Spaanse media komen plotseling met heel ander geluid over herstel Frenkie de Jong

5 september 2024, 10:41
Foto: © Imago

Het Spaanse Relevo komt met een zeer hoopvolle update over het herstel van Frenkie de Jong. Het Spaanse medium meldt op basis van bronnen rond de Nederlandse middenvelder van FC Barcelona dat er 'licht aan het einde van de tunnel' schijnt: De Jong zou na de interlandperiode mogelijk al terug kunnen keren op het trainingsveld.

Op 21 april ging het helemaal mis voor De Jong in de verloren Clásico bij aartsrivaal Real Madrid. Na een sprintduel kwam de 27-jarige middenvelder pijnlijk in botsing met tegenstander Federico Valverde, waarna hij met een enkelblessure werd afgevoerd. Waar in eerste instantie werd uitgegaan van een herstel van een week of zes, moest De Jong uiteindelijk een streep zetten door deelname aan het Europees Kampioenschap met het Nederlands elftal en kwam ook de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen te vroeg, waardoor Barcelona het de eerste vier competitiewedstrijden zonder de oud-Ajacied moest zien te stellen.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Plan van Ajax gaf de doorslag bij aanwinst: 'Barcelona, dat vond ik te vroeg'

Vorige week speculeerde radiozender RAC1 nog openlijk over de mogelijkheid dat De Jong alsnog onder het mes zou moeten om zijn beschadigde enkel 'volledig schoon' te krijgen. Dat zou betekenen dat de middenvelder mogelijk nog maanden langer afwezig zou zijn. Relevo komt donderdag echter met veel positievere vooruitzichten.

LEES OOK: Real Madrid is er klaar mee en komt met stevige aantijgingen richting FC Barcelona

"Bronnen rond de speler geven toe dat zijn rentree, zonder te willen haasten, dichtbij is", leest het. "In eerste instantie werd gemikt op eind september, hoewel bepaalde informatie erop wees dat het ondergaan van een operatie mogelijk noodzakelijk was", verwijst Relevo naar de berichtgeving van RAC1. De werkelijkheid is echter een stuk rooskleuriger: "De speler sluit een operatie op dit moment uit en zou volgende week kunnen terugkeren op het trainingsveld." Wel komt het medium met een waarschuwing: "Specialisten die wij geconsulteerd hebben verzekeren ons dat er een risico bestaat dat hij zich opnieuw blesseert, aangezien zijn enkel zeer verzwakt is en stabiliteit heeft verloren."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jamie Carragher maakt na felle discussie pijnlijke grap over Erik ten Hag

De druk op Erik ten Hag als trainer van Manchester United neemt toe.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat is een spelletje van Barcelona om niet speel gerecht speler te mogen inschrijven daarna is de speler toevallig weer hersteld

Blackie
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ik hoop dat het goed gaat komen met de enkel van frankie, want zo zelfde enkelblessure kosten marco van basten zijn voetbal carriere, sterkte en ik hoop dat de laatste berichten ook kloppen en niet uit iemands hoge hoed komt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen