Timber heeft ‘geen medelijden’ met Ajax: ‘Dat vind ik onzin’

14 september 2024, 11:37   Bijgewerkt: 14 september 2024, 11:51
Foto: © Imago

In sport is er geen plaats voor medelijden, zo stelt Quinten Timber in gesprek met het Algemeen Dagblad. Volgens de kersverse aanvoerder van Feyenoord is medelijden niet een eigenschap die past bij een winnaar. Zo had hij het afgelopen seizoen niet te doen met de Ajax-spelers die hij persoonlijk kende na de 6-0 overwinning van de Rotterdammers op de aartsrivaal.

Timber ziet zichzelf als een winnaar. “Je moet meedogenloos zijn”, legt hij zijn definitie van het woord uit. “Je moet een leeuwenhart tonen bij alles wat je doet.” Zo ziet de middenvelder bij zichzelf dat hij de situatie op het veld niet accepteert als het minder gaat. “Dan gaat er een knop om. Het winnaar zijn is in mijn ogen niet zozeer naar de prijzenkast kijken. Het is meer de uitvoering en hoe graag je wil. Geen medelijden, dat werk.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Karsdorp spreekt zich uit over omstreden overstap: ‘Als ik terug naar Feyenoord was gegaan…’

Vervolgens komt De Klassieker van afgelopen seizoen aan bod, waarin Feyenoord met liefst 6-0 won van Timbers oude club Ajax. Destijds werd hem al gevraagd of hij medelijden had met de Amsterdammers, wat hij ontkende. Ook nu blijft hij bij die mening. “Ik doe alles om te winnen, maar na afloop is het meteen klaar. Ik hou niet van verliezen, dat gevoel ben ik niet snel kwijt maar ik kan normaal doen. Maar als je De Klassieker wint, dan hoef je geen medelijden te hebben toch? Dat vind ik onzin”, is de middenvelder duidelijk.

LEES OOK: Brian Priske is niet blij en bijt van zich af na vraag van Valentijn Driessen

Geen plek voor medelijden bij Timber

“Ik werk eraan om als voetballer én als mens te groeien”, gaat hij verder. Daarin vindt hij het belangrijk streng voor zichzelf te zijn als hij een keer een fout maakt. “Maar medelijden met een tegenstander, dat is iets anders. Dat hoort niet in sport”, stelt Timber. “Ik wil trouwens niet overkomen als ‘de perfecte mens’ en dat iedereen naar mij moet luisteren. Helemaal niet. Je kunt niet alles goed doen en niemand kan perfect zijn. Dat is het leven.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Tijn Tusveld (17), jeugdspeler FC Twente/Heracles Almelo, maakt wereldgoal tegen Feyenoord: 'De aandacht is leuk'

Zelfs de commentator van Feyenoord ONE kan zijn enthousiasme niet verbergen na wereldgoal Tijn Tusveld.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

De enige die medelijden had was de VAR.. Alsnog een mooie historische overwinning zoals ik al had verwacht. Zo’n harde afstraffing dat mensen zich niet meer durfde te vertonen, John van t Schip die jankend in de dug out zat.. Berghuis en Henderson die niet eens durfde te komen naar de Kuip. Arne Slot die na de wedstrijd genoot van de sfeer en nog bleef staan op t veld. ESPN analisten die niet meer wisten wat ze moesten zeggen. Het gejuich bij elke pass van Feyenoord. Legendarisch.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als er terug gekeken wordt naar iets dat al lang achter de rug is zoals die steeds gememoreerde 6-0, maar geen invloed op de nabije toekomst zal hebben, dan denk ik terug aan die scène van de persconferentie van Slot na de winst van Ajax in de Arena, toen Antony op krukken de perszaal binnen kwam lopen. Dat was lachen man, zelfs Slot schoot in de lach, acht wat mis ik Slot toch en ik denk momenteel vele anderen ook, maar gelukkig kan ik hem bij Liverpool aan het werk zien.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Heb je last van een burn out ofzo ? Wat een wartaal slaat deze man uit.

Sticks
Link gekopieerd!
    35
    + 1
avatar

Ajax won in alle ontmoetingen 77 keer van Feyenoord en zij 47 keer. Plus maakte Ajax 92 meer doelpunten in die wedstrijden. Dus sja, dan kunnen we hier nog 10 x wauwelen over 6 - 0, maar het grote plaatje vertelt heel wat anders. Fijne dag!

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Droog je tranen.

kib*
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Tjongejonge Sticks, goed van jou die cijfers, maar ja als 21 jaar bent en dan ook nog niet (geestelijk)volgroeid dan ken die cijfers niet en als je ze zou kennen dan is het te moeilijk. 6-0 is gemakkelijker tot in de eeuwigheid te onthouden, zijn maar 2 cijfers. Dan worden die 6-0 legendarisch. Sticks dank voor de cijferinformatie.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Iets met autisme en cijfers..

Sticks
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

@kib*: de dommigheid van meneer Gebakken Lucht weerleggen is een makkie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen