Paul Scholes bestempelt De Ligt als matige aankoop: 'Totaal niet beter dan Maguire'

30 september 2024, 18:23
Foto: © Imago

Paul Scholes is nog niet gecharmeerd van Matthijs de Ligt, die deze zomer van Bayern München naar Manchester United verkaste. De legende van de club denkt dat Erik ten Hag beter Harry Maguire kan opstellen dan de Nederlander.

Voor zeker 45 miljoen euro transfereerde De Ligt deze zomer van Beieren naar Manchester, samen met ploeggenoot Noussair Mazraoui. Hij werd voor de basis gehaald, maar een echte versterking vindt Scholes hem niet. "Als je spelers haalt, ga je ervan uit dat ze het veel beter gaan doen dan de spelers die je al hebt rondlopen op de club." stelt Scholes bij SuperSport, na de 0-3 thuisnederlaag tegen concurrent Tottenham Hotspur.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Manchester United moet fortuin aan Ten Hag betalen bij ontslag

Bij het eerste doelpunt van de Spurs, laat De Ligt Micky van de Ven wel heel gemakkelijk passeren, die daarna een assist kan geven op Brennan Johnson. In de tweede helft, al was dat in ondertal, liep de Nederlandse verdediger van United wel van de doelpuntenmaker Dejan Kulusevski bij de 0-2. Kort gezegd: De Ligt speelde geen gelukkige wedstrijd.

Scholes is sowieso nog niet te spreken over de nieuwe aanwinsten van United. "Ik heb geen spelers gezien die het verschil maken. De Ligt is gekomen voor Maguire, maar als we eerlijk zijn is er geen groot verschil te merken." Als Scholes de vraag krijgt of De Ligt de 45 miljoen euro waard is, wetende dat Maguire al bij de selectie zat, reageert hij: "Nee, totaal niet."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van 't Schip schrikt van De Ligt en Mazraoui: 'Dit is onbegrijpelijk'

Analist John van 't Schip ziet een opvallend moment bij Manchester United, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de hoofdrol.

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

Geniale inval: trainer shockeert met briljante wissel! 😲

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Onder vrienden noemden we De Ligt voor zijn transfer eigenlijk al gekscherend de Nederlandse Maguire. Slippertjes, glijpartijen en blunders zag je steeds vaker bij hem. Ik denk nog steeds dat het niet heeft geholpen dat hij in zijn tijd bij Juve zo breed en gespierd is geworden. Toen zag je al dat hij zijn dynamiek als voetballer verloor en minder goed op zijn benen stond. Vraag me af of een goed trainingsprogramma dat weer terug zou kunnen brengen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bij Mnu zit structureel wat fout, vandaar dat na Ferguson nimmer meer aansprekende resultaten geboekt zijn! Winst tegen City voor de beker of Shield, schaar ik hier niet onder. Probleem ligt ook bij oud-spelers welke hun mening iets te duidelijk manifesteren en hier kennelijk ook de ruimte voor krijgen. In het geval de Ligt zit best een kern van waarheid, maar door telkens spelers te benoemen, al jaren overigens, wordt er niet beter gepresteerd! Ronaldo is ook met pek en veren het stadion uit gewerkt. Geen Ronaldo adept, echter iemand met zijn staat van dienst verdient dit niet! I rest my case!

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Precies wat R21 altijd al zegt. De Nederlandse Maguire. Paul Scholes toch wel iemand die op niveau gespeeld heeft. Daar komt ie weer speciaal voor Laurens en Sticks. Had Rudolf21 toch weer gelijk.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik las gisteren dat een van jou mede supporters niet erg tevreden was over Mario been van wat tie zei over Feyenoord en dat als oud speler van de club met een redelijke staat van dienst bij Feyenoord dus ik denk dat je ook oud spelers van welke club niet altijd moet geloven dus helaas en des de vaker je denkt dat je gelijk heb ga je er meestal zelf het meest in geloven En je zegt dat mensen zich bij jou op de man afspeelt maar zelf doe je niks anders

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Mario Been als trainer van Feyenoord redelijke staat van dienst?

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Halve antwoorden ben je goed in

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Omdat je daar al de fout in gaat. Als je zelf niks gepresteerd hebt als trainer is t makkelijk praten over een ander.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leer eens begrijpend lezen man!

R MN
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

De Ligt was een goede verdediger in een goed elftal, het Ajax onder Ten Hag. Daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan met "Rico de Ligt".

Rudolf21.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De Ligt is altijd op fouten te betrappen. Weet nog goed dat ie een grote blunder maakte op Woudenstein. Waardoor Feyenoord aan de haal ging met het kampioenschap in 2017. Dus zo bergafwaarts is het niet gegaan R MN. Ik snap je emotie als fan, maar moet je toch even met je neus op de feiten drukken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen