Van Persie maakt zich zorgen: ‘Heb dit nog niet eerder gezien’

28 september 2024, 08:23
Foto: © ESPN

Het sc Heerenveen van Robin van Persie ging vrijdagavond voor de vierde keer dit seizoen onderuit, ditmaal tegen Heracles Almelo (2-1). Vooral de eerste helft kon de trainer totaal niet bekoren. Dat is dan ook iets waar hij zich wel zorgen om maakt.

Heerenveen ging vrijdagavond op bezoek bij Heracles. Na een helft spelen was de stand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg, die de wedstrijd uiteindelijk met 2-1 wist te winnen. Na afloop van de wedstrijd krijgt Van Persie de vraag wat hij vond van het spel van zijn ploeg in de eerste helft. “Heel slecht”, is de oefenmeester duidelijk. “Ik had een heel negatief gevoel over de eerste helft.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Nieuwe dreun voor Robin van Persie na keepersblunder van Mickey van der Hart

Van Persie noemt vooral het druk zetten als problematisch. “We wachten vaak veel te lang om het moment te kiezen druk te zetten. Dat moet dan gebeuren met intensiteit om er echt druk op te krijgen”, legt hij uit. Ook het omgaan met de lange bal gebeurde volgens de oefenmeester niet op de juiste manier. “Dan moeten onze zes en acht rekening houden met die bal en er bij de tweede bal kort bij zitten. Simon (Olsson, red.) en Amara (Conde, red.) deden dat de eerste helft niet goed.” Daarnaast vond Van Persie zijn ploeg heel slordig aan de bal in de eerste helft. “Dat baarde mij wel zorgen, dat heb ik nog niet eerder gezien.”

LEES OOK: Beelden: Groningen-fans breken uit uitvak Abe Lenstra stadion en gaan Heerenveen-supporters te lijf

Conde na één helft gewisseld

Halverwege de wedstrijd greep Van Persie in door de debuterende Conde naar de kant te halen. Wanneer gevraagd of dit kwam doordat de middenvelder niet goed speelde, legt zijn trainer uit dat de vork anders in de steel zit. “Dat was op basis van zijn fysieke gesteldheid”, licht hij toe. “Die keuze was vooraf al gemaakt. Dat hij vandaag een helft kon spelen, was al aan de ruime kant.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Persie komt met opvallende reactie en krijgt applaus van ESPN

SC Heerenveen-trainer Robin van Persie slaat een opvallende toon aan na de 9-1 nederlaag tegen AZ.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Heeft hij nou geen complimenten over voor zijn spelers. Is toch beter dan 9-1? Blijkt maar weer eens dat goede voetballers geen goede trainers hoeven te zijn en dat theorie wat anders is dan praktijk. Misschien moet hij eens met Van Basten een kop koffie drinken. Hopelijk komt hij er als trainer, wellicht bij een andere club met beter spelersmateriaal bovenop. Zou op zich een prima uithangbord voor Nederland zijn.

Sticks
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Misschien had van Persie het, net als Dirk Kuyt, eerst eens moeten proberen bij een Belgische laagvlieger. Niet dat Kuyt het daar momenteel goed doet, maar als je dan slecht presteert en eventueel ontslagen wordt, heb je in elk geval wat "low profile" ervaring op kunnen doen. En vooral, je wordt niet zo hard neergesabeld als dat men dat hier in NL altijd pleegt te doen. Tenminste dat idee heb ik erover.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen