Niet veel enthousiasme voor Klaassen-transfer: 'Wat Ajax écht nodig heeft...'

15 september 2024, 21:32
Foto: © Imago/Realtimes

Karim El Ahmadi is niet heel enthousiast over de transfer van Davy Klaassen naar Ajax. Volgens de analist heeft de selectie van Francesco Farioli juist op een andere manier versterking nodig.

Zondag kwamen Klaassen en Ajax tot een mondeling akkoord, nadat de middenvelder vorig seizoen weinig speelde en uit zijn contract liep bij Internazionale. El Ahmadi denkt echter niet dat de teruggekeerde speler de ideale man is om dit Ajax te versterken, zo vertelt hij bij Dit Was Het Weekend op ESPN. "Ik vind dat ze nog wel wat meer creativiteit nodig hebben in het team, dan kom je niet snel bij Klaassen uit. Misschien voor in de kleedkamer of het gif dat hij brengt, maar ik denk niet dat hij het type is dat Ajax nu nodig heeft."

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Kenneth Perez schrikt en slaat alarm: 'Dit is crisis, hij is ook een gokaankoop'

Op een andere manier kan Klaassen dus wel een goede toevoeging zijn voor Farioli. "Qua ervaring heb je nu wel jongens met Klaassen, Weghorst, Berghuis en die speler die ze hebben gehaald van Juventus (Daniele Rugani, red.). Goed voor in de kleedkamer, maar wat Ajax écht nodig heeft is iemand die op het middenveld nog wat creatiever is."

"Denk je niet dat het wel goed dat er iemand komt die weet hoe het is om bij Ajax te voetballen, die weet wat dat inhoudt?" vraagt Kenneth Perez zich vervolgens af. El Ahmadi denkt dat dat wel een positief effect kan hebben. "Ja, dat denk ik wel."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Beste tien Eredivisiespelers volgens EAFC bekend: verrassende naam bij Ajax krijgt hoogste rating

De beste tien Eredivisie-spelers in de game EA FC 25 zijn bekendgemaakt. Dit is de beste speler van Ajax.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

El Ahmadi. Analist. Ik begin me serieus af te vragen hoeveel analisten er eigenlijk zijn tegenwoordig. Is er soms een 3 daagse cursus voor of hoe zit dat? Beetje sarcasme... Hoe dan ook, ik heb ook wel twijfels bij Klaassen, maar dat gaat meer over zijn fitheid. Is ie fit dan acht ik hem wel bruikbaar. Mensen als El Ahmadi komen vertellen wat Ajax nodig heeft, en misschien heeft ie wel een punt, maar je moet ook naar je mogelijkheden kijken.Willekeurig roepen dat een club dit of dat moet vind ik nogal gemakkelijk. Die dat roepen werken er niet.

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik vind hem vaak wel goed spreken, beter dan de meeste bij ESPN, nu ook wel. En ja als er een goede, betaalbare, creatieve middenvelder liep die Ajax naar een hoger niveau zou tillen dan hadden ze die wel gehaald denk ik. Die Rus was ook gewoon een gerucht en zelf weet ik nou niet wat voor kwaliteit dat zal zijn. Klaassen kent Ajax, heeft de juiste mentaliteit en bij een blessure van Taylor/Fitz/Boomen.. dan heb je een backup. Goed voor tijdens de trainingen en in de kleedkamer maar op het veld verwacht ik hem weinig te zien.

Sticks
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

@Kramer: dat van El Amhadi was meer flauwekul dan wat anders. Ik had een beetje een "oh daar hebben we de volgende analist" gedachte. Beetje flauw, maar goed. Ik ben het wel met je eens qua Klaassen maar ik vraag me af hoe fit ie is.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

El Ahmadi heeft gelijk. Wel grappig dat er iemand is die zijn voorhuid niet achter z’n eikel krijgt over El Ahmadi als analist gaat twijfelen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Beter dit dan een hersenloos eikeltje zijn toch Rudolf. Ben heel het weekend weggeweest wat heeft je cluppie gedaan, Groningen best moeilijke tegenstander toch?

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik word een beetje moe van die Marokkaanse analisten. Laten ze maar eens wat zeggen over de misdragingen van Marokkanen op het veld. Hebben we allemaal dit weekend weer kunnen zien. Altijd ellende met die gasten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen