PSV wordt keihard afgestraft en kent slechte start in de Champions League

17 september 2024, 20:36   Bijgewerkt: 17 september 2024, 20:42
Foto: © Imago

PSV heeft een avond beleefd om snel te vergeten in de Champions League. De ploeg van Peter Bosz had niets te vertellen tegen Juventus en verloor kansloos met 3-1. De Italiaanse doelpunten werden gemaakt door Kenan Yildiz, Weston McKennie en Nicolas Gonzalez. De Eindhovenaren oogden bij vlagen inspiratieloos en leken in geen enkel opzicht op de sprankelende ploeg die we kennen van vorig seizoen. Ismael Saibari bracht de eindstand op 3-1 door in de laatste seconden nog te scoren.

In de vernieuwde versie van de Champions League nam PSV het vanavond in de eerste speelronde op tegen Juventus. Bij de Oude Dame staat Thiago Motta sinds deze zomer aan het roer en hij moet het verdedigende voetbal van zijn voorgangers doen vergeten. PSV verscheen met een zeer onervaren achterhoede aan het duel. Matteo Dams, Richard Ledezma en Ryan Flamingo beschikten geen van allen over Champions League ervaring en kregen vanavond een kans in de basis. Daar kwam nog bovenop dat vaste doelman Walter Benitez afwezig vanwege de geboorte van zijn kind, hij werd vervangen door Joël Drommel.

Artikel gaat verder onder video

De eerste twintig minuten keken beide ploegen de kat uit de boom en had PSV nog redelijk wat controle over de wedstrijd. Het kreeg zelfs kleine kansjes via Joey Veerman en Guus Til. Toch was het Juventus dat op voorsprong kwam via Kenan Yildiz, het Turkse supertalent waar PSV het al vaker lastig mee had. Yildiz kwam naar binnen vanaf de linkerkant en krulde de bal schitterend met zijn rechtervoet naar de kruising, waar de bal via de binnenkant van de paal in het doel sloeg. Na de goal leek PSV volledig in te storten, want vlak na de openingstreffer kreeg Weston McKennie een grote kans op de tweede. Drommel verrichte uitstekend keeperswerk door de bal met zijn voet te pareren.

De 2-0 liet echter niet lang op zich wachten. Matteo Dams liet zich in de luren leggen door Nicolas Gonzalez die na een ongelukkige tussenkomst van Veerman zijn ploeggenoot McKennie bereikte. De Amerikaan kon vanaf een paar meter eenvoudig afwerken om de marge te verdubbelen. PSV probeerde de rug te rechten in de eerste helft, maar het aanvalsspel was simpelweg te voorspelbaar en de Eindhovenaren konden nog opgelucht ademhalen dat het bij 2-0 bleef. Teun Koopmeiners dook tweemaal in kansrijke positie op, alleen wist hij de bal niet op doel te schieten.

LEES OOK: Mulder hakt genadeloos in op Veerman en zorgt voor schrikreactie bij Ziggo Sport

Alle illusies die PSV nog had werden in de tweede helft snel de kop ingedrukt. Veerman leed slordig balverlies op eigen helft, waarna Gonzalez een aantal tellen later oog in oog met Drommel stond om vervolgens de 3-0 op het scorebord te zetten. Juventus had het duel volledig onder controle en PSV had ook na de wissels van Noa Lang en Ismael Saibari niets in de melk te brokkelen. De Eindhovenaren waren onherkenbaar vanavond in Turijn en verschillende spelers waren zichzelf niet. Zo kwam Johan Bakayoko zijn man maar niet voorbij en kwamen de passes van Olivier Boscagli vaak niet aan. Juventus nam flink wat gas terug en liet de wedstrijd als een nachtkaars uitgaan, waardoor de neutrale toeschouwer in de tweede helft niet bepaald meer werd verwend. Toch was het aan Drommel te danken dat de schade niet nog verder opliep na grote kansen voor Dusan Vlahovic. In de slotseconde van de wedstrijd zorgde Saibari toch nog voor een doelpunt voor de Eindhovenaren. Hij kreeg de bal van Bakayoko en kon van dichtbij afronden.

LEES OOK: Uitsupporters zijn niet te spreken over Philips Stadion

PSV zal deze bittere pil moeten slikken in Champions League. De wedstrijd deed veel denken aan de eerste poulewedstrijd tegen Arsenal vorig seizoen waarin de Eindhovenaren met 4-0 onderuitgingen. Toen wist de ploeg van Peter Bosz het nog om te draaien en bereikte PSV de laatste zestien. Om dat kunstje te herhalen, is het van levensbelang dat de volgende wedstrijd in de Champions League tegen Sporting Portugal in Eindhoven een goed resultaat oplevert. Eerst komt PSV in de Eredivisie nog in actie tegen Fortuna Sittard aanstaande zondag.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Enorm enthousiasme over ‘potentiële probleemoplosser’ bij PSV

In België kijkt men vol belangstelling naar de verrichtingen van PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

larsson
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zwak PSV vanavond. Veerman heel zwak weer in een wedstrijd die uitmaakt. Laat toch steeds meer zien misschien alleen een eredivisie waardige speler te zijn. De Jong en Till beschikken overigens ook echt niet over de kwaliteiten voor dit soort wedstrijden. Snap echt niet waarom er altijd vast gehouden moet worden aan de jong en till. Misschien eens gewoon paar wedstrijden spelen met Pepi en saibari of ander CAM

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Jammer Larsson, is niet anders, misschien de volgende wedstrijd.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Jammer maar PSV heeft geen enkel vooruitzicht gehad op een goed resultaat. Blijkt maar weer eens dat dit niveau toch te hoog gegrepen is voor NLse clubs op dit moment. Overigens tenenkrommend hoe Luuk de Jong dit na afloop analyseert

Sticks
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Het eerste kwartier / 20 minuten zag er nog redelijk goed uit, maar het gemak waarmee de doelpunten vallen is toch wel verbijsterend. Had ik niet gedacht. Veerman heel zwak weer, bizar. Voor de rest word je gewoon totaal overklast. Sja...

Erik45
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Vanuit Caiwaygebied een hele dikke middelvinger naar Ziggo GO. Na het Eindhovense geploeter ben je wel toe aan een ECHTE pot voetbal. Alles keurig netjes afgeschermd. Dit gedoe is geen lang leven beschoren. Fijn via een illegale stream AC Milan - Liverpool kijken. Bye bye reclame inkomsten.

kib*
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Slaapverwekkende wedstrijd, PSV onherkenbaar en Juve futloos en sloom. Tijdens de eerste 2 goals sorry in slaap gevallen en dus de doelpunten niet gezien hoe zij tot stand kwamen, wel in de herhaling. Met Saibari werd PSV beter. Bakayoko internationaal zowel met de Rode Duivels als met PSV, komt niet goed uit de verf. PSV speelde met de sterkhouders Schouten, Veerman, De Jong, Bakayoko, Til en toch... PSV is met overmacht kampioen geworden en nu fier aan kop in de ED, maar PSV werd op een gegeven moment door Juve gedold als een stel beginnelingen. Ik vond Juve ook saai en kwetsbaar. Het niveau van de ED is toch wel erg laag hoor, zal donderdagavond ook wel weer bevestigd worden. Jammer voor PSV.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen