Ronald Koeman onder vuur: 'Deze jongen afserveren, ik vind dit een diskwalificatie'

16 september 2024, 23:40
Foto: © Imago

Süleyman Öztürk is kritisch op de beslissing van Ronald Koeman om Marten de Roon (voorlopig) niet meer op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal. De journalist van Voetbal International denkt dat de bondscoach hier om verschillende redenen niet verstandig aan heeft gedaan en vindt het een diskwalificatie van de voetballer van Atalanta.

In een video van Voetbal International blikt Öztürk samen met Pieter Zwart en presentator Matthijs Vegter terug op de beslissing van Koeman om door te selecteren en De Roon niet op te nemen in de selectie van het Nederlands elftal: "Hij heeft van Koeman te horen gekregen dat hij voorlopig niet geselecteerd gaat worden, met Daley Blind samen en Georginio Wijnaldum. Je kunt van De Roon niet verwachten dat hij passes geeft als Ryan Gravenberch in Oranje, maar in zijn soort, wat hij doet, is hij in de Serie A gewoon een topper. Zeker bij Atalanta, waar hij Champions League-voetbal speelt", stelt Öztürk.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Brobbey onthult wat Koeman tegen hem zei na afloop van duel met Duitsland

Vreemd om De Roon af te serveren

De journalist vindt het daarom dan ook een aparte beslissing van de bondscoach van het Nederlands elftal: "Ik vind het best vreemd dat de bondscoach zo'n jongen afserveren, omdat hij niet de passes heeft van Joey Veerman of de flair van Gravenberch. Die saaiheid en degelijkheid kan je best wel gebruiken eigenlijk", stelt Özturk. "Ik vind dit een diskwalificatie voor de voetballer die De Roon is. Ik zou niets zeggen, niet selecteren en niets zeggen. Het toernooi is pas in 2026. Het is toch heel raar dat je nu afscheid neemt van spelers, die je misschien tegen die tijd heel erg goed kan gebruiken", vindt de analist.

LEES OOK: Johan Derksen vindt dat Ronald Koeman international nooit meer moet oproepen

Veel middenvelders bij Oranje

Een definitief afscheid lijkt er nog niet te zijn genomen, maar de kans lijkt klein dat De Roon nog in actie komt voor het Nederlands elftal. Het heeft te maken met het feit dat Koeman kiest om door te selecteren én daarnaast beschikt over de nodige middenvelders bij Oranje. Daardoor is er voor De Roon ontzettend veel concurrentie op zijn positie, waardoor speelminuten sowieso minder reëel zouden zijn.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman moet Memphis Depay nog niet laten vallen: 'Eerst maar eens afwachten’

Wim Kieft is nog niet voor voornemens om Memphis Depay af te schrijven bij het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Er zullen altijd mensen zijn die vinden dat een bepaalde speler in Oranje moet spelen. En die vinden het dan ook helemaal niks als dat niet het geval is. Niks nieuws onder de zon. Ik ben absoluut geen fan van Koeman maar dat hij doorselecteert vind ik prima. Depay, Bergwijn, de Roon...niet meer oproepen. Misschien zijn er nog meer. Van Dijk is ook al 33, de Ligt moet je misschien eens gaan thuislaten....etc...

Rinse Veldstra
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Jammer voor de Roon,Bergwijn,zijn toch spelers,die er bij kunt hebben,Koeman heeft lux probleem,en dan vallen er slagtoffers,dan is te hopen als Koeman geblesseerde spelers op midden veld heeft voor interland,dat deze mensen ,nog willen in het elftal,omdat ze afgeserveerd zijn?omdat Koeman toch een beroep op hun moet doen.deze spelers hebben mentaliteit, omdat ze weten dat ze kwaliteit hebben bij hun club,maar ze zullen ook terleur gesteld zijn,maar dat heb je met bepaalde bondscoaches,de klik.neem nou verdediger de ligt,is ook een?is ook afwachten hoe dat ontwikkeld,maar heeft Koeman,een vervanger voor ,en dan heeft tie geluk dat dat goed uitpakt,maar kan ook zo maar mis gaan,dus bedoel maar nooit een speler afschrijven,uitleggen wat de plannen zijn,met deze spelers.en hoop dat Koeman goede beslissing en neemt,gaat nu goed met Nederlandse elftal,en hoop dat dit spel systeem voor dit elftal goed uitpakt,we zullen zien.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen