Oud-Feyenoorder wilde dolgraag terug naar de Eredivisie: 'Had zeker een rol kunnen spelen'

18 september 2024, 16:48
Foto: © Imago

Voormalig Feyenoord, FC Twente en Vitesse-speler Luc Castaignos was deze zomer dolgraag teruggekeerd in de Eredivisie, zo laat hij weten aan ESPN. De inmiddels 31-jarige spits zit zonder club sinds zijn vertrek bij het Duitse 1.FC Magdeburg en denkt dat hij in Nederland nog voor verschillende clubs op het hoogste niveau van waarde had kunnen zijn.

Castaignos komt aan het woord in Tekengeld. "Met mijn ervaring en alles wat ik in de loop der jaren heb meegemaakt, zou ik zeker voor de wat jongere elftallen in de Eredivisie een rol kunnen spelen, vind ik", laat de spits weten. Toch bleef concrete belangstelling deze zomer blijkbaar uit: "Het is helaas niet gelukt", zegt Castaignos. "Voor mij is het verder kijken. Wie weet ooit", houdt hij de deur naar een toekomstig avontuur in de Eredivisie openstaan.

Artikel gaat verder onder video

Op 24 september 2009 debuteerde de toen nog piepjonge Castaignos in Feyenoord 1, in een uitduel bij Harkemase Boys in de tweede ronde van de KNVB Beker (0-5 winst). Een halfjaar later volgde zijn Eredivisiedebuut, uit bij FC Groningen (2-3). In de zomer van 2011 lijfde Internazionale de spits - die op dat moment vijftien doelpunten voor de Rotterdammers achter zijn naam had - voor een bedrag van zo'n anderhalf miljoen euro in. Een jaar later keerde hij voor zes miljoen euro terug in Nederland, waar FC Twente zijn nieuwe club werd. De Tukkers verkochten Castaignos drie jaar later aan het Duitse Eintracht Frankfurt.

LEES OOK: Jeugdproduct van Ajax volgt na indrukwekkend seizoen Luc Castaignos op in Duitsland

Via Sporting Portugal, dat Castaignos in het seizoen 2017/2018 nog verhuurde aan Vitesse, raakte de aanvaller langzaam maar zeker uit beeld. Daarna diende hij nog werkgevers in Zuid-Korea en Griekenland, waarna hij in de zomer van 2022 zonder club kwam te zitten. Castaignos trainde in die periode nog wel mee bij (de beloften van) FC Groningen, maar tot een contract bij de Trots van het Noorden kwam het niet. Magdeburg sloeg in januari 2023 wél toe, maar na vijf doelpunten in 27 wedstrijden kwam de samenwerking tussen Castaignos en de 2.Bundesligaclub afgelopen zomer ten einde.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jan Boskamp pleit voor wijziging bij Feyenoord

"Je gaat hem niet op de bank zetten, hij is je kapitaal", luidt het advies van Jan Boskamp aan Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Martin0345
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Over vergeten voetballers gesproken...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen