René van der Gijp komt uit het niets met keiharde wens voor Studio Voetbal

3 september 2024, 19:25
Foto: © Vandaag Inside

René van der Gijp is van mening dat Studio Voetbal er per direct mee moet ‘kappen’. De vaste gast van Vandaag Inside is totaal niet te spreken over hoe er op dit moment invulling wordt gegeven aan het programma. Als het aan Van der Gijp ligt, dan verdwijnt Studio Voetbal van de buis en komt er een programma dat veel meer weg heeft van het Engelse Match of the Day.

Match of the Day wordt gepresenteerd door voormalig topvoetballer Gary Lineker. Vergezeld door andere oud-profs neemt hij de laatste ontwikkelingen in de Premier League door. Per wedstrijd wordt een samenvatting uitgezonden, daarna komen de trainers aan het woord en vervolgens analyseren Lineker en zijn collega’s wat ze hebben gezien en gehoord. Van der Gijp is fan van het programma en stelt voor dat er in Nederland iets soortgelijks op de televisie komt. Er zijn zoveel dingen die je kunt overpakken uit het buitenland. Persoonlijk zou ik stoppen met Studio Voetbal. Ik zou met Studio Voetbal stoppen, kappen met Pierre van Hooijdonk en ik zou een programma maken à la Match of the Day, zo klinkt het in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van der Vaart weet welke belofte Ajax aan Weghorst heeft gedaan

Van der Gijp is fan van ‘heel veel beeld waarover wordt gesproken’ en wedstrijden die worden uitgelicht. Dat gebeurt in Studio Voetbal ook wel, maar het is tegenwoordig vooral een programma dat draait om de meningen van tafelgasten. Maar ik zou stoppen met Arno Vermeulen, want het interesseert niemand wat Arno Vermeulen vindt. Die man moet gewoon weg. Hij moet gewoon weg, zo is Van der Gijp duidelijk geen fan van de verslaggever van de NOS. Als het aan de voormalig profvoetballer van onder meer PSV ligt, dan schuiven er drie ex-voetballers aan met een presentator. En dat moet à la Match of the Day een sportprogramma worden, waarbij je heel veel voetbal ziet, heel veel meningen over dat spelletje en heel veel trainers aan het woord komen. Dat is wat ik wil zien.

LEES OOK: NOS-kijkers geloven ogen niet: Marco van Basten kent 'Most Valuable Player' van topcompetitie niet

Van der Gijp geen fan van Jans ‘die niets zegt’

Studio Voetbal nodigt regelmatig gasten uit die vandaag de dag nog werkzaam zijn in het voetbal. Zo schoof enkele weken geleden FC Utrecht-trainer Ron Jans ook nog aan. Maar Van der Gijp is ook daar geen fan van. Geen Ron Jans die niets zegt of Fred Rutten die zijn mond houdt. Dat wil ik niet. Stop daarmee, met dat programma. Dat programma is niks. Het is gewoon niks. Je kijkt gewoon naar niks, zo klinkt het. De NOS kreeg afgelopen zomer tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland al bakken met kritiek over zich heen over de invulling van Studio Fußball. Vooral de rol van Marco van Basten werd niet gewaardeerd. De voormalig Wereldvoetballer van het Jaar baarde opzien door zich onder meer niet te verdiepen in de vermoedelijke opstelling van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Robert Hoog
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Van der Gijp mag graag alles en iedereen afkraken. Vreemd, voor iemand uit de 010 regio heeft hij 020 humor. Arno Vermeulen is een kundige journalist en Ibi en Pierre zijn scherp. Vooral Affelay hoor ik graag analyseren. Interessant, meer dan je van de treurige schreeuwer vd Gijp kunt zeggen. Wat is die ver weggezakt.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dan wordt het hoog tijd dat Vandaag Inside eveneens van de buis verdwijnt. Die hebben het ook alleen maar over het afzeiken van personen

Jos van Soest
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Van der Gijp heeft groot gelijk...Arno Vermeulen waait met alle winden mee!!!

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dan is de vraag: naar welke topvoetballers willen/gaan we luisteren? van Basten, Gullit, enz. Wij hebben geen voetballers die hun eigen meningen kunnen laten varen.

voetballertje
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Nou, van de Gijp denkt dat hij geweldig is. Blijf lekker bij je eigen programma en laat andere gewoon der eigen programma maken. Het zijn 3 vervelende meneertjes aan het worden bij vandaag inside.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen