Verweij komt met pijnlijke Ajax-vergelijking: ‘Mensen lopen een winkel vol troep ook voorbij’

2 september 2024, 15:02   Bijgewerkt: 2 september 2024, 15:33
Foto: © Imago

Mike Verweij vindt het logisch dat de transferperiode teleurstellend verloopt voor Ajax. De watcher van de Amsterdammers namens De Telegraaf vergelijkt de club met 'een winkel vol troep', omdat mensen die in het dagelijkse leven ook voorbij lopen.

“De fans van Ajax zijn teleurgesteld, maar als je een winkel vol met troep hebt, lopen mensen daar voorbij”, vergelijkt de journalist bij Kick-off. “Dat er geen spelers vertrekken, lijkt me daarom ook wel logisch. Alex Kroes heeft geprobeerd om spelers te slijten, maar dat bleek dus heel moeilijk”, gaat de Ajax-watcher verder.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: 'Bij Ajax is er wel wat irritatie over nieuwe datum voor De Klassieker'

Het probleem is duidelijk volgens Verweij: “Er is in de afgelopen twee jaar middelmaat binnengehaald. Om die spelers dan weer voor ongeveer dezelfde prijs te verkopen is bijna onmogelijk.” Ajax zwaaide tot dusverre Gerónimo Rulli, Georges Mikautadze, Francisco Conceicao, Jorge Sánchez en Silvano Vos op permanente basis uit. Carlos Forbs, Borna Sosa, Naci Ünüvar en Jakov Medic worden verhuurd met een optie tot koop. Ajax hoopte deze zomer meer verkopen te doen. Spelers als Benjamin Tahirovic en Owen Wijndal zijn namelijk nog altijd niet vertrokken uit Amsterdam.

LEES OOK: 'Ontevreden' Alex Kroes moet Ajax-fans ernstig teleurstellen met harde boodschap

Jeroen Kapteijns mengt zich: “Het is gewoon een moeilijke markt, vanwege de Financial Fair-Play in Engeland. Die halen doen vooral binnenlandse transfers”, zegt de vervanger van Valentijn Driessen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ajax grijpt drastisch in: 'Daar is de directie echt van geschrokken'

De directie van Ajax is 'geschrokken', zegt clubwatcher Johan Inan.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Owen Wijndal zit in het 2e bij Ajax en verdiend 2,5 miljoen per jaar hahaha. Te Kloese had een belletje gedaan naar Mexico en had hem daar gestalt. Nee Alex Kroes is ongeschikt.

Copa
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Heeft de telegraaf geen abonnees meer dan? Ik weet dat de inkomsten zowel van abonnes alsook van advereerders fors terug lopen en er weer gesneden moet worden, Chinese webwinkels, Action draaien nog steeds goed, dus misschien Telegraaf ook Zeg nou zelf wie werken daar en waar werken de serieuze journalisten Ik hoorde laatst (een grapje?) als je niets kan wordt je journalist en als je dat niet eens kan dan sportjournalist Wellicht een idee om ook naar andere nieuwsrubrieken te kijken verwey dan zal je zie dat er OVERAL veel minder is besteed. Dit is niet alleen slecht voor de top drie vier of vijf, maar ook indirect voor de clubs daaronder Als straks ook nog eens het transfersysteem wordt afgeschaft, juristen zijn dit aan het onderzoeken, dan zullen veel clubs keihard geraakt worden en investeringen fors terug lopen

21Rudolf21
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Klopt troep winkels draaien nog steeds goed maar bij een action kan je je spullen retour sturen. Zo’n Wijndal kom je nooit meer van af.

  • Alex Kroes oogt als een oplichter.
Hurricane.
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Oogt? Die heeft er heel veel kijk op.

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik dacht dat meer van toepassing was op een directeur die spelers wil verkopen, maar bij keuring worden ze teruggestuurd. Naar mijn weten gebeurt dat niet bij de andere Ned. clubs

Laurens1
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Ach Mike Verweij de vazal van Falentijn. Beide hebben helaas nog nooit iets zinnigs gezegd. Wat dit betreft Rudolf is er voor jou altijd nog hoop! Jou ook nog nooit betrapt op iets zinnigs.

kib*
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Is die Verweij echt een afgestudeerde journalist van de Academie voor Journalistiek ? Wat hij schetst, is toch al lang bekend. Open deurtje.

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ook met een rommelige winkel kan je de goede poppetjes laten zien. Dus ook bij Ajax !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen