Mike Verweij onthult wat politie tegen Femke Halsema heeft gezegd over Ajax tegen FC Utrecht

9 september 2024, 18:58
Foto: © Bar Laat

De politie heeft burgemeester Femke Halsema van Amsterdam geadviseerd om de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht niet door te laten gaan, zo vertelt Mike Verweij maandagmiddag in de podcast Kick Off van De Telegraaf. Volgens de journalist hadden Ajax en FC Utrecht goede hoop dat er zonder politie gespeeld kon gaan worden, maar de burgemeester heeft daar een stokje voor gestoken.

"Bij Ajax en FC Utrecht zijn ze hier echt heel erg ziek van", begint Verweij maandagmiddag in de podcast Kick-Off van De Telegraaf op het moment dat bekend is geworden dat de wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht is afgelast: "De clubs zijn al sinds afgelopen donderdag in overleg en waren tot de conclusie gekomen dat ze het wilden proberen zonder politie. Ze waren er ook van overtuigd dat dit zou kunnen. Alleen op advies van de politie - de politie die gaat staken - heeft de burgemeester van Amsterdam besloten om het niet te doen", onthult Verweij vervolgens. "Die hele Eredivisie wordt wel een puinhoop op deze manier", stelt de Ajax-watcher van De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Mike Verweij heeft belangrijk nieuws over Ajax en Davy Klaassen: ‘De kans is heel groot dat…’

Collega Valentijn Driessen haakt vervolgens in op het feit dat politie de gemeente Amsterdam heeft geadviseerd om de wedstrijd af te gelasten: "De politie gaat staken, dan kan een wedstrijd wel of niet doorgaan. Maar dan gaat de politie vervolgens zeggen: nee, we gaan niet door. De politie had ook kunnen zeggen: ja, laat maar doorgaan zonder ons. Dan kunnen wij kijken wat er gebeurt. Het advies van de politie is natuurlijk niet door laten spelen, want anders heeft het geen impact", denkt Driessen.

De beslissing van de gemeente Amsterdam betekent voor Ajax dat er opnieuw een wedstrijd in de Eredivisie is afgelast, nadat eerder De Klassieker tegen Feyenoord al werd verboden. De ploeg van Francesco Farioli speelt dinsdag vanwege de afgelasting een oefenwedstrijd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen hoort schokkend verhaal: 'Die baas van Ajax komt er niet goed uit'

Johan Derksen licht de rol van Ajax-directeur Marijn Beuker uit, nadat hij een schokkend verhaal hoort van een ex-AZ'er.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Copa
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

haha Hoe kan je aan de stakers gaan vragen wat je moet doen? Femke femke, je stekt me teleur

boyke
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Achterhalen waar de politie bij elkaar gaat komen en de boel barricaderen dat ze niet binnen kunnen als tegenprotest. De politie moet niet denken boven de wet te staan en dacht dat ze er waren voor de bewoners van het land maar het tegendeel bewijzen ze nu. Persoonlijk meegemaakt. Sta te praten met 2 en collega stelde van kom op we moeten naar het centrum verbalen gaan uitschrijven en 1 km verderop zien ze een fietser en als een gek er naar toe om die jongen een verbaal te geven en meisjes die gewoon langs kwamen gereden lieten ze door. De politie op hun best. Ze lokken zelf veel uit en ze kunnen simpel werk doen. Als je geen zwaar werk kan verrichten dan ga het verkeer regelen op wegen waar gewerkt wordt of in parken, binnenstad waar men niet mag fietsen, brommen of de hond los laten lopen, of stukken die al jaren (van mij een zeer zwaar geval al 20 jaar) op de plank ligt. Iedereen heeft graag vroeg pensioen maar nu tref je er supporters mee en laat je de X rebellen lekker hun gang gaan. vechten op de zaterdagavonden tellen jullie als supportersrellen. Doe iets zinnigs en pak de juiste aan. Waarom altijd voetbalsupporters en vooral wederom van AJAX Politie zijn voor mij nu gebleken een stel lafaards. En dan politie tegen Femke gaan zeggen niet door laten gaan en die trapt erin. Dit is volksoproer kraaien.

Willibrordus van Bindsbergen
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Mama mia wat een verschrikkelijke reactie Ik daag jou uit 3 maanden in ploegendienst bij de politie te gaan werken , bij zware ongelukken als eerste er zijn, bij zelfdodingen als eerste aankomen, enz. Enz. Ik denk dat jij met jouw zielige gedachten in deze zwaar overspannen raakt

LudiekInside
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Blijkt weer maar eens dat voetbal veel belastinggeld opslokt door het gebruik van politie. Zouden clubs niet gewoon verantwoordelijk moeten zijn voor de veiligheid door inhuur van 'politie'. Ze betalen niets voor al deze beveiligingskosten maar deze worden wel opgebracht door de belastingbetaler. En maar piepen als er geen politie is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen