Pasveer uit live op televisie kritiek op Alex Kroes

23 september 2024, 21:14   Bijgewerkt: 23 september 2024, 22:16
Foto: © Ziggo Sport

Remko Pasveer begrijpt niet zo veel van de transferstrategie van Ajax afgelopen zomer. Technisch directeur Alex Kroes verkocht in de slotfase van de transferperiode zowel Steven Bergwijn als Carlos Forbs, terwijl er geen nieuwe linksbuiten voor terugkwam. Daardoor kan Ajax niet altijd zo spelen als in de voorbereiding op is geoefend.

Bij Rondo op Ziggo Sport komt de transferzomer van Ajax ter sprake. Na een fel betoog van Youri Mulder over de ‘slechte transferpolitiek’ van Ajax, wordt vervolgens aan Pasveer gevraagd of hij hiervan heeft opgekeken. “Ja, wel een beetje”, beaamt de doelman van de Amsterdammers. “Bergwijn en Forbs gaan net daarvoor (de transferdeadline, red.) weg en er wordt eigenlijk geen buitenspeler voor teruggehaald.” Forbs werd op 30 augustus verhuurd aan Wolverhampton Wanderers, terwijl Bergwijn op de slotdag van de transferperiode werd verkocht aan Al-Ittihad.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Francesco Farioli krijgt pijnlijk verwijt, als hij vergeleken wordt met John van 't Schip

Na het vertrek van beide aanvallers heeft Kroes wel nog een poging gedaan een buitenspeler aan de selectie toe te voegen, maar de komst van Kamaldeen Sulemana ging wegens het te laat aanleveren van de documenten niet door. “We hadden wel graag een buitenspeler gewild”, gaat Pasveer verder. “Dat is wel even een probleem, ook voor de trainers. Je hebt heel de voorbereiding met een bepaalde speelstijl gespeeld en dat wordt nu veranderd. Als je straks blessures of schorsingen hebt, zul je wat meer moeten puzzelen.”

LEES OOK: Vernietigend oordeel na duel van Ajax: 'Hij had hem écht bij zijn strot moeten pakken!'

Type als Tadic is nodig

Vervolgens krijgt Pasveer van Ruud Gullit de vraag wat voor type speler hij echt graag bij Ajax wil zien om het niveau omhoog te krikken. “Een type Tadic”, antwoordt de routinier stellig. “Hij is een echte prof, een leider, heeft rendement en maakt anderen beter. Dat is mijn gevoel, dat vind ik wel de speler die ik mis.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Woede om opvallend moment bij Ajax in 55e minuut: 'Je moet je doodschamen'

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote verbazing tijdens Ajax - Fortuna Sittard.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Pasveer is een dappere vent maar hij moet daar helemaal niet gaan zitten.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Ajax had ook interesse in Hwang de nieuwe ster in Rotterdam-Zuid. Waarom heeft Alex Kroes niet alles op alles gezet om Hwang (5,5 miljoen) binnen te hengelen. Dat is een speler die samen met Henderson op t middenveld Ajax naar een hoger niveau kon tillen. Heel Nederland stond weer op stelten onze nationale trots Woutje Weghorst naar Amsterdam.. heb al vaker gewaarschuwd en vele met mij trouwens het wordt niks. Er waren veel betere opties. Gelukkig verkoos Hwang Feyenoord ook boven Ajax en speelt hij nu in het prachtige rood en wit en gaat iedereen die Feyenoord een warm hart toe draagt nog heel erg blij maken.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Rudolf pas je wel even op. Straks krijgt Sticks nog nachtmerries van je. Desalniettemin ben ik het 100 procent met je eens.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Opa Pasveer met toch zinnige teksten. Iets wat ik steeds al aan Sticks probeer uit te leggen alleen hij wilt het maar niet begrijpen. Misschien kan opa Pasveer na zijn carrière nog analist worden. Sticks kijk je mee ? Had Rudolf21 toch weer gelijk! R21.

CG
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Tadic had helemaal niet weg moeten gaan. Het zal wel een probleem zijn geweest met één of twee, of drie personen binnen Ajax(bobo's) !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen