Rafael van der Vaart maakt Ajax fors verwijt na vertrek van Steven Bergwijn

2 september 2024, 21:34
Foto: © Ziggo Sport

Steven Bergwijn staat op het punt om Ajax op de slotdag van de zomerse transferperiode te verlaten voor Al-Ittihad. Dat het avontuur van de vleugelaanvoerder in Amsterdam is uitgemond in een mislukking, kan Ajax zichzelf verwijten volgens Rafael van der Vaart.

Bergwijn maakte twee jaar geleden voor ongeveer dertig miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Ajax. Hij wist zelden aan de hoge verwachtingen te voldoen, won geen prijzen met Ajax en kwam in alle competities tot slechts 24 doelpunten en 9 assists in 57 duels voor de Amsterdamse club. Bergwijn vertrekt op 26-jarige leeftijd door de achterdeur bij Ajax

Artikel gaat verder onder video

“Ik vind het geen goed nieuws”, reageert Van der Vaart maandagavond in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport op het naderende vertrek van Bergwijn bij Ajax. De oud-voetballer en analist vervolgt: “Ik ben enorm fan van hem. Ik vind het onbegrijpelijk dat hij niet gewoon speelt. Als hij gewoon het vertrouwen krijgt…”

LEES OOK: Update: Ajax en Al-Ittihad helemaal rond over Steven Bergwijn, transfersom bekend

Maurice Steijn maakte Bergwijn vorig seizoen aanvoerder van Ajax. Dat was een grote fout, vindt Van der Vaart. “Ze hadden hem nooit aanvoerder moeten maken, want hij is geen aanvoerder. Die last droeg hij wel vorig seizoen”, vervolgt de analist over de linksbuiten. “Hij gaat daar nu voetballen voor het geld. Ja, fantastisch. Maar niet voor zijn carrière. Ik vind het jammer. Ik denk dat hij er veel meer uit had kunnen halen bij Ajax.”

“En ik vind ook dat Ajax daar veel meer moeite voor had moeten doen”, komt Van der Vaart met een fors verwijt aan het adres van de club. Tafelgenoot Youri Mulder denkt dat Ajax spekkoper is met de transfersom van circa 25 miljoen euro die het naar verluidt ontvangt van Al-Ittihad voor Bergwijn: “Is het voor Ajax niet toch een beetje goed nieuws? Ik bedoel: hij heeft niet echt goed gepresteerd bij Ajax. En ze ontvangen een vergelijkbare transfersom ongeveer als wat ze voor hem betaald hebben. Voor de club is het misschien wel goed nieuws”, stelt Mulder.

“Dat wel, maar als voetballiefhebber denk je dat hij er veel meer uit had kunnen halen bij Ajax. Dat ligt aan hem, maar ook aan de club”, reageert Van der Vaart met opnieuw een verwijt aan het adres van Ajax. “Dat gevoel heb ik wel. Ik vind het gewoon jammer dat het er toch niet uitkomt bij zo’n speler. We vinden toch allemaal dat hij iedereen omver had moeten blazen in de Eredivisie?”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Privé komt met bizar verhaal over Bas Nijhuis: 'Screenshots van allerlei appjes die hij naar haar gestuurd heeft'

Bas Nijhuis, scheidsrechter in de Eredivisie, staat in de Privé met een bizar verhaal van zijn vermeende minnares. Ook Johan Derksen reageert.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Vd Vaart maakt een verwijt naar de club maar dat is dan alleen een gevoel en hij zegt dus niet wat Ajax dan blijkbaar niet goed heeft gedaan. Ja sorry maar dan wordt het wel een inhoudsloos verhaal Rafael. Klopt, ze hadden hem geen aanvoerder moeten maken want daar is die jongen niet geschikt voor, maar qua voetballen heeft hij toch echt zelf veel te weinig laten zijn. En dan druk ik me nog voorzichtig uit.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Een speler als Bergwijn zou bij een stabiele club of een trainer als Slot/Priske veel beter uit de verf komen. Heeft pech dat ie de keuze maakte voor Ajax of Najah pech heeft goed zijn zakken kunnen vullen. 5 miljoen per jaar is het toch ?

Brigges
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Bergwijn komt nergens uit de verf.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Gisteren was het nog een geweldige speler . Maar goed sticks

Sticks
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ok, ik zal je even een pleziertje doen en reageren op je flauwekul. Normaliter niet meer want je bent het gewoon niet waard clown. Waar heb ik precies geschreven dat hij een geweldige speler is? Nou kom op, ben effe een grote jongen en zet hier even de link neer. Dan krijg je een beetje respect van me met je grote mond. Je hebt geen link want ik heb dat nergens gezegd. Dus ophouden graag met je belachelijke aantijgingen. Ga fijn iemand anders lastigvallen.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik ben er van overtuigd dat hij het daar beter gaat doen dan bij Ajax.

kib*
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

@rudolfgtsbhurricaneschizo, 5 miljoen per jaar ? Die hoeft Ajax niet meer op te hoesten. Steven verdient nu 9 miljoen per jaar en hij lacht iedereen uit. Wat is die Kroes toch goed hè ? In elk geval deed hij op het laatste moment het beter dan Te Kloese met zijn 3 rechtervleugels. Steven zou beter bij een stabiele club als Feyenoord: Slot/Priske uit de verf komen, waarom hapte Feyenoord dan niet, hij was beschikbaar. Je zwamt en je zwamt maar uit je nek. Weet je wie ook lekker lacht ? Dialo.

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Bergwijn heeft diverse trainers gehad bij Ajax en onder geen van hen heeft hij gepresenteerd/geleverd. En wat Vd Vaart betreft, achteraf is het altijd makkelijk om naar Ajax te wijzen.

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bergwijn is niet goed genoeg voor Ahax, en dat wil v/d Vaartuig niet toegeven, en dat alleen maar omdat hij een hele goede vriend van Bergwijn is !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen