Opnieuw een streep door wedstrijd van Ajax: duel met FC Utrecht afgelast

9 september 2024, 16:43   Bijgewerkt: 10 september 2024, 09:23
Foto: © Imago

Ook de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht gaat op last van Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam, niet door. De ploegen zouden elkaar op zondag 15 september treffen in de Johan Cruijff ArenA, maar op die dag vindt er een nieuwe politiestaking plaats. De Amsterdamse driehoek (Halsema, de politie en het Openbaar Ministerie) heeft besloten om een streep door de wedstrijd te zetten wegens de aangekondigde politiestakingen.

De politie kondigde vrijdag opnieuw acties aan in het Eredivisie-programma na de interlandbreak. Omdat de agenten hun werkzaamheden op 15 september neerleggen, zijn er geen polities aanwezig voor de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht. Hierdoor kunnen de veiligheid van de spelers, supporters en de openbare orde in de stad niet gegarandeerd worden, aldus de driehoek.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De Amsterdammers zijn hierdoor opnieuw de pineut, nadat vorige speelronde al een streep ging door De Klassieker tegen Feyenoord. Deze wedstrijd zou op 1 september worden gespeeld, maar kan nu pas op 30 oktober worden ingehaald.

LEES OOK: Farioli meldt zich op Instagram en verrast: 'Iedereen dacht dat dit onze eerste missie was, maar...'

Dat betekent dat de teller van gespeelde Eredivisie-wedstrijden ook ná dit weekend nog op twee staat, terwijl andere ploegen dan al vijf duels achter de rug hebben. Pas op woensdag 18 september komt Ajax weer in actie, als Fortuna Sittard op bezoek komt in Amsterdam.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Weghorst onthult bijzondere reden waarom hij met rugnummer 25 gaat spelen

Wout Weghorst gaat bij Ajax spelen met rugnummer 25, zo is na zijn transfer bekend geworden.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Als dit zo doorgaat, dan zal er tijdens Kerst ook gespeeld gaan worden. Dit is niet goed voor het wedstrijdritme zo aan het begin van het seizoen.

FriesR
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

dan word het net als MLB of de NBA waar ze vaak 3a4 wedstrijden per week hebben. Of geen zomerstop en na competitie gelijk met voorbereiding seizoen 2025, Mag je wel selectie hebben van 30 spelers.

Copa
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nee hoor zie de kalender tijdens corona. Januari

balletje rond
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

STOP maar met de competitie dit gaat de verkeerde kant op het gaat op competitievervalsing lijken, dit is niet goed wat een gedoe in de M Mouse competitie

Martin0345
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Dus nu is Ajax (en tegenstanders in mindere maten) de dupe van iets wat compleet buiten hun macht staat?!

De stoker
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Je kan je ook afvragen waarom er zoveel politie nodig is om een wedstrijd door te laten gaan

Laurens1
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Overal waar Ajax komt of kwam is politie nodig, heeft met afgunst te maken. Politie is al langer een corrupte organisatie welke immer graag over de ruggen van andere willen scoren. Ze kunnen beter intern eens schoonmaak houden! Nergens zo’n ongestructureerde rotzooi! Niet voor niets heeft John van de Heuvel vaak ook de nodige terechte kritiek op hun functioneren!

De stoker
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Voor jou is dus politie nodig

FriesR
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

wat een waardeloos zooitje in uniform. Zeggen ze altijd dat ze er zijn voor de mensen maar nu laten ze 53000 mensen in de kou staan. En echt slim zijn ze ook niet daar. Want dan worden er straks in korte tijd 3 wedstrijden ingepland en moeten ze kort op elkaar nog meer wedstrijden begeleiden wat nog meer druk geeft. Laten ze lekker den haag plat leggen of zo. Nu worden mensen de dupe die hun probleem niks te maken hebben. En zo kweek je dus alleen maar meer anti sympathie voor de politie. En in buitenland lachen ze ons straks allemaal uit. Dan zijn we nog lager niveau dan iedereen dacht.

De stoker
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Jij kan je blijkbaar ook niet gedragen dat je politie nodig hebt

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Als er binnen een sector is moet veranderen, is staken soms nodig. Dat moet dan wel plaatsvinden tijdens een iets dat impact heeft. Ik snap dus wel dat ze voor voetbalwedstrijden kiezen. Als je staakt bij een lokaal schuurfeest haalt het weinig uit.

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Staken tijdens wedstrijden van het NED. elftal Dan weet je zeker dat het meer impact heeft toch? Of zou er iets anders spelen?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

@copa er zal wellicht een opbouw in zitten. Ze begonnen met stakingen tijdens 'reguliere' wedstrijden. Deze gingen echter gewoon door. Ze zijn toen doorgestapt naar een 'risico' wedstrijd; Feyenoord - Ajax. Dat trekken ze nu door met Ajax-utrecht. Misschien is een wedstrijd van het Nederlands Elftal een volgende stap. Of ze slaan dit juist over, omdat het eventueel door zou kunnen gaan zonder politie. Geen risico wedstrijd. Dat vind ik echter lastig om in te schatten. Wat denk jij dan dat er voor 'iets anders' speelt?

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Toch apart. De KNVB weet al heel veel jaren dat er zich situaties kunnen voor doen dat wedstrijden om wat voor reden dan ook geen doorgang kunnen vinden. Desalniettemin komt het steeds als een verrassing voor ze en hebben ze geen alternatief plan. ONGESCHIKT voor hun functie. OPSTAPPEN Ik zal ze helpen, misschien kan Ajax deze wedstrijd op dezelfde dag "s avonds spelen na de wedstrijd tegen PSV. Als je een eerlijk verloop van de wedstrijd wil dan gelast je alle wedstrijden af en moeten alle clubs spelen in januari. Dit hebben we ook gezien in corona tijd. Het kan dus. Wat de stakers betreft als je steeds de wedstrijd van een club er uit pikt wat denk je dat de fans hiervan vinden? Elke vorm van begrip voor hun actie wordt zelf de nek omgedraaid. Ik hoorde vandaag dat het aantal leden van vakbonden nog nooit zo laag is geweest. 15% (en alleen bij leraren enxxx ligt het wat hoger). Dit wil dus zeggen dat een grote groep wordt opgeroepen om te staken, maar slechts een kleine groep wordt betaald uit de stakingskas.

Paulito
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

18-19 dec eerst volgende mogelijkheid.

CG
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ja, dat zootje in de uniform laat inderdaad zien dat ze er voor ons niet zijn. Echt pure burecratie wat ze blijven uitvoeren !!!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Was te verwachten. En sta er dubbel in. Het is niet heel eerlijk t.o.v de competitie (als er wedstrijden verplaatst moeten worden Europees - waar ik tevens ook erg tegen ben - dan hebben we het allemaal over de oneerlijkheid van de competitie, dan is dit eigenlijk hetzelfde principe). Andere kant, er bestaat nou eenmaal het recht op staken. En omdat er wel genoeg gedoe om is heeft het dus wel effect. Alleen nu is de vraag, wanneer wordt de wedstrijd uiteindelijk gespeeld. Gaat het dan bij een wedstrijd tegen een mindere tegenstander zitten of gaat het net zoals de wedstrijd tegen Feyenoord in een week met een andere zware wedstrijd komen?

Sinta28
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

)))))))) Hete meisjes wachten op u op - - Top25.fun

haike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

uuuh niet alleen de politie maar ook mevr halsema heeft gezegd nee! ik vind dan maar zonder uit publiek spelen! en anders de thuisspelende ploeg minpunten geven! niet spelen 3 punten er af!! dus geen utrecht supporetrs maar dan de wedstrijd uit utrecht ook geen ajaks supporters!

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Wat zijn ajaks supporters? Ken de club Ajaks niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen