Vraagtekens bij transfer Memphis naar Corinthians: 'Omstreden sponsor betaalt megasalaris'

10 september 2024, 13:09
Foto: © Imago/realtimes

De transfer van Memphis Depay naar Corinthians zorgt voor gefronste wenkbrauwen in Brazilië. De 30-jarige spits komt terecht bij een topclub in verval, die kampt met een astronomische schuld én grote sportieve zorgen. Bovendien wordt het grootste deel van het vorstelijke salaris dat Memphis in São Paulo opstrijkt betaald door een zeer omstreden sponsor.

De prijzenkast van Corinthians is bijzonder goed gevuld: zo kroonde de club zich zevenmaal tot kampioen van Brazilië, voor het laatst in 2017. Bovendien werd zowel in 2000 als in 2013 de wereldbeker voor clubteams in de wacht gesleept en was Corinthians in 2012 de winnaar van de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse evenknie van de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: Lachende Van der Vaart weet wat Koeman écht vindt van nieuwe club Memphis Depay

De topclub vindt zichzelf momenteel na 25 speelronden - het seizoen in Brazilië loopt van april tot december - terug op een schamele zeventiende plaats in het Campeonato Brasileiro Série A, een plek die aan het eind van de rit degradatie naar het tweede niveau zou betekenen. Bovendien, zo schrijft de NOS op basis van Braziliaanse media, verkeert Corinthians in dusdanige financiële problemen (er is sprake van een schuld van 340 miljoen euro) dat de salarissen van zowel de spelers als het personeel niet op tijd betaald kunnen worden.

LEES OOK: 'Ik hoop dat hij nog eens terugkeert in Oranje, uiteindelijk goed voor het Nederlandse voetbal'

'Omstreden sponsor betaalt monstersalaris Memphis bij Corinthians'

Toch gaat Memphis bij Corinthians niet minder dan 9,7 miljoen euro opstrijken in de twee jaar waarvoor hij dinsdag heeft getekend. Dat bedrag wordt 'vrijwel volledig' opgehoest door de hoofdsponsor, gokbedrijf Esportes da Sorte, zo weet de Nederlandse omroep. Het bedrijf is bepaald niet onomstreden: zo werd de eigenaar vorige week verhoord in het kader van een onderzoek naar illegaal gokken en witwassen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jeroen Stekelenburg opent vuur op Oranje-speler met dodelijke vraag aan Ronald Koeman

Jeroen Stekelenburg vraagt Oranje-bondscoach Ronald Koeman: "Dit is niet voor het eerst dat dit hem gebeurt. Is dat iets wat je zorgen baart?"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Leuk verhaal, maar Memphis is een voetballer die als nieuwe speler van de club zijn handtekening onder het contract zet. Hij heeft niets te maken met of de sponsor een gokimperium heeft of een bordeel runt, als Memphis maar dat bedrag op zijn rekening overgeschreven heeft (gekregen).

Goku
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Maar als het bedrijf schuldig wordt verklaard, worden de centjes ook niet meer gestort

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen