Priske vraagt veel van nieuwe aanwinst: 'Hij moet spelen als Pirlo'

23 september 2024, 10:18   Bijgewerkt: 23 september 2024, 10:24
Foto: © ESPN

Feyenoord won zondagmiddag met 2-0 van NAC Breda, al was dat weinig overtuigend. Wie wel wederom een goede indruk maakte, was In-beom Hwang. De Zuid-Koreaan kwam deze zomer over van Rode Ster Belgrado en lijkt niet veel aanpassingstijd nodig te hebben.

Na afloop was aanvoerder Quinten Timber vol lof over de middenvelder. "Hij doet het heel goed, communiceert top", begint de broer van Jurriën bij ESPN. "Aan de bal is hij sterk en brengt hij rust. Het is fijn om hem erbij te hebben. Ik ben blij voor hem en volgens mij zijn de supporters ook tevreden met hem."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Houding van Feyenoorder gekraakt bij Studio Voetbal: ‘Ben je wel blij om nog bij Feyenoord te zitten?’

Coach Brian Priske was ook tevreden met het spel van zijn nieuwe middenvelder en stelt vervolgens dat hij de lat hoog legt bij Hwang. "Op zijn positie hebben we iemand nodig die echt kan voetballen. Vroeger was een verdedigende middenvelder een fysiek sterke speler die kon rennen en duels won voor zijn eigen verdediging. Tegenwoordig is ook het aanvallende gedeelte belangrijk, zeker bij ons. Pirlo is wat dat betreft het voorbeeld. Hwang kan op 8 en 10 spelen, maar ook op 6."

De Deense trainer is ook erg te spreken over de ervaring van Hwang, die hij toevoegt aan dit Feyenoord. "Hij is recent vader geworden, heeft de wereld al gezien. Hij is een volwassen jongen, iets wat we ook zochten. Hij past zich enorm snel aan bij ons, dat maakt op mij wel indruk." De middenvelder speelde tot dusver twee wedstrijden voor Feyenoord: het dramatisch verlopen Champions League-duel met Bayer Leverkusen (0-4) en de overwinning op NAC Breda (2-0).

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hooijdonk hekelt Priske: ‘Dat doen kinderen van veertien, vijftien’

Pierre van Hooijdonk uit forse kritiek op Brian Priske, de trainer van Feyenoord.

Hoe zullen de woorden van Brian Priske invloed hebben op In-beom Hwang?

Laden...
44 stemmen
It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Hwang,Timber en Milambo. Een mix van jong en oud. Van talent tot topspeler. Van eigen jeugdopleiding tot perfecte scouting. Je kan zeggen wat je wilt maar dit middenveld als dat begint te draaien is het in potentie een heel sterk trio. Ziet er weer eens goed uit in Rotterdam.

Grote Markt
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Hwang, Timber en Paixao alleen zijn niet genoeg als je in het beleid grote(re) ambities hebt. Ueda moet nog groeien. De nieuwe aankopen (inlc.Osman/Moussa) voldoen nog niet aan de verwachtingen, enkele kan je al betitelen als geen goede aankoop/huur. De jeugd moet nu echt kansen krijgen: Zechiëls, Milambo en andere dan samen met Bueno (goede aankoop) en Carranza (?). Wellenreuther's optreden is onrustig niet stabiel, misschien Bylow een herkansing geven. De voetbalwereld rondom Feyenoord draait door.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Dus jij vindt Hancko niet thuis horen in het rijtje Hwang Timber en Paixao? Hartman is nu geblesseerd maar komt terug. En zo kan ik nog wel een paar opnoemen die zeker een mooie carrière tegemoet gaan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen