Onvrede in Amsterdam na wijzigingen in speelschema: ‘Welke idioot verzint dit?’

12 september 2024, 15:55
Foto: © Imago

De KNVB heeft flink wat wijzigingen doorgevoerd in het najaarsprogramma van de Eredivisie. In speelrondes 7, 8, 10, 11 en 13 zijn er liefst zestien duels die op een ander tijdstip of nieuwe speeldatum worden afgewerkt. Onder meer de topwedstrijd tussen Ajax en PSV zal op een eerder moment worden afgewerkt.

Nu de Europese speelschema’s van PSV, Feyenoord, FC Twente, AZ en Ajax bekend zijn, kon de KNVB de speelkalender van de Eredivisie aanpassen zodat dit hier beter op aansluit. De meeste doorgevoerde wijzigingen zijn een gevolg van de schema’s in de Champions League en de Europa League.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Ajax-aanwinst onder indruk van Johan Cruijff ArenA: ‘Zo intens maakte ik zelden mee’

De meest opmerkelijke wijziging is die van Ajax – PSV. Het topduel, dat op zaterdag 2 november om 20.00 uur op de planning stond, zal nu om 18.45 uur worden gespeeld. Opvallend hieraan is dat de Amsterdammers drie dagen eerder de uitgestelde Klassieker op bezoek bij Feyenoord moeten spelen. Die beslissing leidde al tot onvrede bij fans van Ajax, wat er hiermee niet minder op wordt.

LEES OOK: Kroes brengt evenwicht bij Ajax: ‘Daarmee hebben ze weer een serieuze groep leiders’

Woede bij Ajax-fans

Op X uiten fans van Ajax hun onvrede over het besluit van de KNVB de wedstrijd tegen PSV naar voren te halen. “Welke idioot verzint dit?”, vraagt een fan zich af. “Ajax – PSV nóg eerder na De Klassieker. Fucking mafkezen jullie”, is een ander duidelijk. Een groep andere supporters vraagt zich af of de wedstrijd überhaupt wel door zal gaan en vreest voor nieuwe politiestakingen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax en Feyenoord richten pijlen op dezelfde transfervrije buitenspeler'

In navolging van Ajax zou ook Feyenoord interesse hebben in een transfervrije buitenspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Niet zo zeuren. Merk je weer aan alles dat het een kleine club is. Altijd maar excuses zoeken..

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Ik denk dat er bij elke club in deze situatie 'gezeur' vanuit een deel van de supportersgroep was gekomen. Dus wat dat betreft zijn we dan een kleine competitie 😉

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Lees verder nergens wat over andere clubs op FCshowtime.

Chris De wilde
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Dat komt omdat ander clubs (tegenstanders van AJAX) hier geen last van hebben.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Rudolf is Ajax ook niet de enige club waarbij het 2x is gebeurd, en door de verschuiving 2 sterke tegenstanders treft in korte tijd?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Bij meerdere clubs zijn tijden verschoven. Of je ergens last van heb is maar net hoe je er mee omgaat. Feyenoord moet ook tegen Ajax daarna tegen AZ.. Maar of je dat inderdaad als zware tegenstander kan bestempelen.. Vorig seizoen Ajax niet in ieder geval?

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Dat Ajax nu gewoon kwalitatief minder is.. is niet het probleem van andere clubs, dus waarom zou er elke keer rekening gehouden worden met de Amsterdammers ? Dat hun het tegen elke club zo zwaar vinden paar jaar geleden waren ze toch in het rijtje met Real Madrid en Bayern? Zeur dan niet zo hahaha

Klantenservice
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Hier is het een opstapeling, ander tijdstip bovenop eerdere verplaatsing. Daarnaast wordt er nog een wedstrijd verplaatst. Het is wat het is, maar als dit bij Feyenoord of PSV was, is mijn vermoeden dat er ook een deel van de supporters hun onvrede had geuit. Ik heb bijvoorbeeld ook onvrede gehoord en gelezen vanuit Feyenoord supporters dat het zo dicht op AZ zat. Deze site is soms wat eenzijdig in het maken van artikelen, voor meerde kampen overigens. Ik zeg niet dat er met hun meer rekening wordt gehouden. Ik zeg alleen dat ik denk dat er vanuit supporters van andere clubs ook gezeur zou komen in die situatie. Vorig seizoen konden ze niet mee. Zegt niks over Feyenoord - Ajax van dit seizoen. De start van Feyenoord vind ik ook niet sterk. Paar jaar geleden wonnen ze inderdaad van dat soort clubs met Europees voetbal. Super knap, en hebben andere clubs daarna niet na kunnen doen. Elk seizoen is echter een nieuw seizoen, dus dit seizoen is ook niet automatisch een herhaling van vorig seizoen.

undertaker
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jullie zijn toch ajaks jullie zijn toch beste. Nou laat maar zien dan... Dat worden 6 verlies punten..

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Nee die niet maar AJAX wel , jij wel een fc van seumeren supporter

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Waarom niet de wedstrijden tegen PSv en Feyenoord op dezelfde dag Tegen Fortuna uit? moest worden uitgesteld ivm een naderende wedstrijd in de voorrondes van de EL

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen