Nieuws uit Den Haag reden tot zorg bij PSV, Feyenoord, Ajax, FC Twente en AZ

12 september 2024, 07:58   Bijgewerkt: 12 september 2024, 12:29
Foto: © Imago

De onderhandelingen tussen de verschillende vakbonden en het kabinet over het vroegpensioen zijn gestrand, zo meldt de NOS. De vakbonden zouden een eerste voorstel hebben ontvangen van het kabinet, maar dit voldeed bij lange na niet aan de eisen. Hierdoor is de kans groot dat de politie ook de komende periode stakingen blijft organiseren rondom voetbalduels.

Tijdens het huidige seizoen van de Eredivisie heeft de politie al rondom meerdere duels gestaakt. Waar dit bij de meeste wedstrijden geen probleem opleverde, zette Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb twee weken geleden een streep door De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, terwijl zijn Amsterdamse collega Femke Halsema eenzelfde besluit nam voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht van komende zondag. Door het nieuws uit Den Haag is de kans groot dat in de komende periode meer wedstrijden worden uitgesteld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mike Verweij onthult wat politie tegen Femke Halsema heeft gezegd over Ajax tegen FC Utrecht

Vakbond FNV heeft al aangegeven dat de acties van de verschillende beroepen door zullen gaan. “Het voorstel was echt dramatisch”, geeft een woordvoerder aan tegenover NOS. Met name het maximumaantal van 15.000 personen is iets waar de bond over valt. Daardoor blijven alle geplande acties voor deze week staan. “We zijn ook al bezig met voorbereidingen voor latere acties als er geen of te weinig beweging komt. We komen pas aan tafel bij een nieuw voorstel.”

LEES OOK: Johan Derksen corrigeert tafelgast: 'Dit is gelul, je zit nu uit je nek te lullen'

Voor PSV, Feyenoord, Ajax, FC Twente en AZ is dit vervelend nieuws, aangezien die clubs met Europees voetbal al een enorm vol programma hebben tot de winterstop en er dus weinig ruimte is afgelaste duels in te halen. Daarnaast gaf Maarten Brink dinsdag in gesprek met ESPN namens de politiebonden aan dat ook de Champions League-duels doelwit kunnen worden van stakingen. Wat de consequenties zouden zijn vanuit de UEFA als één van die duels geen doorgang kan vinden, is niet duidelijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 'Ajax en Feyenoord richten pijlen op dezelfde transfervrije buitenspeler'

In navolging van Ajax zou ook Feyenoord interesse hebben in een transfervrije buitenspeler.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Flamingo
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Lekker zonder publiek gaan spelen of geen uitsupporters. Kunnen ze andere stakingsmiddelen gaan zoeken.

Allback
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Zonder uit supporters zou kunnen, maar niet zonder publiek. Dat kost de clubs miljoenen euro's.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom????? De oplossing is eenvoudig, gewoon militairen inzetten bij die wedstrijden

haike
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

ik vind dit een vorm van chantage!! dat ze staken oke maar zo? ik vind dat ze dan gewoon een hele tijd niet meer optreden tegen overtredingen

MattR83
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Voetbal hoeft niet de dupe te worden van stakende agenten. Deze mensen moeten een voorbeeld nemen aan collega's van defensie. Die mogen ook niet staken. Openbare orde moet ten alle tijde voor eigen belang gaan.

LvdL
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Voetbal is eigenlijk de dupe van het gedrag van door selectieve groepen die zich niet kunnen gedragen waardoor politie altijd ter plaatse moet zijn om een simpele voetbalwedstrijd relatief rustig te laten verlopen. Als die selectieve groepjes zich normaal zouden gedragen, had voetbal nooit een doelwit geweest voor de stakingsactie.

FCJel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je kan ook geen sinterklaasintocht, dancefestival, concert of marathon organiseren zonder aanwezigheid voor de politie. Daar krijg je dan ook geen vergunning voor. Dus uiteindelijk is het natuurlijk onzin om het maar op de supporters te gooien.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Precies fc jel . Een sinterklaas intocht kan ook niet meer zonder politie . Verder heeft de rotterdamse burgervader al eens gezegd dat een weekendje stappen net zoveel kost aan politie dan een middagje voetbal.

Copa
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

In januari liggen alle clubs er weer uit en dan komt er weer ruimte Ook is het zo dat we tijdens corona ook een probleem konden oplossen, namelijk ballen in januari Echter bij de KNVB zitten figuren die gaan nadenken over een probleem dat zich dan voordoet. Mijn buurvrouw doet het ook op die manier. Maar zij is pas 18

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik snap wel dat ze staken ,hun goed recht . Maar men moet wel uitkijken dat straks die gunfactor net als bij de boeren niet weg gaat . Tuurlijk er zijn fans die het verkloot hebben . Maar ik kan heel veel voorbeelden hier opnoemen waar de politie ook veel fouten heeft gemaakt bij wedstrijden . Er zullen best wel evenementen zijn buiten het voetbal , om te staken ,waar je ook veel aandacht krijgt .

Barry en Corina Faber
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

volgende week lekker staken met prinsjesdag heeft veel meer effect

boyke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Ik heb geen enkel begrip voor Brink zijn kleine vakbondje met de stakingen van de politie wat de veiligheid van het land in gevaar brengt. Een tegenactie lijkt me wel heel erg verstandig om nu te gaan organiseren en dat is het dicht houden van alle politiebureaus, zalen waar agenten willen vergaderen zonder betaling dus gewoon inhouden op loon de dagen dat ze niet werken en dit eens een maand vol houden. Kijken wie er dan nog staakt. Vraag me ook af of dit gerechtelijk wel kan wat de politie doet. Voor mij zijn ze afgewerkt en al die lui die klagen over zwaar werk, loop maar een week met mij mee dan kun je zien dat ze heel simpel heel loom, lui werk kunnen doen. Verbaaltjes uitdelen waar men niet mag fietsen, brommen en honden uitlaten los. Mee prolitie op staat om verkeer te regelen. De hufterige gasten die nu de wegwerkers dwars zitten in de kraag grijpen. Er liggen zat hele erge lichte karweitjes te wachten en dat klagen over zwaar werk moet eens afgelopen zijn. Ze zijn niets meer dan alle overige mensen die zich kapot werken op vele gebieden. Ze moeten zich schamen. Minister kom in opstand en maak er een rechtszaak van dat stakingen niet meer mag. Zie al dat de brandweer staak en de brand niet gaat blussen, kijken hoe de regering dan piept of de ambulances niet meer uitrukken. enz. Politie is je vriend beter gezegd de grootste vijanden geworden . Zet de militairen maar in dan hebben we die politie niet meer nodig maar geen werk geen uitkering. Stakingen niet doorbetalen dus vrije dagen inleveren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen