdam gegaan. Dus laat dat iedereen uitlachen maar even achterwegen.

kib*
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Rudolfgtsbhurricanschizoe, ja de laatste prijs, maar dan ook de allerlaatste. Maak je borst maar nat. En niet een paar dagen onderduiken als toen na het gelijkspel tegen Willem 2.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Kib* denkt: ik weet niks zelf ,ik kan niks zelf ,laat ik maar iemand na lullen 🤣🤣🤣.

Sticks
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

gtsb-tjeschizo had ik je niet gevraagd om even een link te posten waarin ik geroepen heb dat Bergwijn geweldig is? Waar blijft ie? Oh ja die heb je niet met je grote mondje want dat heb ik nooit gezegd, praatjesmaker. Je kan zélf niks maar wel anderen de maat nemen en de professor uithangen.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat was iemand anders

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen