'Memphis Depay bereikt mondeling akkoord over contract tot medio 2026'

6 september 2024, 18:44   Bijgewerkt: 6 september 2024, 19:01
Foto: © Imago/realtimes

Memphis Depay heeft een principeovereenkomst bereikt met Corinthians, zo meldt transfergoeroe Fabrizio Romano. De 30-jarige aanvaller is transfervrij sinds zijn vertrek bij Atlético Madrid en zou een contract tot medio 2026 gaan ondertekenen bij de Braziliaanse club.

Romano schrijft op X dat er nog wel wat water door de Rijn moet stromen voordat Memphis zich daadwerkelijk speler van Corinthians mag noemen. "De documenten worden nu opgesteld en met het kamp van de speler afgestemd", weet de Italiaanse transferjournalist.

Artikel gaat verder onder video

LEES OOK: De Telegraaf bevestigt: Memphis Depay kan Europa op 30-jarige leeftijd verlaten

Memphis maakte begin 2023 de overstap van FC Barcelona naar Atlético Madrid. Mede door veel blessureleed werd zijn dienstverband in de Spaanse hoofdstad geen succes. Na veertig wedstrijden, dertien doelpunten en twee assists besloot Atlético Madrid om de samenwerking met Memphis niet voort te zetten. De aanvaller behoorde afgelopen zomer tot de selectie van het Nederlands elftal voor het Europees Kampioenschap in Duitsland. Memphis, die op dat moment al transfervrij was, had zichzelf een goede dienst kunnen bewijzen, maar speelde een matig toernooi.

LEES OOK: Mossou weet waarom Memphis nog geen nieuwe club heeft: 'Ik kan dat niet los van elkaar zien'

Desondanks werd de aanvaller de voorbije maanden met tal van clubs in verband gebracht. Van de Nederlandse top-drie tot Spaanse clubs als Sevilla en Rayo Vallecano en van OGC Nice tot Internazionale. Het heeft er dus toch alle schijn van dat zijn bestemming buiten Europa ligt. Bij Corinthians, uit de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo, zou Memphis ploeggenoot worden van twee oud-spelers van PSV: Fagner en André Ramalho. Laatstgenoemde verruilde de Eindhovenaren afgelopen zomer - eveneens transfervrij - voor de huidige nummer zeventien van de Braziliaanse competitie.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alle Oranje-spelers zitten in de kleedkamer, waarna Wout Weghorst iets opvallends doet

Een opvallend moment na de eerste training van het Nederlands elftal.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Ook maar niet meer oproepen dan hè Ronald? Laat de discussie over de kwaliteit van de Braziliaanse competitie tegenover die van Saudi Arabië maar beginnen.

Sticks
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Nee nee, dat is een vriendje van Koeman. Dan mag het.

Gusa
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Haha, klopt. Toch erg hoe doorzichtig dat is?

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Precies dat Gusa; naar de nummer 17 van de Braziliaanse competitie. Alles behalve een sportieve stap. Waren er echt geen betere clubs in betere competities die belangstelling hadden? Dat zou echt een slecht teken zijj voor hem. Waarschijnlijk waren die er wel, maar betaalde die lang niet zoveel geld als de braziliaanse club. Hij gaat nu zoveel niveaus lager spelen... Maar zoals Sticks al aangeeft, deze speler geniet de volledige bescherming van Koeman. Al zou hij in Thai League 3 gaan voetballen, zolang hij een club heeft zal Koeman hem selecteren.

Derk62
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Tja, voetbalniveau omlaag, salarisniveau omhoog, daar gaat het toch allemaal om, benieuwd wat koeman zegt

Ajeto!
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Maar dit salaris kan hij toch ook gewoon in de Premier League verdienen en dan hoef je echt niet bij Manchester City, United of Liverpool te spelen. Dat kan ook bij Leeds of Aston Villa. Misschien is het een sportieve keuze?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen