Memphis nú al belangrijk voor Corinthians, dat halve finale Copa Sudamericana bereikt

25 september 2024, 07:52   Bijgewerkt: 25 september 2024, 08:32
Foto: © Imago

Memphis Depay heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn eerste assist namens zijn nieuwe club Corinthians achter zijn naam gekregen. Op aangeven van de Nederlandse aanvaller bepaalde ploeggenoot Pedro Henrique Konzen de eindstand in het duel met Fortaleza in de Copa Sudamericana op 3-0.

Memphis debuteerde afgelopen zaterdag als invaller in het competitieduel met Atlético Goianiense namens Corinthians. De grootmacht, die is verwikkeld in een strijd tegen degradatie, pakte daarin een broodnodige 2-0 zege. Desondanks staat Corinthians in de Braziliaanse competitie nog altijd op de zeventiende plaats, die aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie naar het tweede niveau zou betekenen.

LEES OOK: 'Memphis is de uitverkorene van de voetbalgoden'

Artikel gaat verder onder video

Daarnaast is Corinthians dit seizoen ook actief in de Copa Sudamericana, het tweede clubtoernooi van Zuid-Amerika en daarmee vergelijkbaar met de Europa League die we aan onze kant van de Atlantische Oceaan kennen. In de kwartfinale werd de club uit São Paulo gekoppeld aan competitiegenoot Fortaleza, de huidige nummer drie van Brazilië. Vorige week had het uitduel al een 0-2 zege opgeleverd voor het nog Memphis-loze Corinthians.

LEES OOK: Van der Gijp vreest voor nieuwe blessure Oranje-international: 'Hij gaat zich nu forceren'

Woensdag klaarde Corinthians de klus in eigen huis. Memphis startte andermaal op de bank, maar werd na ruim een uur spelen binnen de lijnen gebracht. Op dat moment had zijn ploeg al een comfortabele 2-0 voorsprong te pakken, doordat Ángel Romero en Igor Coronado na rust kort na elkaar het net wisten te vinden. Tien minuten voor tijd werd Memphis aan de linkerkant in de zestien van de tegenstander aangespeeld. De Oranje-international kapte handig terug, legde de bal vervolgens toch voor zijn linkerbeen - waarmee hij zijn directe tegenstander in de luren legde - en leverde een lage voorzet af waar Fortaleza-keeper João Ricardo niet bij kon. Voor Pedro Henrique Konzen was het vervolgens een koud kunstje om de bal in het lege doel te werken en de eindstand op 3-0 te bepalen, waardoor Corinthians met een ruime zege de halve finales van het toernooi om de Copa Sudamericana bereikt.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman moet Memphis Depay nog niet laten vallen: 'Eerst maar eens afwachten’

Wim Kieft is nog niet voor voornemens om Memphis Depay af te schrijven bij het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Sticks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Memfie Depay zoals ze daar zeggen. Leuk. "Onze" Memphis moet niet te goed gaan voetballen zeg! Hangt straks Koeman weer aan de telefoon....

Feytastic
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ach, laat die jongen lekker ballen in Brazilië. Beter dan hier op de bank zitten toch? En wie weet, misschien redt hij ze wel van degradatie.

Sticks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Jawel hoor, van mij mag ie. Maar voor het NL Elftal vraag ik me af of je hem nog moet bellen.

FCHeerenveenBoer
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Memphis en Corinthians, wat een combinatie. Maar goed, als hij daar gelukkig is, waarom niet? Misschien kan hij daar de jeugd wat bijbrengen.

AdoFan2020
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik snap niet waarrom iedereen zo negatief is. Memphis heeft talent en kan echt wel wat toevoegen aan Corinthians. geef die jongen een kans.

nelis92
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Feit is dat Memphis een assist heeft gegeven en dat Corinthians de halve finale heeft bereikt. Laten we de cijfers niet vergeten.

SneeuwSchuiver
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ja, een assist. En dan? Alsof dat ineens alles goedmaakt. Corinthians staat nog steeds op degraderen. Wake up, mensen

ERIMIR
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Iedere goal vloeit voort uit een assist, dit betekent niet dat diegene die de assist geeft ineens belangrijk voor het elftal is. Dan kan je wel van iedere voetballer dat belangrijk vinden, die zo'n assist geeft. Laat Depay maar eens constant en blessurevrij voetballen en zelf goals maken. Wij hebben altijd de neiging om van Nederlandse voetballers die bij buitenlandse clubs spelen, snel de hemel in te prijzen als ze iets goed doen. Mag wel, maar niet overdrijven graag!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Precies Erimir. Elke Nederlandse trainer die naar een grote club gaat, krijgt bij elke scheet die ze laten een artikel op FCupdate. Hetzelfde geldt voor een Nederlandse speler waar veel over te doen is geweest, net een grote transfer heeft gemaakt of om een andere reden spraakmakend is geweest. Ik vind 1 assist in een wedstrijd met meerdere goals, waarbij er ook nog een eerdere 0-2 overwinning was als uitgangspositie, ook niet direct 'belangrijk'. Zoals je zegt: de meeste goals hebben ook een assist. Had hij nou de assist bij alle 3 de goals gegeven, dan vind ik het anders. Maar dat is niet het geval.

AjaxForever88
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Memphis is gewoon een goede speler, maar hij heeft altijd moeite gehad om consistent te presteren.Misschien vindt hij in Brazilië eindelijk zijn plek

Klantenservice
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Mooi discussiepunt: ben je nog steeds een 'goede speler' als je niet consistent kunt presteren? Hoeveel wedstrijden moet je dan wel goed spelen, t.o.v. slechte wedstrijden, om toch een goede speler te zijn ondanks dat je niet consistent bent? En wat als het niet in grotere competities lukt, maar wel in kleine competities? Ben je dan nog steeds een goede speler? Of ben je dat niet, omdat je alleen consistent kunt presteren op een lager niveau?

JongeJasper
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

AjaxForever88, je hebt een punt, maar ik blijf sceptisch. Memphis en consistentie gaan niet echt samen. We zullen zien.

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij overtuigt mij niet meer sinds de afgelopen paar jaren.....is hij voor mij afgeschreven...aandachtstrekker en na Robben nu de man van glas geworden...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen