Pierre van Hooijdonk is uiterst kritisch en geeft Alex Kroes veeg uit de pan

18 september 2024, 16:51
Foto: © Imago/realtimes

Alex Kroes heeft er met Ajax niet verstandig aan gedaan om Wout Weghorst naar Amsterdam te halen, zo stelt Pierre van Hooijdonk in gesprek met de NOS. De analist vindt dat 'elke vorm beleid' mist bij de technisch directeur van de Amsterdammers.

In gesprek met de NOS gaat Van Hooijdonk in op de keuze van Ajax om Weghorst te halen. De boomlange spits zit woensdagavond voor het eerst bij de wedstrijdselectie voor het duel tegen Fortuna Sittard, maar als Van Hooijdonk het voor het zeggen had was Weghorst nooit naar Ajax gekomen: "De keuze om Weghorst te halen, mist elke vorm van beleid. De logica is ver te zoeken", stelt de analist.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Grote naam van Ajax is frustratie niet de baas en wordt weggestuurd op De Toekomst

Brobbey is onomstreden

Reden hiervoor is het feit dat Ajax beschikt over spits Brian Brobbey: "Hij heeft bewezen onomstreden te zijn, ook op basis van vorig jaar al wel. Hij was een van de weinige lichtpuntjes", weet Van Hooijdonk nog. "Brobbey is de jonge jongen, die zou altijd voorrang moeten krijgen. Dan heb je twee mannen op de reservebank zitten die allebei niet op een andere positie kunnen spelen", doelt hij op Weghorst en Chuba Akpom.

Als het aan Van Hooijdonk had gelegen, had Ajax een totaal ander type spits naar Amsterdam gehaald: "Als Brian geblesseerd raakt, dan verandert het spel van Ajax vrij drastisch. Achter hem staan nu twee pinchhitters die totaal anders spelen", vindt de analist, die liever een type spits had zien komen die geschikt is voor hetzelfde type spel als Brobbey.

LEES OOK: Josip Sutalo dankt teamgenoot, die vorig seizoen geen minuut speelde bij Ajax

Systeem met twee spitsen?

De mogelijkheid om in een systeem met twee spitsen te gaan spelen bij Ajax - mede door het vertrek van Steven Bergwijn - ziet Van Hooijdonk niet als een gekke gedachte. Het is iets wat bij Ajax niet gewaardeerd wordt, waardoor de oud-Feyenoorder bij zo'n ingrijpende beslissing wel verwacht dat de publieke opinie zich dan richting trainer Francesco Farioli gaat keren: "Een buitenlandse trainer die met twee spitsen bij Ajax gaat spelen... ik hoor de kettingzaag hier al ronken."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Helemaal met Pi-air eens. Alleen ter verdediging van Alex denk ik toch dat Farioli ook aandringt op oudere spelers zonder talent.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het is een mengelmoes. Kroes de onbetrouwbare leugenachtige leider zonder enige connecties. Farioli de onervaren trainer die zsm wilt presteren. Zoals u al vaker aangaf. Gelukkig zien alle analisten het vroeg of laat ook in.

Copa
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Zoveel jaren meelopen in de voetballerij (voor zover dit woord echt bestaat) en dan met zo'n opmerking komen: "Als Brian geblesseerd raakt, dan verandert het spel van Ajax vrij drastisch" Heb je nou lopen slapen Pierre? Heb je het Wk gezien, heb je gezien wat er gebeurde als Weghorst erin kwam? Ja, dan ben je ongelooflijk dom Zo nee, dan adviseer ik je om de wedstrijden nog eens te gaan bekijken. Dit is juist de bedoeling, het is de bedoeling dat het spel vrij drastisch veranderd Slot deed het in zijn eerste jaar ook. Lukt het niet dan bracht hij zoveel voorhoede spelers in en werden de ballen erin gepompt, verdedigers wisten het niet meer en feyenoord won veel wedstrijden op het nippeetje. Mazzel? Welnee. 1 keer kan het mazzel niet vele keren is gewoon tactiek en kwaliteit Dat is het belangrijkste Daar komt nog bij dat je een goede bank hebt. Om je te helpen, kijk je wel eens PL? Kijk eens naar de bank Heb je Liverpool gezien met Gakpo, die wissel staat in de competitie? Ik snap deze jongens niet dat ze geen gene hebben zoveel domheid ten toon te spreiden en dit rustig blijven doen

Sticks
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Van Hooijdonk is een uitgerangeerde praatprogramma-meneer vol rancune jegens allerlei mensen in voetballand waar zelden of nooit een positief woord uitkomt en al zeker niet als het Ajax is want zijn onophoudelijke gekrenktheid, Calimerohouding en enggeestigheid staan dat nu eenmaal niet toe. Die man is gewoon niet in staat om iets objectiefs over wat dan ook te zeggen. Niks nieuws onder de zon. Hou je lekker met je clubje Nac bezig. Dat is mijn tip. Dag Pierre.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hahahaha de reactie waar je op kon wachten. Heb commentaar op Alex Kroes en het is weer janken..

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@Sticks. Pierre zal vast en zeker jouw tip in beraad gaan nemen. Ben je al een beetje tot rust gekomen ?

Sticks
Link gekopieerd!
    32
    + 1
avatar

@Zilvervloot: ik ben sowieso altijd lekker ontspannen. Maak jij je maar niet druk.

dilima1966
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Blijven ze nu allemaal in Weghorst hangen ik wil straks wel eens zien als die goed presteren wat ze dan zeggen

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Weghorst heeft geen indruk gemaakt in t buitenland. Alleen FC Twente en Ajax wouden hem hebben. Het is kapitaalvernietiging. Toch weer een blunder van Alex Kroes.

Sticks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

@dilima1966: hetzelfde. Hatertjes blijven hatertjes. Gewoon negeren.

Zilvervloot
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Sticks R21 is jou de baas op alle fronten. Jij probeert iedereen instructies te geven tot negeren. Dat gaat niet gebeuren.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Zilvervloot: fantaseer maar lekker verder. Oh en: jij gaat nu ook op negeer. Doei.

dilima1966
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Gewoon overheen lezen Sticks we zullen zien als die straks goed presteren wat ze dan zeggen

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dan zeg ik wat ik altijd al zeg.. Brobbey op de bank egoïst Weghorst in de spits. Een teleurgestelde echte Ajacied met meer kapitaal op de bank.

ERIMIR
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

De analisten moeten nu maar ophouden met kritiek hebben op het feit dat Weghorst door Ajax is gehaald. Die fase zijn we nu allang voorbij. Ze moeten nu Weghorst gaan beoordelen op zijn spel en zich daar verder op focussen.

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Oh, wat zal ik genieten als Weghorst in bepaalde wedstrijden de bepalende doelpunten maakt. En oef wat zullen die criticasters en die opruiende reageerders hier, die denken voor Ajax te moeten denken en te beslissen, oh wat zullen zij de dunne krijgen. Ik heb ook zo mijn verbazing en onbegrip over de vele aankopen door clubs die 'voor de breedte' zijn gekocht, hoe verzin je het, immers je koopt spelers voor nut en gebruik van de club en ze zo snel als mogelijk gaat opstellen toch ? Ik zal mijn mening over het beleid van die clubs niet openlijk in twijfel trekken en bekritiseren, omdat ik geen deelgenoot van die beleidsbepaling ben. Trouwens Weghorst is gekocht om een eventuele leemte die als Brobbey werd verkocht te kunnen opvullen, wat een mislukte denkers zijn die criticasters toch hè ? Wout doe je best, ram ze er in en snoer ze de mond dicht.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Of Woutje Weghorst nou wel of niet scoort. Het blijft kapitaal vernietiging.

Paulito
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Weghorst staat gerand voor 15 doelpunten, De 200 kilo wegende Brobbey voor max 15 hele wedstrijden. Klaasen had ik niet terug gehaald maar zal goed zijn voor de kleedkamer.

Sticks
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

En jij dan? Ben je al afgevallen ondertussen? Met je 300 kilo.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen