Update: Fabrizio Romano meldt 'here we go', niets staat nieuw avontuur Memphis nog in de weg

8 september 2024, 19:43
Foto: © NOS

Corinthians lijkt zich spoedig te gaan versterken met Memphis Depay. De spits was er al even uit met de Braziliaanse club, maar ondergaat zondag dan ook zijn medische keuring, weet het Eindhovens Dagblad. Hij gaat tot 2026 tekenen.

Zondag is Depay gesignaleerd bij St Anna Zorggroep, waar hij volgens bronnen een medische keuring ondergaat. Zaterdag zat de spits annex linksbuiten nog op de bank bij Nederland - Bosnië-Herzegovina (5-2). Dat duel werd in het Philips Stadion gespeeld.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Weghorst des duivels bij Oranje, Koeman heeft er genoeg van: 'En nu is het klaar'

Depay liep deze zomer uit zijn contract bij Atlético Madrid en zat al een tijdje zonder club. Nu is de kans groot dat hij in de Braziliaanse Série A gaat voetballen. Het blijft even de vraag wat dat voor zijn status als Oranje-international betekent. Voor de wedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina en Duitsland (aankomende dinsdag) werd hij door Ronald Koeman niet opgeroepen. Kiest de bondscoach ervoor om Memphis niet meer op te roepen door zijn keuze voor een minder sterke competitie, zoals hij dat bij Steven Bergwijn deed, of houdt Koeman Memphis erbij, net zoals Georginio Wijnaldum werd opgeroepen voor het afgelopen EK?

Memphis heeft 46 doelpunten in Oranje achter zijn naam staan, vier minder dan all-time topscorer Robin van Persie. Bovendien heeft de oud-PSV'er nog twee interlands nodig om de heilige grens van honderd duels voor het Nederlands elftal te bereiken. Het zal er Memphis veel aan gelegen zijn die mijlpalen te bereiken.

Update 19.40 uur: Fabrizio Romano meldt 'here we go'

Niets lijkt een overgang van Memphis naar Corinthians nog in de weg te staan. Volgens de doorgaans uitstekend geïnformeerde Fabrizio Romano heeft Memphis zijn medische keuring zondag succesvol doorstaan. De oud-speler van onder meer PSV, Manchester United en Olympique Lyonnais heeft groen licht gekregen voor zijn transfer naar Brazilië en het is enkel nog een kwestie van zijn contract ondertekenen. Memphis gaat zich inderdaad voor twee jaar verbinden aan Corinthians.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Commercieel directeur PSV legt uit waarom Van den Berg en Itakura niet naar Eindhoven zijn gekomen

Directeur Frans Janssen van PSV blikt terug op de voorbije transferperiode.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

ik zou dat niet als een mindere competitie gaan zien hoor..maar daar ligt wel een beetje de max van memphis denk ik..je gaat je meten met de seleciao..topscoreer wordt je zeker niet..maar ik zou t zeker de moeite waard vinden jonge..succes daar..bij psv was lache he..kom dan:D

vleermuis
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

daar staat nr 10 op zn voorhoofd he..wereldwijd??bijvoorbeeld jah

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nou Memphis, goede reis en veel voetbalplezier en veel geluk met je partner daar toegewenst. Als het aldaar niet lukt ga je daarna lekker naar de zandbak of de MLS.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen