Mazraoui vertelt waarom hij koos voor een stap naar Manchester United

24 september 2024, 16:16   Bijgewerkt: 24 september 2024, 16:56
Foto: © MUTV

Erik ten Hag heeft een belangrijke rol gespeeld in de komst van Noussair Mazraoui naar Manchester United, zo vertelt de verdediger op de persconferentie voorafgaand aan het treffen met FC Twente in de Europa League. De twee werkten eerder samen bij Ajax.

Mazraoui maakte deze zomer de overstap van Bayern München naar Manchester United. Wanneer de Marokkaan hier op de persconferentie naar wordt gevraagd, geeft hij aan dat Ten Hag hier een belangrijke rol in heeft gespeeld. “Dat is een belangrijke factor geweest”, begint de rechtsback, die van mening is dat dat altijd geldt voor een trainer als spelers een transfer maken. “Je moet namelijk besluiten of de spelvisie van de manager past bij hoe jij speelt.”

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Erik ten Hag doet Ajax-supporters pijn met uitspraak voorafgaand aan weerzien met FC Twente

Wat dat betreft was de keuze voor Manchester United makkelijk voor Mazraoui. “Bij Ten Hag wist ik al hoe hij wil spelen en dat zijn stijl goed bij mij past”, gaat de verdediger verder. “Het feit dat ik eerder met hem heb gewerkt, maakt het makkelijk.” Een ander die Mazraoui goed heeft geholpen te wennen, was Matthijs de Ligt. De Nederlander kwam tegelijkertijd over van Bayern München en speelt samen met Mazraoui aan de rechterkant van de verdediging. “Dat is ook een belangrijke reden waardoor ik hier goed kon wennen.”

LEES OOK: Ten Hag haalt uit naar analist: ‘Dat is gestoord, echt niet oké!’

Lage transfersom voor Mazraoui

Ook de transfersom waarvoor Manchester United de verdediger kon overnemen van Bayern komt ter sprake. De club van Ten Hag legde een bedrag van vijftien miljoen euro voor hem neer, wat middels bonussen nog kan oplopen. “Ik ben niet degene die de transfersom heeft bepaald”, legt Mazraoui uit. Toch ziet hij dat het wel goed voor hem uit kan pakken. “Ik was niet zo duur en ik ben goed begonnen. Daardoor is het makkelijk voor de fans om te zeggen dat ik een goede aankoop ben geweest.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van 't Schip schrikt van De Ligt en Mazraoui: 'Dit is onbegrijpelijk'

Analist John van 't Schip ziet een opvallend moment bij Manchester United, met Matthijs de Ligt en Noussair Mazraoui in de hoofdrol.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

VinVader
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ach ja, Ten Hag en zijn oude Ajax-pupillen. Het lijkt wel een reünie daar bij United. Maar goed, als het werkt, waarom niet? Mazraoui kan wel wat stabiliteit gebruiken na dat Bayern-avontuur.

SneeuwSchuiver
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

serieus? mazraoui naar united omdat ten hag hem 'makkelijk' maakt? klinkt meer als een zwaktebod. als je echt goed bent, heb je geen oude trainer nodig om je handje vast te houden.

KabelKarel
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ten Hag haalt zijn oude garde bij elkaar. Slimme zet, maar of het genoeg is om United weer op de kaart te zetten? Dat betwijfel ik.

FCJel
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ik vind het vooral echt een gebrek aan visie, creativiteit, scouting en netwerk van Ten Hag dat hij constant met dit soort namen op de proppen komt.

Verrevakveteraan
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Statistisch gezien heeft Ten Hag een positieve invloed op zijn teams. Mazraoui kan hier zeker van profiteren

bourgondier
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is toch mooi om te zien hoe spelers hun oude trainers blijven volgen. Maar of het slim is?Dat betwijfel ik

jailhouserocker
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Als Ten Hag ontslagen wordt (en volgens mij duurt dat niet zo heel lang meer ondanks zijn nieuwe contract) zullen de Nederlanders weer naar de bank verhuizen en vervolgens weer naar een andere club.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen