Ochtendkranten zien 'ontluisterende nederlaag': 'Feyenoord in recordtempo weer afgegleden'

20 september 2024, 08:05   Bijgewerkt: 20 september 2024, 08:29
Foto: © Imago

Feyenoord is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen met een keiharde nederlaag. In de eigen Kuip ging de ploeg van trainer Brian Priske met liefst 0-4 onderuit tegen de Duitse kampioen Bayer Leverkusen. Daags na het pak slaag trekken de Nederlandse ochtendkranten een pijnlijke conclusie over zowel Feyenoord als de Eredivisie.

Het Algemeen Dagblad spreekt over een ‘ontluisterende nederlaag’ voor de Rotterdammers. “Feyenoord lijkt in recordtempo weer afgegleden naar de club die het drie jaar geleden voor de komst van trainer Arne Slot was”, schrijft Mikos Gouika. “In plaats van domineren is het reageren geworden en tegen Bayer Leverkusen ook nog eens met regelmaat te laat.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens het AD klinkt die conclusie misschien makkelijk, omdat ook een wervelend Feyenoord waarschijnlijk geen resultaat zou hebben behaald tegen de ploeg van trainer Xavi Alonso. “Maar het contrast tussen het Feyenoord van voorgaande jaren en de huidige ploeg is er één van dag en nacht. Wie naar het grote plaatje, de manier van voetballen, kijkt. Maar het is net zo goed terug te zien in de details. Wie aankoop Jordan Lotomba zag terugsjokken vlak voor Florian Wirtz de 0-3 achter Wellenreuther schoot, moet zich hebben afgevraagd wanneer het voor het laatst was dat een speler van Feyenoord dat trage tempo hanteerde na de omschakeling van balbezit naar balverlies.”

LEES OOK: Van Hooijdonk trekt harde conclusie: ‘Feyenoord heeft niks te zoeken in de Champions League’

Valentijn Driessen heeft het in zijn analyse voor De Telegraaf zelfs over ‘een pijnlijke ontmaskering van de Eredivisie’. “De ontmaskering van PSV en Feyenoord zegt iets over de financiële mogelijkheden en vooral onmogelijkheden van Nederlandse clubs, maar ook heel veel over hoe zwak de Eredivisie kwalitatief is”, luidt zijn harde oordeel.

Driessen niet te spreken over Feyenoorders Beelen en Hancko

Thomas Beelen en David Hancko, deze zomer veelvuldig in verband gebracht met een toptransfer, moeten het vooral ontgelden. “Kinderlijk eenvoudig liet het duo zich in de luren leggen door Bayer-spits Victor Boniface. Het is niet gezegd dat geen van deze jongens ooit een grote transfer maken en zich in een grote competitie met betere spelers om zich heen staande houden; in de Eredivisie zitten ze aan hun top en groeien ze niet verder", vervolgt Driessen.

LEES OOK: Unieke beelden bij Feyenoord: 'Dit zie je zelden in De Kuip, eigenlijk nooit'

Was het dan alleen maar slecht maar bij Feyenoord? “Gelukkig was er één uitzondering op de regel: Quinten Timber. De neo-international bleef met zijn aanvoerdersband om als enige van alle PSV’ers en Feyenoorders overeind qua fysiek, tempo en intensiteit. Het wachten is echter op het moment wanneer hij kopje onder gaat in het moeras dat Eredivisie heet”, stelt Driessen.

Feyenoord ruw afgeschrobd

De Volkskrant is ook duidelijk: Feyenoord is door Bayer Leverkusen niet liefdevol afgedroogd, maar ruw afgeschrobd, zo kopt de krant. Al binnen vijf minuten keek de thuisploeg in de eigen Kuip tegen een 0-1 achterstand aan door een treffer van Florian Wirtz. “Het ‘Veermannetje’ van Zerrouki al in de vijfde minuut hielp natuurlijk niet. De middenvelder gaf de bal zomaar aan Robert Andrich die Wirtz op pad stuurde. Zerrouki leek meteen wraak op zichzelf te nemen, maar zijn treffer na een hoekschop werd geannuleerd vanwege buitenspel. Dat zat niet mee.”

LEES OOK: Martijn Krabbendam slaat plank volledig mis: kijkers lachen massaal om uitspraak over Bayer Leverkusen

“Gruwelijk groot was het verschil tussen Feyenoord en het oneindig veel beter ingespeelde en schrandere Bayer Leverkusen in de Champions League. Dat het bij 0-4 bleef in Rotterdam, een stand die al bij rust was bereikt, was misschien nog de grootste meevaller”, beseft Bart Vlietstra.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Massale kritiek op Feyenoord-aanwinst na 'kwalijke rol' bij de 0-3 van Bayer Leverkusen

Een aanwinst van Feyenoord maakte geen goede indruk bij de 0-3 van Bayer Leverkusen.

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Waarom doet iedereen alsof Feyenoord heeft verloren van een amateur studenten club en niet van de kampioen van Duitsland met gewoon topspelers?????

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik denk vooral door de manier waarop, de tegenvallende reeks in de eredivisie en het verschil met de afgelopen jaren.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Jurgen dat is gewoon afgunst . Elke nederlandse club was er tegen leverkusen afgegaan dus ja . Voor mij zijn de wedstrijden van zowel feyenoord als psv totaal niet verrassend . Maar je weet hoe het werkt vooral in de media

FCJel
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Achja als je nu 3 wedstrijden op rij wint ben je ineens weer kampioens kandidaat. Waan van de dag. Laat gaan, trainers en spelers weg, nieuwe mensen binnenboord, geef het elftal wat tijd om te groeien. Er zit echt nog wel talent en kwaliteit in die groep hoor. Stengs, Hartman, Hancko, Beelen en nu Hwang en Milambo. Dat gaat echt wel weer lopen.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Priske had desondanks het gevoel dat zijn ploeg de laatste weken naar Champions League-niveau was toegegroeid, zo vertelde hij daags voor het duel met Leverkusen. Hierbij feliciteer ik fc Groningen Sparta en Willem 2 dat ze op champions league niveau spelen in de Nederlandse competitie

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Bij deze feliciteer ik Hercules nogmaals dat ze de beste linkerkant van Nederland hebben.

R MN
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bij deze feliciteer ik 21Rudolf21 met zijn "cluppie". Het lachertje van de CH-league.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jullie lachen erom.. Maar mogen er zelf niet eens bij zijn. Duitse media schrijven hele andere dingen over Feyenoord.

Vriendje Stokvis
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Joh ik weet niet beter. Op één of andere manier hoort dit bij Feyenoord. Het gaat nooit vanzelf. Verkeerde trainers, spelers die moeten wennen aan het gras of drie jaar last hebben van hun grote teen. Kuipvrees niet fit. Geen geld. Nog een miskoop. De var die altijd de verkeerde kant opkijkt of er is toevallig even geen verbinding. Kost je wel punten he. Maar goed het schijnt bij Feyenoord te horen. Feyenoord supporter ben je niet voor je plezier. Maar ze zijn wel echt.

Sticks
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Dat is wat je krijgt als mensen de bal kaatsen. Die komt een keer terug. "Gimenez hier, Gimenez daar, je raakt hem straks aan de straatstenen nog niet kwijt, te Kloese wat is ie fantastisch maar niet heus want hij heeft gewoon gefaald en ging lekker op vakantie, wij spelen CL Feyenoord de grote topclub, Priske met zijn flauwekul kringgesprekjes en "we zijn naar CL niveau gegroeid". En maar elke dag lachen om de situatie bij Ajax en Farioli. Vooral door die ene pipo maar dat vinden jullie stiekum heel fantastisch. Lekker Ajax afzeiken. Hoe vaak heb ik hier al gelezen dat Ajax een pauperclub is? Sta je daar met je 0 - 4 en je grote mond. En het had makkelijk 0 - 7 kunnen zijn want in de tweede helft namen ze zelfs gas terug. Wij spelen CL en jullie niet? Je speelt zelf ook geen CL want je hoort er niet eens thuis met je zogenaamde topclub. De afgelopen maanden zo arrogant geweest als wat en je krijgt het gewoon op je boterham terug. Topclub. Laat me niet lachen.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax stelt nog steeds geen zak voor.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen