‘Twee maten: Koeman zou andere transfer naar Saudi-Arabië wél accepteren’

7 september 2024, 13:24   Bijgewerkt: 7 september 2024, 13:44
Foto: © Imago

Ronald Koeman meet met twee maten, zo vindt Mike Verweij. De bondscoach heeft de deur naar het Nederlands elftal gesloten voor Steven Bergwijn, die naar Al-Ittihad in Saudi-Arabië is vertrokken. Volgens Verweij zou Koeman niet zo streng hebben ingegrepen als Frenkie de Jong dezelfde keuze had gemaakt.

“Je denkt toch niet dat als Frenkie de Jong in Saudi-Arabië was gaan voetballen, hij nooit meer in beeld zou komen voor het Nederlands elftal?”, vraagt Verweij zich af in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Verweij vindt bovendien dat Koeman meer respect had kunnen tonen naar Bergwijn. “Het is Koemans goed recht om hem af te schrijven en ik kan me er ook wel iets van voorstellen als je naar Saudi-Arabië gaat, maar het was een kwestie van één telefoontje.”

Artikel gaat verder onder video

Koeman maakte op de persconferentie van dinsdag bekend dat hij geen beroep meer zal doen op Bergwijn. De bij Ajax vertrokken aanvaller reageerde daar vervolgen op. “Hoe kun je zulke dingen zeggen zonder me te hebben gesproken?”, vroeg Bergwijn zich af in een interview met De Telegraaf. Verweij is het daarmee eens en vindt dat Koeman vooraf had kunnen bellen. Zelf zei de bondscoach dat hij dat niet nodig achtte.

LEES OOK: Ajax-banneling staat voor revanche: ‘Hij wil zich tegen Nederland zeker bewijzen’

Verweij: “Hij had ook gewoon kunnen zeggen: ‘Steven, als je die kant op gaat, wordt de kans dat je geselecteerd wordt heel klein. Laat maar aan mij zien hoe fit je bent, dat je geweldig presteert daar in Saudi-Arabië en dan staat de deur op een kier.’ Dan was hij heel duidelijk geweest en wist Bergwijn meteen waar hij aan toe was. Dan had je wel met respect naar hem toe gehandeld. Ik denk dat één telefoontje beter was geweest in dit geval.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Conflict tussen Koeman en Bergwijn zorgt voor hevige discussie aan Vandaag Inside-tafel

Aan tafel bij Vandaag Inside ontstaat een flinke discussie over het conflict tussen bondscoach Ronald Koeman en Steven Bergwijn.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Onzin, goed de krant moet ook vol. Feit hij doelt dat deJong gewoon een betere speler is dan een middelmatige voetballer als Bergwijn vanwaar je er meerdere kan selecteren en Bergwijn geen meerwaarde heeft.

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Helder Verweij. Maar nogmaals, Bergwijn is persoonlijk door in SA te voetballen welvarender geworden dan die 12 minuten in Oranje, waar de spelers een fooi voor krijgen. Laat de zaak Bergwijn zoals het is, Bergwijn zit al hoog en droog met zijn bolides en Rolexen in Ryad en speelt daar met oud-nog steeds voetbaltoppers in dezelfde club.

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Verweij zou koeman dat ook gezegd hebben als Bergwijn de laatste 2 eredivisiecompetities de sterren van de hemel gespeeld had. Denk het niet. Maar hij mag nu verzanden in de zandbak

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen