Opnieuw wedstrijd op de tocht? Politie staakt weer bij risicowedstrijd Ajax

6 september 2024, 09:21   Bijgewerkt: 6 september 2024, 13:22
Foto: © Imago

Volgende week tijdens Ajax - FC Utrecht zal de politie opnieuw staken, om actie te voeren voor een verbeterd vroegpensioen, weet De Telegraaf. Afgelopen zondag gebeurde dat ook, waardoor Feyenoord - Ajax niet door kan gaan. Er moet opnieuw gevreesd worden voor een uitgestelde wedstrijd.

Volgens de politiebonden is er na de staking van afgelopen zondag onvoldoende signalen vanuit de regering gekomen die op een verbeterde situatie voor de politie duiden. Afgelopen week lag er wel een aanbieding op tafel, maar die werd door de politie als niet goed genoeg bevonden. "We gaan dan ook door met actievoeren", stelde Maarten Brink.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Bergwijn over de rooie: 'Hoe kun je zulke dingen zeggen zonder me te hebben gesproken?'

Eerder dit seizoen moesten de wedstrijden NAC - Ajax en Feyenoord - Ajax het al doen zonder politie. Bij de wedstrijd in Breda ging dat prima, maar de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb durfde het niet aan De Klassieker door te laten gaan. Brink zegt over Ajax- Utrecht: "We hebben gekeken naar welke wedstrijd het weekend van 15 september op de agenda stond. We hebben gekozen voor de wedstrijd Ajax-FC Utrecht omdat de druk op deze wedstrijd en het aantal daarbij ingezette politieagenten het grootst in." Er heerst animositeit tussen beide fangroepen, wat in het verleden meermaals uitmondde in rellen. Ook afgelopen maart ging het fout.

Nu is het de vraag of de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht wel plaats zal vinden, aankomende zondag. Opvallend genoeg houdt de politie dichtbij de ArenA een vakbondsbijeenkomst. Of de wedstrijd wordt afgelast, zal onder andere afhangen van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema en diens overleg met de politie en Openbaar Ministerie. Mocht Ajax weer een wedstrijd uitgesteld zien worden, zal er een grote druk ontstaan op de wedstrijdkalender, zeker nu de Amsterdammers in de Europa League actief zijn. In het geval van een afgelasting zou Ajax al drie Eredivisiewedstrijden achterlopen op andere teams.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Elf transfervrije opties voor Ajax na het mislopen van Sulemana

Ajax wil na het mislopen van Kamaldeen Sulemana nog een nieuwe linksbuiten, maar kan alleen transfervrije spelers halen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zo knap kut zijn voor Ajax, die moeten in volle agenda straks een aantal wedstrijden in gaan halen en komen denk ik dan Europees in de knoei

Sticks
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Ik ben nog steeds van mening dat je die wedstrijden dan maar zonder publiek moet spelen. Dat is dan jammer voor de aanhang, maar je moet jezelf niet afhankelijk maken van de politie. Hadden ze bij Fey - Ajax ook moeten doen. Nu moet je bij al dit soort wedstrijden wat zitten te zoeken naar een andere datum en meestal is dat ongunstig voor 1 of beide clubs.

Kramer
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Ajax - Utrecht is alleen een risico door de uitsupporters. Schrap hun en het is geen probleem om te spelen. Het is geen Feyenoord-Ajax of Ajax-Feyenoord waarbij bussen worden opgewacht. Ik denk dat deze wedstrijd wel gespeeld zou kunnen worden zonder uitsupporters.

Kramer
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

KNVB moet gewoon hard zijn en alles schrappen dan. Alles verplaatsen naar eind van het seizoen of lekker met kerst, kijken of die agenten dat leuk vinden.

Ouwefries
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Me dunkt dat je niet weet waarom de agenten staken.

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

En dat maak je hieruit op? 😂 Staken is 1 ding, 1 club ervoor gebruiken omdat dit de grootste van het land is begint op treiteren te lijken. Dan maar op kerst spelen met z’n alle, terug treiteren.

Bramco
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Staan we dadelijk weer onderaan hahah tjonge jonge

Copa
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ik heb het vaker geschreven. Particuliere beveiligingsapparaat. Politie hoeft dan niet op te treden en kunnen of een lager salaris krijgen of langer dan tot hun 67ste doorwerken ipv vroegpensioen. De kosten die de gemeentes besparen kan worden teruggegeven aan de clubs, die de particuliere bedrijven moeten betalen

FriesR
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

gewoon zooitje van leger inzetten die zitten meer in kazerne te kaarten of te biljarten dan dat ze op oefening zijn. Krijgen die ook nog wat actie. Reageer

FriesR
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Dit wordt vervelend dat gestaak, denk je nu echt dat regering opeens van gedachte veranderd door dit? De enigste die ze raken zijn de supporters. En die ga je juist juist voeden met een anti sympathie tegen de politie. Laten ze lekker staken in den haag en daar alles platleggen of in plaatsen waar ministers wonen. En dan straks weer mensen klagen over competitie vervalsing maar daar kan Ajax dus weinig aan doen. KNVB en die truthola moeten gewoon zeggen geen uitpubliek dan kan er gewoon gespeeld worden. Of wou knvb alles laten inhalen tussen competitie/beker en 8 Europese wedstrijden door? Oh en vergeet ik nog de interland. Hele competitie word nu met comedy capers.

Kramer
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

De boeren deden dit ook, mensen treiteren om hun doel door te drukken. De eerste x werd het gedragen, de keren erna begon iedereen zich meer te irriteren. Politie slaat diezelfde weg in.

Exitium
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

"Nu is het de vraag of de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht wel plaats zal vinden, aankomende zondag." .............................................................................................................. Aankomende zondag zal die wedstrijd sowieso niet gespeeld worden nu het een interlandperiode is

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen