Opta analyseert competitiefase Champions League: aardige kans overwintering PSV, Feyenoord komt er bekaaid vanaf

16 september 2024, 15:29   Bijgewerkt: 16 september 2024, 15:44
Foto: © Imago

De supercomputer van Opta heeft de competitiefase van de Champions League geanalyseerd, wat twee compleet verschillende verhalen oplevert voor de Nederlandse clubs PSV en Feyenoord. Waar de Eindhovenaren een kans van bijna 50% maken om bij de laatste zestien te komen, worden de Rotterdammers vooral tegengehouden door het pittige speelschema.

PSV is bij het sterrenbal gekoppeld aan Juventus (uit), Sporting (thuis), Paris Saint-Germain (uit), Girona (thuis), Shakhtar (thuis), Stade Brest (uit), Rode Ster Belgrado (uit) en Liverpool (thuis). Daar ziet de supercomputer wel brood in. Volgens Opta is de loting van de ploeg van Peter Bosz de elf-na-makkelijkste loting in de Champions League dit seizoen. De kans dat de Eindhovenaren doorstromen naar de volgende ronde is daarmee niet hoger dan vijftig procent, maar het komt wel in de buurt: 47,4%. Er is een 0,7% kans dat PSV het hele toernooi ook wint.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: PSV met 22 spelers naar Juventus, Bosz ziet twee sterkhouders terugkeren

Voor Feyenoord ziet het er een stuk minder rooskleurig uit. Zij hebben met Lille een gedeelde drie-na-moeilijkste loting te pakken. Het team van Brian Priske moet het opnemen tegen Leverkusen (thuis), Girona (uit), SL Benfica (uit), RB Salzburg (thuis), Manchester City (uit), Sparta Praag (thuis), Bayern München (thuis) en Lille (uit). Met die loting heeft Feyenoord maar een kans van 22,4% om de laatste zestien te bereiken. En het toernooi winnen? Vrijwel onmogelijk volgens Opta, die daar een 0,1% kans aan koppelt.

De grootste favoriet voor de eindwinst dit jaar is een van de tegenstanders van Feyenoord: Manchester City. Die ploeg krijgt van Opta een 25,2% kans om te herhalen wat het deed in 2023. De titelhouder volgt daar niet ver achter: Real Madrid krijgt 18,2% kans toebedeeld. Internazionale is de enige andere ploeg met een hogere winstkans dan 10%: zij krijgen een percentage van 10,9% toebedeeld.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: PSV'ers vertegenwoordigd in de top

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Drie van de beste vier spelen bij PSV.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Opta wie neemt hun nou serieus je kan net zo goed uitslagen opschrijven op een briefje en die 1 voor 1 uit een pot trekken . Feyenoord alle uit wedstrijden behalve lille probleem . Thuis wedstrijden 50-50 als ze gaan voetballen en alles zit mee.

RWBY
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

We krijgen tenminste mooie wedstrijden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

En goed betaalde ook hahahaha

Sticks
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Opta is een gerenommeerd bedrijf dat ondersteund wordt door clubs, spelers, journalisten en tv- en radiozenders wereldwijd. Qua analyses staan ze te boek als onafhankelijk, accuraat en consistent. Ik kan me niet voorstellen dat die maar wat uit hun nek kletsen. Persoonlijk schat ik Psv ook hoger in, maar ook weer niet véél hoger. We gaan het meemaken, het worden leuke potjes voetbal.

kib*
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die OPTA toch, hoe durven ze tot deze conclusie te komen, foei.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen