Perez ziet wereld van verschil bij Ajax: 'Want hij is natuurlijk boring as hell'

18 september 2024, 22:17
Foto: © ESPN

Kenneth Perez is nog altijd niet onder de indruk van Jordan Henderson. De middenvelder werd eerder dit kalenderjaar vol bombarie gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA en is ondanks een moeizaam eerste half jaar niet uit de basiself van trainer Francesco Farioli weg te denken, maar Perez is van mening dat hij aan de bal niet veel toevoegt. De Deen vond het daarom een goede zet dat Farioli al vroeg in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard Branco van den Boomen binnen de lijnen bracht.

Ajax kwam in de eerste helft tegen Fortuna Sittard helemaal niet overtuigend voor de dag, maar ging wel met een 2-0 voorsprong de rust in. Bovendien moesten de Limburgers vlak voor de rust door met z’n tienen, waardoor de thuisploeg uiteindelijk een vrij eenvoudige avond beleefde. Perez is ondanks het overtal in een groot deel van de wedstrijd zeer te spreken over het Amsterdamse optreden in de tweede helft. Ik vond Ajax heel goed in de tweede helft, echt heel goed. Tegen tien man is het niet altijd makkelijk, maar ze wisselden goed af met de voorzetten en steekpassjes door het midden, zo klonk het na afloop op ESPN.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Grote verbazing bij Weghorst vlak voordat hij zijn debuut maakt voor Ajax

Perez noemde de vierde Amsterdamse treffer als voorbeeld. Devyne Rensch tikte binnen na een goede steekpass van Mika Godts. Ik vond Ajax goed spelen, écht goed spelen. Van al die foute passes en misverstanden in de eerste helft was helemaal niks terug te zien in de tweede helft, zo zag de Deen, die Farioli prees voor zijn wissel vlak na rust. De Italiaan bracht niet alleen Davy Klaassen binnen de lijnen voor Kian Fitz-Jim, maar gunde ook Van den Boomen nog bijna een helft speeltijd. Vooral de invalbeurt van Van den Boomen stemde Perez tevreden. Ik vond het ook een goede zet om Van den Boomen erin te plaatsen in plaats van die Henderson, want Henderson is natuurlijk echt boring as hell. Er gebeurt gewoon helemaal niks bij hem.

LEES OOK: Jade Anna na doelpunt Kenneth Taylor: 'Ik wilde een grapje maken, maar...'

Volgens Perez voegt Van den Boomen aan de bal meer toe bij Ajax en kon de ploeg hem in de tweede helft goed gebruiken. Van den Boomen passt, hij doet. Hij zoekt elke keer een oplossing. Dat had deze wedstrijd wel nodig tegen tien man, zo klonk het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Davy Klaassen doet jaar na dato opvallende ontboezeming bij Ajax TV

Davy Klaassen, teruggekeerd bij Ajax, zegt iets opvallends in zijn eerste interview.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Het lijkt net alsof iedere zin van voetbal-analisten een artikel waard is. Deze website gaat hard achteruit.

Sticks
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Allemaal clickbait en paginavulling. Er moet wel geld verdient worden natuurlijk. Overigens wat Henderson betreft, die speelde gister gewoon een degelijke wedstrijd. Niks mis mee. En "boring as hell"...sinds wanneer doet dat terzake? Er zijn zoveel spelers die nauwelijks opvallen maar nuttig zijn voor het team.

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Boring as Hell, zal Perez kennis hebben aan deze site en dan met name Rudolf, dan zijn deze uitspraken nog te billijken!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen