Ruud Gullit: ‘Hij is gepikeerd, hij had meer credits verwacht van Ronald Koeman’

9 september 2024, 21:43
Foto: © Ziggo Sport

Ruud Gullit vindt het voorbarig dat bondscoach Ronald Koeman reeds heeft aangekondigd dat Steven Bergwijn na zijn transfer van Ajax naar het Saudische Al-Ittihad niet meer hoeft te rekenen op een uitnodiging voor het Nederlands elftal.

LEES OOK: Koeman laat EK-ganger van Oranje glashard vallen: ‘Het boek is voor hem nu dicht’

Artikel gaat verder onder video

Koeman zei vorige week op een persconferentie dat het boek voor Oranje wat hem betreft gesloten is voor Bergwijn. De vleugelaanvaller maakte op de slotdag van de zomerse transferperiode de overstap van Ajax naar Al-Ittihad en dat was volgens de bondscoach geen sportieve stap.

“Wat nou als Bergwijn opeens heel goed gaat spelen?”, vraagt Gullit zich maandagavond af in het televisieprogramma Rondo van Ziggo Sport. “Kanté en Cristiano Ronaldo spelen ook in Saudi-Arabië, maar die spelen ook nog in het nationale elftal. Wat nou als Bergwijn straks heel goed gaat spelen? Is hij dan niet meer goed genoeg voor het Nederlands elftal? Ik vind het te voorbarig van Koeman”, zegt de analist.

Bergwijn was niet gediend van de uitspraken van Koeman en toonde zich vrijdag in een interview uiterst kritisch op de bondscoach. Bergwijn liet weten klaar te zijn met Koeman en niet meer in actie te willen komen onder de huidige bondscoach. Daarnaast trok hij de geloofwaardigheid van Koeman in twijfel.

LEES OOK: Ronald Koeman reageert op felle uithaal van Steven Bergwijn

Gullit kan zich de boosheid bij Bergwijn wel voorstellen. “Als je zo lang bij het Nederlands elftal hebt gespeeld, dan had je het toch anders willen horen. Iets galanter. En ik denk dat Koeman er ook wel een beetje spijt van heeft. Dat heeft hij ook aangegeven. Ik denk dat Bergwijn gepikeerd was. Hij had gedacht en gehoopt dat het iets meer credits zou krijgen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Oranje-spelers kijken na afloop verward om zich heen

'De sfeer wordt nu bruut verstoord', klinkt het na de wedstrijd tussen Nederland en Bosnië en Herzegovina.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Als Bergwijn inderdaad heel goed gaat voetballen heeft Koeman pech denk ik. Bergwijn wil niet meer onder hem spelen. Maar ik vind dat er een ander, groter probleem aan de hand is, en dat is dat Koeman aan vriendjespolitiek doet en niet, zoals dat hoort, de beste spelers selecteert en laat spelen.

Goku
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Meneer Gullit, u gaat Bergwijn toch niet vergelijken met Ronaldo of Kante? Onze Bergwijn mag alleen de schoenen poetsen van deze spelers. "stel dat hij daar goed gaat voetballen" is nog zo dooddoener, want dat is wat Koeman bedoeld, je kan niet slecht spelen in deze competitie. Nou vindt ik dat Bergwijn ook niet meer hoeft terug te komen en Koeman liever vandaag nog zijn koffers pak bij Oranje, maar dat is een persoonlijke mening.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen