Mossou ziet 'pikant' detail rond politiestakingen: 'Ze naaien hem een oor aan'

11 september 2024, 16:13
Foto: © Imago/Realtimes

Sjoerd Mossou ziet een 'pikant' detail rond de politiestakingen die ervoor zorgden dat twee duels van Ajax in de Eredivisie geen doorgang konden vinden. In de AD Voetbal podcast stipt de journalist aan dat de KNVB sinds mei van dit jaar een voormalig politiechef aan het hoofd heeft staan, in de persoon van bondsvoorzitter Frank Paauw.

Zowel De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (op 1 september jl.) als de wedstrijd van de Amsterdammers tegen FC Utrecht van aankomende zondag werden door de burgemeesters van Rotterdam en Amsterdam afgeblazen vanwege de stakingen van de politie. Die zetten in op een vroegpensioensregeling, maar krijgen voorlopig nul op het rekest vanuit het kabinet. Gisteren (dinsdag) sloten de politiebonden bij monde van projectleider Maarten Brink niet uit ook rond wedstrijden in de Champions League of van het Nederlands elftal het werk neer te gaan leggen, zolang het doel niet bereikt is.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Johan Derksen komt met ludieke 'oplossing' voor overbodige Ajax-spelers

"De chantage maken ze op die manier openbaar", zegt Mossou. "Ze draaien er niet omheen dat het voetbal doelbewust als doelwit wordt genomen, zonder dat het voetbal enige rol speelt in de discussie zelf, namelijk over het vroegpensioen." Hoewel de journalist enerzijds begrip kan opbrengen voor de acties, vindt hij het niet kunnen dat het voetbal daar steeds 'de dupe' van moet worden. "Ik heb echt wel begrip voor de standpunten van de politie en die moet je ook respecteren, want die mensen hebben een hartstikke zware baan", zegt Mossou. "Maar: het begint me wel een beetje de keel uit te hangen hoor, deze poppenkast. Prima als je een keer het voetbal gebruikt als podium. Ik snap ook dat, als je demonstreert, dat er altijd iemand de dupe van is. Maar om élke keer opnieuw een bedrijfstak te pakken die part noch deel heeft aan het hele verhaal... "

LEES OOK: Wedstrijden zonder politie goed verlopen: 'Bewijst wat wij al wisten'

Het gevolg is dat de KNVB naarstig op zoek moet naar een nieuwe speeldatum in de toch al zo overvolle voetbalkalender. Bovendien geeft de stand van de Eredivisie een vertekend beeld, aangezien Ajax na komend weekend nog altijd maar twee wedstrijden heeft gespeeld en andere clubs dan al op vijf staan. "Je benadeelt honderdduizenden voetballiefhebbers en de competitie zet je in z'n hemd", zegt Mossou dan ook. "Het is voor Frank Paauw ook een beetje lullig, als voormalig politiebaas is hij KNVB-voorzitter geworden en prompt naaien zijn oud-collega's hem een enorm oor aan, dat is ook wel pikant aan het verhaal."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Vooral niet vergeten dat Maarten Brink die hard PSV fan is. De wedstrijden van PSV zullen dus nooit gebruikt worden.

DKDKDK
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ahhhh gossie! Zou even kijken naar jullie burgemeester in deze kwestie.

Copa
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik vind het zo apart dat ze staken in zoveel beroepen, omdat ze eerder willen stoppen met werken, maar zodra ze gestopt zijn en hun HUIDIGE werkgever vraagt ze om nu diensten te draaien naast hun pensioen, ze hier direct klaar voor staan. In mijn buurt wonen tram- en buschauffeurs en 1 persoon van de NS en alle drie draaien ze nu extra. Online tekenen en klaar is kees zeggen ze Het gaat dus gewoon om geld. Schiphol vecht voor om stakingen tegen te gaan tot de rechter toe De KNVB pleegt overleg, Utrecht en AJAX hadden goede hoop op doorspelen en plots vernemen ze dat de wedstrijd toch niet door mag gaan. Ik las dat de KNVB en met name de Feyenoord man die daar zit een flinke vinger in de pap heeft. Lijkt mij sterk, maar het staat er wel

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dan staan ze wel klaar. Maar wel op vrijwillige basis ( doe je het ja of nee) en is de druk er verder af. Lichamelijk is niet meteen het probleem, maar het speelt wel mee door de onregelmatigheid. Dan kunnen ze zeggen : ik kom wel helpen want er zijn mensen te kort (verantwoordelijkheidsgevoel en misschien principe/moraal) dat toch blijft. Maar tegelijkertijd hebben ze dan wel invloed op hun thuissituatie en dat heel verlichtend helpen in de druk

Voetbal11tal
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ik vind dit wel triest aan het worden. Nu bijna zeker is, dat er geen mogelijkheid is voor vroegpensioen, omdat er gewoon geen geld is. Dus zullen er nog heel veel wedstrijden afgelast worden. Als er nu minder geld werd overgemaakt of nog beter zelfs, helemaal geen geld naar willem alexander en zijn familie. Laat ze net als iedereen gewoon gaan werken. Dan konden ze dat geld tenminste investeren, waar het juist hard voor nodig is ipv al die vakanties en boten te gaan financieren van willem alexander en zijn familie. Want dat is eigenlijk wat er nu gedaan wordt. Ze zijn bijna altijd in het buitenland. Binnenkort zullen ze wel weer opdraven om de troonrede voor te lezen. Waarin zal staan dat iedereen erop achteruit gaat, behalve willem alexander en zijn familie. Hoe hoger de minimumloon, hoe duurder alles wordt.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Anti koningshuis, ok dat mag. Maar even serieus : als zou je alles wegstrepen dat je noemt : dan kom je misschien nog 'maar' op 30 miljoen (zit niet in de cijfers dus is ruwe schatting) . Ik heb het ook niet op zak dus is nog hele smak geld. Maar geloof je echt zelf dat al zou je dat wegsnijden, er ECHT een verschil zou zijn? Nee. Dat zit in de honderden miljoenen, zo niet wel in de miljarden. Dus waar wil / moet je ECHT gaan snijden?

Hurricane.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Deze stakingen komen ajax wel heel goed uit. Hier zit meer achter. De transfer Window gaat in de winter weer open en kunnen ze versterkingen halen. Het zou me niet verbazen als er nog meer wedstrijden van ajax niet doorgaan. Pure competitie vervalsing.

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Heb er nog niet eens zo bij stilgestaan. Wel een interessante gedachte het zou me inderdaad niks verbazen.

Sticks
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

🤣🤣🤣🤣🤣

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De grootste PSVfan, Maarten Brink, zou Ajax in het zadel willen helpen???????? Ik geloof er niets van

Eaglemind
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

"...Je benadeelt een heleboel voetballiefhebbers..." Maar waarom hebben we zoveel politie nodig voor die 'voetballiefhebbers'? Is toch absurd dat voetbal valt of staat met alleen een groot politieleger?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen