RKC-supporters wachten spelersbus op: Henk Fraser moet het ontgelden

15 september 2024, 23:17
Foto: © Imago

Een groep supporters van RKC Waalwijk heeft na de uitwedstrijd tegen Willem II (3-0 nederlaag) de spelersbus opgewacht. De formatie van coach Henk Fraser staat na vijf competitiewedstrijden nog puntloos onderaan en ging zondagmiddag kansloos onderuit in Tilburg. Een deel van de achterban heeft het gehad en kwam na het duel met Willem II verhaal halen.

RKC kwam in het afgelopen seizoen met de schrik vrij. De Waalwijkers verzekerden zich op de valreep van directe handhaving en een langer verblijf in de Eredivisie. Ze hoopten het dit seizoen wat minder spannend te maken, maar na vijf wedstrijden wijst vrijwel alles erop dat Fraser en zijn spelers opnieuw een zwaar jaar tegemoet gaan. Na vijf wedstrijden staat RKC puntloos onderaan, heeft het pas twee keer weten te scoren en kreeg het al liefst vijftien doelpunten om de oren.

Artikel gaat verder onder video

De kansloze nederlaag tegen Willem II was voor een groep supporters de spreekwoordelijke druppel. Een deel van de RKC-aanhang heeft na de 3-0 nederlaag in de derby tegen Willem II de spelersbus opgewacht. Vele tientallen fans verzamelden zich net buiten de poorten van het Mandemakers Stadion toen de bus terugkeerde uit Tilburg, waarna negatieve spreekkoren volgden, zo schrijft Jurre van Wanrooij van het Brabants Dagblad. De supporters scandeerden onder meer ‘schaam je kapot, schaam je kapot’ richting de selectie en richtten zich ook tot Fraser. De fans lijken aan te sturen op een vertrek van de ervaren trainer na de kansloze nederlaag op bezoek bij ‘buurman’ Willem II, zo leest het.

LEES OOK: Kramer spreekt zich na oliedomme rode kaart uit over toekomst bij RKC Waalwijk

Zwaar programma voor RKC

Voor RKC was de nederlaag in Tilburg alweer de tweede verliespartij tegen een promovendus. De formatie uit Waalwijk ging op 17 augustus in de tweede speelronde op eigen veld met 2-1 onderuit tegen FC Groningen. Een week eerder was PSV met 5-1 te sterk en in de aanloop naar de nederlaag bij Willem II werd er ook verloren van Go Ahead Eagles (2-0) en AZ (0-3). Het zal snel heel veel beter moeten bij RKC, maar het komende programma tot de volgende interlandbreak belooft weinig goeds. RKC speelt zaterdag thuis tegen Sparta, daarna komt Ajax op bezoek en een week later reist de ploeg af naar Utrecht. In de eerste speelronde na de interlandperiode in oktober wacht een thuiswedstrijd tegen FC Twente.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Persie komt met opvallende reactie en krijgt applaus van ESPN

SC Heerenveen-trainer Robin van Persie slaat een opvallende toon aan na de 9-1 nederlaag tegen AZ.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Erik45
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Kijk eens aan, heel werkloos Waalwijk verzameld rondom een spelersbus.

svl
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De meeste mensen zijn werkloos op zondag.

svl
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Haha schaam je kapot? We hebben het over Waalwijk. Met alle respect voor de kleinere clubs, maar dat is nou eenmaal het lot van vele clubs in hun categorie. Die vullen gewoon het lijstje aan tot je aan 18 clubs zit en die wisselen elkaar jaarlijks af met wie het een niveautje lager gaat proberen. Niet leuk om 5x achter elkaar te verliezen, maar wat wil je ook met zo'n begroting.

Senna28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hete meisjes wachten op u op - - Top25.fun

tetovo
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wat een bizarre reacties, RKC (en de supporters) verdienen meer respect. Meerdere keren een uitwedstrijd van mijn eigen club bezocht in Waalwijk. Sympathiek publiek, sympathieke club.

Laurens1
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Hersenloze figuren zitten er bij iedere club. Soms kun je wat ongunstig loten, echter in dit geval is de coach niet verantwoordelijk voor de resultaten op het veld. RKC heeft spelers verkocht en wat overblijft is meestal net voldoende voor handhaving.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen