Oranje-tweetal bedolven onder de complimenten in Duitsland: 'Grote klasse'

13 september 2024, 18:28
Foto: © Imago

Marcel Schäfer, sportief directeur van RB Leipzig, is bij met het langere verblijf van Xavi Simons en het aantrekken van Lutsharel Geertruida. De directeur is lovend over het tweetal en heeft hoge verwachting van de beide Oranje-internationals.

Simons koos, ondanks de belangstelling van onder meer Bayern München en FC Barcelona, voor nog een jaar bij Die Roten Bullen. Tot grote vreugde van Schäfer. "Xavi is één van de beste spelers in Europa en behoort tot de meest veelbelovende talenten. Het is een geweldig signaal dat we hem hebben kunnen behouden", vertelt hij in gesprek met ESPN.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Xavi Simons stelt Geertruida nog vóór contractondertekening bij RB Leipzig een duidelijke vraag

"Hij was heel duidelijk over zijn carrièreplanning. Hij wil hier een sleutelspeler en een leider worden, voordat hij een volgende stap maakt. Dat gaat hem zeker lukken. Xavi staat precies voor hoe wij als club zijn: geen limieten en je kunt alles bereiken. Wij proberen altijd het maximale te bereiken”, aldus Schäfer, die alles in het werk gaat stellen om Simons komende zomer definitief over te nemen. “Dat is natuurlijk ons doel, maar het is moeilijk te zeggen of dat lukt. Wij doen er altijd alles aan om onze beste spelers te behouden.”

LEES OOK: Virgil van Dijk zet Xavi Simons op zijn plek: 'Wat een disrespect, sjongejonge'

Ook lofzang voor Geertruida

Schäfer heeft niet alleen positieve woorden voor Simons, ook Geertruida wordt bedolven onder de complimenten. “Lutsharel is nog altijd een jonge speler, maar hij heeft desondanks al veel ervaring. Hij heeft bij Feyenoord een fantastische ontwikkeling doorgemaakt van jeugdspeler tot aanvoerder en hij is uitgegroeid tot international van het Nederlands elftal."

Vooral de multifunctionaliteit van Geertruida kan rekenen op de nodige complimenten. “Hij kan als controlerende middenvelder, rechtsback en zelfs als centrumverdediger spelen. Hij is van grote klasse. Lutsharel heeft veel potentie en is hongerig om zijn kwaliteiten te tonen in één van de beste competities ter wereld”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eén man ontsteekt na Nederland - Duitsland in woede op het veld

NOS-commentator Jeroen Elshoff ziet grote woede bij één man, meteen na Nederland - Duitsland.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen