Ronald Koeman stelt Ajax-speler teleur in aanloop naar Duitsland

7 september 2024, 20:46   Bijgewerkt: 7 september 2024, 20:58
Foto: © NOS

Brian Brobbey start dinsdagavond in de basisopstelling van het Nederlands elftal tegen Duitsland, zo onthult Ronald Koeman voorafgaand aan de Nations League-wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina tegenover de NOS. De bondscoach grijpt de interlandperiode aan om Joshua Zirkzee en Brobbey in actie te zien bij Oranje. Dat betekent dat Wout Weghorst genoegen moet nemen met een reserverol.

Zirkzee maakt zaterdagavond zijn basisdebuut bij Oranje, terwijl Brobbey op de bank zit. Voor Koeman was deze keuze al een tijdje duidelijk. “Ik wil ze allebei zien. En dat heb ik ze ook verteld”, begint de bondscoach, die reactie krijgt van Jeroen Stekelenburg. “Wie is de andere naam dan? Er zitten nog twee andere spitsen in je selectie”, zegt de NOS-verslaggever, die doelt op Wout Weghorst en Brobbey.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Ja, ik vind ook dat ik te weinig interlands op mijn naam heb bij Oranje'

“Ja, Brobbey speelt tegen Duitsland”, onthult Koeman. “Is dat ook omdat je met Weghorst een ideale speler hebt voor een plan B?”, vraagt Stekelenburg. “Dat kun je gedeeltelijk zeggen, maar Wout heeft ook bewezen dat hij vanaf het begin kan starten. Hij heeft een hele onregelmatige voorbereiding gehad en ik wil de anderen in actie zien”, aldus Koeman.

De bondscoach gaat vervolgens in op zijn verwachtingen van Zirkzee. “Hij moet zijn spel spelen en het is vaak ook afhankelijk van het type wedstrijden. Hij heeft kwaliteiten om in de bal te spelen, maar ik verwacht vanavond dat hij dat iets minder moet doen, omdat ik verwacht dat we vrij veel op één helft zullen spelen. Dan moet je op de juiste momenten in de zestien zijn.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

ERIMIR
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Weghorst is goed genoeg voor plan B, het laatste kwartier van de wedstrijd. Voor een hele wedstrijd op topniveau komt hij gewoon tekort.

Laurens1
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Weghorst is zeer geschikt als pinchhitter internationaal. Een volledige wedstrijd is met zijn arbeidsethos icm zijn leeftijd niet meer op te brengen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen