Opmerkelijk: Sparta-fans scanderen liedje over compleet andere Eredivisieclub

1 september 2024, 14:41
Foto: © Imago

Sparta was gister (zaterdag) met 1-2 te sterk voor Willem II en boekte de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. De fans van de Rotterdammers waren in groten getale aanwezig in het uitvak en scandeerden plotseling een liedje over NAC Breda, de aartsrivaal van Willem II.

"Ik spring voor NAC, jij springt voor NAC, wij springen allemaal voor NAC, NAC, NAC", klinkt het luidkeels uit het bezoekersvak van het Koning Willem II Stadion. Dat is te zien op beelden die VoetbalUltras deelt op X. Fans van Sparta raken daarmee een gevoelige snaar bij Willem II, de rivaal van NAC.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Gigantische oorwassing' voor NAC: arbitragezaak lijkt vertrek in te luiden

Supporters van Sparta en NAC kunnen doorgaans goed met elkaar door één deur en dat blijkt ook uit deze beelden. De ontlading was groot in het uitvak vol Rotterdammers. Door een mooi doelpunt van Camiel Neghli in de slotfase trok de ploeg van Jeroen Rijsdijk de eerste zege naar zich toe.

NAC-fans in thuisvak van Heerenveen

De fans van NAC kwamen zaterdagavond ook tijdens een andere Eredivisiewedstrijd ter sprake. Naar aanleiding van de ongeregeldheden met vuurwerk in het promotieduel tegen Excelsior van afgelopen seizoen mocht NAC geen uitsupporters meenemen naar de wedstrijd tegen sc Heerenveen (4-0). Een aantal fans hadden daar geen boodschap aan en besloten om een kaartje te kopen voor het thuisvak, precies naast het uitvak. Tijdens de wedstrijd toonden de fans spandoeken met teksten als ‘KNVB Maffia’ en ‘samen tegen collectief straffen’.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wilfred Genee is stomverbaasd door loting van PSV en Feyenoord

De loting van PSV en Feyenoord voor de competitiefase van de Champions League zorgt voor grote verwarring bij Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Lb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Sparta is weer een keer blij spelen ze over een tijdje weer tegen telstar eerste divisie blijf altijd de nummer 2 club van rotterdam

Marco Schellie
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

SPARTA is en blijft de club van Rotterdam de enige club zonder kapsones zoals n andere club Rotterdam

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen