Mossou verbaast zich over niet gegeven rode kaart: ‘De VAR was gewoon even nasi halen’

16 september 2024, 09:40   Bijgewerkt: 16 september 2024, 09:46
Foto: © ESPN

Sjoerd Mossou vindt het onbegrijpelijk dat FC Groningen-speler Thom van Bergen in de wedstrijd tegen Feyenoord geen rode kaart kreeg van scheidsrechter Danny Makkelie. In zo’n geval is er altijd nog de VAR, maar Rob Dieperink, de VAR van dienst, was volgens de journalist ‘even nasi halen’.

Mossou blikt terug op de heikele thema’s van het afgelopen Eredivisieweekend en zag een rode kaart voor NEC’er Kodai Sano. Deze klopte volgens de regels, want de Japanner trok aan het shirt van de doorgebroken Guus Til en hij deed geen poging om de bal te spelen. “Ga je als verdediger wél een zogenaamd ‘voetbalduel’ aan bij een overtreding, dan krijg je in een strafschopsituatie hooguit een gele kaart: een versoepeling van de regels om het zogenoemde ‘triple punishment’ wat in te dammen”, schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Van der Ende doet opmerkelijke suggestie over niet gegeven rode kaart bij FC Groningen – Feyenoord

“Maar hoe logisch het onderscheid in theorie ook mag lijken, een dag later bleek de praktijk opeens weer totaal lachwekkend”, vervolgt Mossou. “RKC-verdediger Julian Lelieveld schopte Cisse Sandra van Willem II zondagmiddag zo lomp ondersteboven, dat het spontaan op de lachspieren wekte. Bas Nijhuis gaf meteen een strafschop, iets wat Stevie Wonder vermoedelijk óók had gedaan, want de schop van Lelieveld was tot in Waalwijk te horen.

LEES OOK: Been ziet opvallend moment ná wedstrijd Feyenoord: 'Doen ze dit ook bij -10 graden?'

In tegenstelling tot Sano kreeg de RKC-verdediger helemaal geen kaart. “De uitleg liet zich raden: Lelieveld had in al zijn drieste lompheid wél een poging gedaan de bal te spelen. Het is typisch voetbal, een sport zo rijk aan onvergelijkbare situaties en interpretaties, dat het steeds opnieuw onmogelijk blijkt om geheel feilloze spelregels te maken”, stelt Mossou.

Mossou ziet Van Bergen ontsnappen aan rood

Scheidsrechter Makkelie en VAR Rob Dieperink misten zaterdagavond wel een honderd procent rode kaart bij het duel tussen FC Groningen en Feyenoord. “Thom van Bergen maakte een vliegende, zeer gevaarlijke tackle op Igor Paixão, maar ontsnapte op onbegrijpelijke wijze aan een rode kaart”, aldus Mossou. “Dat had niets met de spelregels te maken. In dit geval was VAR Rob Dieperink gewoon even nasi halen.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eredivisie staat aan de vooravond van een grote verandering

Chris Woerts heeft nieuws: er komt een grote wijziging aan in de Eredivisie.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

Hurricane.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Het was ook 100 procent een rode kaart maar er word met twee maten gemeten door de knvb. Voor hetzelfde geld wint Feyenoord dan. En dat is niet de bedoeling.

Copa
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ik zag hier niet eens een gele kaart in. Hij kwam wel als een imbeciel aangevlogen, maar raakte Paixao niet eens. Deze laatste heeft te vaak zich lopen aanstellen en krijgt misschien geen voordeel van de twijfel meer mocht ik mij vergissen

Mike
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat laatste zou best wel eens waar kunnen zijn. Dat wat daarvoor staat niet echt. Als een imbeciel inkomen en de bal niet spelen is op zichzelf al een kaart. Als hij hem raakt dan kan je discussiëren over de kleur.

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

👍

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dit was te verwachten van Makkelie. Het is niet de eerste keer dat Makkelie Feyenoord een oortje aannaait

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

De overtreding op zich kan je rood geven of geel die discussie blijft. Alleen dat de speler met wegwerp gebaartjes richting paixao en de scheidsrechter ging gebaren dat ie niet moet aanstellen en met zijn onwetende verbaasde kop richting Makkelie kijken dat hij geel kreeg was eigenlijk al een reden om hem een 2e geel te geven. Ook de trainer die elke keer verbaasd langs de lijn stond mocht wel eens aangesproken worden. En Peersman met de overtreding terwijl de bal helemaal niet in het spel was richting Nadje vond ik ook wel een twijfelgeval voor rood. Vorig jaar heeft hij express Stengs geblesseerd en de trainer heeft waarschijnlijk gezegd; kies deze wedstrijd maar weer een ander uit. Hoop dat andere clubs gewaarschuwd zijn voor Peersman.

boyke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Het was niet een duidelijke rode kaart maar zelf 2 rode kaarten en de trainer had er ook een mogen hebben dat is nummer 3. Van Bergen kwam er niet in als een imbeciel maar met een bewuste actie en had geen geel maar per direct rood moeten krijgen van de zeer slechte scheidsrechter met zijn vriendje de VAR. Peersman is een levensgevaarlijke speler en dat die nog op de mat staat te spelen bewonderd mij wel. Die gast is totaal regelmatig de weg kwijt en erop uit om spelers een blessure aan te smeren. Ook hier blijf de scheids weer eens in gebreke en maar lachen die sluiper Makkelie. met zijn vriendjespolitiek. Die twee per direct van elkaar af halen maar de KNVB is zo lomp als maar zijn kan en heeft maar een ding voor ogen.

kib*
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

"Even nasi halen"? Geen patat met mayonaise en een kroket Sjoerd ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen